fbpx

Mango passievrucht taart

“En dat ging super goed, ik maakte die dag wel 5 nieuwe recepten.”

Mango passievrucht taart. Geniet van een gezonde traktatie met een knapperige korst en een vulling van mango en passievrucht.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Bakdag

Een paar weken terug was Jens op zaterdag met vrienden weg. Voor mij was dat een heerlijke rustige dag om lekker wat nieuwe recepten te gaan maken en fotograferen. En dat ging super goed, ik maakte die dag wel 5 nieuwe recepten.

Fotograferen

Alleen het fotograferen liep niet zo soepel. De cheesecake die ik had gemaakt werd maar niet hard en zag er niet uit op de foto. En deze taart kreeg ik niet lekker uit de vorm en kwam ook niet mooi op de foto. Ik sliep er een nacht slecht van en besloot voor een 2e poging te gaan de volgende morgen. De randjes sneed ik voorzichtig los en ineens liet de taart mooi los uit de vorm. Super fijn, want zo kon ik hem toch nog mooi op de foto krijgen! Hoe het met de cheesecake die niet hard werd afliep, lees je binnenkort als het recept daarvan online komt.

Cheesecake

Ik ben dol op verschillende soorten cheesecake. Houd jij er ook zo van? Kijk dan zeker ook eens naar deze recepten:

Recept: Mango passievrucht taart

Mango passievrucht taart, Gezonde mango passievrucht cake, Cheesecake met mango en passievrucht, Mango-passievrucht cheesecake, Mango passiecake, Passievrucht/mango cake, Mangotaart, Mango taart, Zomerse mango taart, Gezonde mango taart, Taart met mango vulling, Passievrucht taart, Passievrucht cake, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Mango passievrucht taart, Gezonde mango passievrucht cake, Cheesecake met mango en passievrucht, Mango-passievrucht cheesecake, Mango passiecake, Passievrucht/mango cake, Mangotaart, Mango taart, Zomerse mango taart, Gezonde mango taart, Taart met mango vulling, Passievrucht taart, Passievrucht cake, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ingrediënten
45 gram kokosolie
170 gram geroosterde boekweit*
90 gram (glutenvrije) havermout
2,5 gram Himalaya zout
163 milliliter ahornsiroop
30 gram cashewpasta
330 gram mango
2 passievruchten
200 gram kokoscrème
Sap van 2 mandarijnen
5 milliliter vanille extract
5 gram agar agar
* Je kunt zelf de boekweit roosteren in de oven voor 25 minuten op 160 graden

Mango passievrucht taart, Gezonde mango passievrucht cake, Cheesecake met mango en passievrucht, Mango-passievrucht cheesecake, Mango passiecake, Passievrucht/mango cake, Mangotaart, Mango taart, Zomerse mango taart, Gezonde mango taart, Taart met mango vulling, Passievrucht taart, Passievrucht cake, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Hoe maak je het?

Doe eerst de kokosolie in een pannetje en smelt langzaam op laag vuur. Maal ondertussen de geroosterde boekweit fijn. Je kunt uiteraard ook geroosterde boekweit kopen in plaats van het zelf te roosteren. Voeg vervolgens de havermout, het zout, 45 milliliter van de ahornsiroop en de gesmolten kokosolie toe aan de keukenmachine. Tot slot kun je ook de cashewpasta toevoegen, ook die kun je kopen in plaats van zelf maken.

Mango passievrucht taart, Gezonde mango passievrucht cake, Cheesecake met mango en passievrucht, Mango-passievrucht cheesecake, Mango passiecake, Passievrucht/mango cake, Mangotaart, Mango taart, Zomerse mango taart, Gezonde mango taart, Taart met mango vulling, Passievrucht taart, Passievrucht cake, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Laat het geheel vervolgens  goed mixen tot een stevig deeg. Vet ondertussen de bakvorm goed in met wat kokosolie of roomboter. Verdeel het deeg daarna gelijkmatig over de bodem van de bakvorm. Zet vervolgens in de  vriezer om op te stijven, terwijl je met de vulling van de taart aan de slag gaat.

Mango passievrucht taart, Gezonde mango passievrucht cake, Cheesecake met mango en passievrucht, Mango-passievrucht cheesecake, Mango passiecake, Passievrucht/mango cake, Mangotaart, Mango taart, Zomerse mango taart, Gezonde mango taart, Taart met mango vulling, Passievrucht taart, Passievrucht cake, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Schil de mango en snijd wat kleiner. Doe vervolgens in de blender of keukenmachine. Voeg daar het vruchtvlees van de passievruchten aan toe, samen met de kokoscrème en het vanille extract. Blender tot een glad mengsel.

In een apart glas meng je het sap van de mandarijnen met de agar agar.

Mango passievrucht taart, Gezonde mango passievrucht cake, Cheesecake met mango en passievrucht, Mango-passievrucht cheesecake, Mango passiecake, Passievrucht/mango cake, Mangotaart, Mango taart, Zomerse mango taart, Gezonde mango taart, Taart met mango vulling, Passievrucht taart, Passievrucht cake, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Doe het mangomengsel in een pannetje en zet op het vuur. Breng aan de kook. Zodra het mengsel kookt, kun je hier het mandarijnsap met de agar agar aan toevoegen. Roer door het mangomengsel heen. Roer nog ongeveer 1 minuut tot je merkt dat het mengsel dikker wordt. Zet vervolgens het vuur uit en laat een beetje afkoelen.

Mango passievrucht taart, Gezonde mango passievrucht cake, Cheesecake met mango en passievrucht, Mango-passievrucht cheesecake, Mango passiecake, Passievrucht/mango cake, Mangotaart, Mango taart, Zomerse mango taart, Gezonde mango taart, Taart met mango vulling, Passievrucht taart, Passievrucht cake, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Haal de bodem uit de vriezer. Verdeel met mangomengsel over de bodem. Strijk mooi glad en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Bewaar de taart ook in de koelkast.

Je kunt nu van deze gezonde vegan mango passievrucht taart gaan genieten. Ook super lekker als ontbijt!

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Mango passievrucht taart, Gezonde mango passievrucht cake, Cheesecake met mango en passievrucht, Mango-passievrucht cheesecake, Mango passiecake, Passievrucht/mango cake, Mangotaart, Mango taart, Zomerse mango taart, Gezonde mango taart, Taart met mango vulling, Passievrucht taart, Passievrucht cake, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 31 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close