fbpx

Mango Smoothie met ananas

Mango smoothie met ananas

 

 
Mango smoothie met ananas. Deze gezonde ananas mango smoothie is heerlijk zoet en boordevol vitamines. Een simpele smoothie op deze Smoothie Sunday.
 

Vitamines

Zoals ik al in een eerdere blog heb geschreven, kom ik niet altijd aan voldoende vitamines. Ze zeggen altijd 2 stuks fruit en 2 ons groenten per dag, maar dat haal ik lang niet elke dag. Om die reden ben ik ongeveer 1,5 jaar geleden begonnen met het maken van smoothies. Elke avond voordat ik naar bed ga, maak ik een smoothie voor de volgende dag. Deze kan ik dan meenemen naar mijn werk.
Deze smoothies bestaan voornamelijk uit fruit soms gemixt met amandelmelk of yoghurt. Ik wil zelf proberen meer te experimenteren met het type ‘green smoothies’. Voor in deze blog een ‘old time favorite’ wat mij betreft. Een heerlijke zoete smoothie met veel fruit. ​
 

Ananas schoonmaken

Ik was vroeger altijd aan het worstelen hoe ik nu het beste een ananas kon schoonmaken. Allerlei filmpjes heb ik ervan bekeken en vanalles uitgeprobeerd. Toch duurde het op de één of andere manier altijd heel erg lang voordat hij schoon was. Er bleef voor mijn gevoel veel vruchtvlees achter. Nu heb ik sinds kort de Pineapple Slicer en dat is echt super handig! Je snijdt de bovenkant van de ananas af en je draait de slicer zo in de ananas. Als hij tot de onderkant is gedraaid, haal je hem omhoog en heb je de hele ananas leeggemaakt. Super handig dus! 

Recept Mango smoothie met ananas

Bereidingstijd: 10 minuten
Blendertijd:      ongeveer 3 minuten
Aantal:                2 smoothies

​Bijzondere benodigdheden:

https://organichappiness.nl/citruspers

 

 

Ingrediënten

  • 6 perssinaasappels
  • 1 ananas
  • 1 mango

 

 

 

 

 

Hoe maak je het?

Snijd de sinaasappels door de helft en pers ze allemaal uit.

Doe het sinaasappelsap in de blender. Schil vervolgens de mango en snijd zo dicht mogelijk langs de pit. Zo pak je zoveel mogelijk vruchtvlees mee.

Voeg het mango vruchtvlees ook toe aan de blender met het sinaasappelsap.

 

Mango smoothie met ananas, Mango ananas smoothie, Ananas mango smoothie, Mango en ananas smoothie, Smoothie met mango en ananas, Smoothie ananas mango sinaasappel, Gezonde ananas mango smoothie, Mango smoothie, Mango smoothie maken, Mango smoothie zonder banaan, Smoothie van sinaasappel, mango ananas, Mango smoothie vegan, Mango smoothie zonder melk, Mango smoothie zonder zuivel, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

 

Maak tot slot de ananas schoon, het makkelijkste is om dit met een pineapple slicer te doen. Als je die niet hebt kun je de bovenkant er vanaf snijden en vanaf daar de schil er af snijden.

Dan houd je het vruchtvlees over. Dat kun je tot slot ook aan de blender toevoegen. Laat het geheel ongeveer 3 minuten mixen tot een gladde smoothie.

 

 

 

Je kunt nu van deze heerlijke zoete en gezonde mango smoothie met ananas gaan genieten.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close