fbpx

Maandoverzicht februari

Maandoverzicht februari

“Niet meer in het bovenste kastje vanachter onder 3 broodroosters en een tosti-ijzer op zoek naar die ene ondergrond, maar alles bij elkaar.

Maandoverzicht februari. Ik bezocht deze maand de Gezondheidsbeurs en vierde mijn verjaardag. In dit maandoverzicht vertel ik je alles over mijn februarimaand.

Gezondheidsbeurs

Begin februari bezocht ik met een vriendin de Gezondheidsbeurs. Ik vind het altijd een heel leuk evenement waar je nieuwe merken kunt leren kennen en naar toffe sprekers kunt luisteren. We besloten eerst een rondje te lopen langs de standjes en vervolgens woonden we een presentatie bij over mindset, heel interessant om haar eigen ervaringen te horen. Daarna was het natuurlijk tijd voor lunch!

Eetdagboek, Eetdagboek februari, Persoonlijk eetdagboek, Persoonlijke blog, Persoonlijk eetdagboek februari, Eetinspiratie, Wat eten we vandaag, Receptinspiratie, Gezond eten, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Je gelooft het vast niet, maar dit was echt een gezonde pannenkoek: vegan, spelt met banaan en biologische chocopasta zonder toevoegingen. En met gevulde magen werd het tijd om een aantal sprekers te beluisteren

Mindset, mindset en nog eens mindset

Dat mindset belangrijk is om veranderingen te maken, dat weten de meeste mensen wel. Toch vonden we het super interessant om dit nog van een aantal sprekers te horen. Sowieso wilden we heel graag de presentatie van Fajah Lourens bijwonen en die was absoluut de moeite waard. De energie en de motivatie spatten er vanaf!

Maandoverzicht, Persoonlijk maandoverzicht, Persoonlijk maandoverzicht februari, Maandoverzicht februari, Persoonlijke blog, Maand overzicht, Persoonlijk maand overzicht, Maand overzicht februari, Persoonlijk maand overzicht februari, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Vervolgens hadden we Vivian Reijs te ‘overbruggen’, daarna kwam namelijk Donny Roelvink en die wilden we sowieso graag zien (en ook wel horen haha). Maar tussen Fajah en Donny in zat Vivian Reijs. Haar presentatie ging over hormonen en was een stuk interessanter dan ik verwacht had eerlijk gezegd. We sloten de dag af met Donny Roelvink, ook leuk om zijn verhaal te horen.

Maandoverzicht, Persoonlijk maandoverzicht, Persoonlijk maandoverzicht februari, Maandoverzicht februari, Persoonlijke blog, Maand overzicht, Persoonlijk maand overzicht, Maand overzicht februari, Persoonlijk maand overzicht februari, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Vakantie geboekt

Misschien weet je nog wel dat we vorig jaar niet op vakantie zijn gegaan. Nadat we het 3 jaar lang hadden uitgesteld, hadden we besloten om de tuin aan te pakken. Nu dat allemaal netjes is geworden, is het lekker weer tijd om op vakantie te gaan dit jaar. En deze maand boekten we onze vakantie naar Frankrijk. We gaan begin juni 10 dagen en hebben een prachtig huis in de natuur weten te bemachtigen. Daar kan Leyla ook lekker rennen, kunnen we mooie wandelingen maken en lekker tot rust komen. Het duurt nog 3 maanden, maar ik heb er al enorm veel zin in!

Maandoverzicht, Persoonlijk maandoverzicht, Persoonlijk maandoverzicht februari, Maandoverzicht februari, Persoonlijke blog, Maand overzicht, Persoonlijk maand overzicht, Maand overzicht februari, Persoonlijk maand overzicht februari, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Carnaval

Als je nu echt denkt dat ik carnaval heb gevierd, dan heb je het compleet mis. Dat is écht niet aan mij besteed. Ik denk dat je dat alleen kunt begrijpen als je ermee opgegroeid bent en anders geen idee hebt wat daar leuk aan is. Ik val duidelijk in die laatste categorie, ik ben één keer met Jens mee geweest, maar was letterlijk binnen een half uur terug. Jens daarentegen is wel iemand die graag Carnaval viert en hij heeft dat dan ook 2 dagen gedaan en sliep daarbij ook 2 dagen bij zijn Opa en Oma. Die wonen namelijk op loopafstand van het café en naar huis rijden met zoveel bier op is geen goed idee. Zelf moest ik werken op de dag dat hij weer thuiskwam, maar ik had een survivalpakket voor hem klaargezet.

Maandoverzicht, Persoonlijk maandoverzicht, Persoonlijk maandoverzicht februari, Maandoverzicht februari, Persoonlijke blog, Maand overzicht, Persoonlijk maand overzicht, Maand overzicht februari, Persoonlijk maand overzicht februari, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Op het kaartje (waarop heel toepasselijk een Party Animal staat) schreef ik een berichtje voor hem. Met daarbij een ‘recharge’ smoothie en een fruitsalade, daarmee kon hij de kater te lijf gaan.

Jarig

En dan was ik eind van deze maand ook nog jarig. Ik had een heleboel dingen bedacht om te gaan doen, maar besloot het uiteindelijk lekker rustig te houden. De dag begon ik met mijn Oma in de stad. We begonnen samen met een drankje en een gebakje bij de Juf. Ik ging voor een vegan cheesecake met blauwe bessen en een chai latte.

Maandoverzicht, Persoonlijk maandoverzicht, Persoonlijk maandoverzicht februari, Maandoverzicht februari, Persoonlijke blog, Maand overzicht, Persoonlijk maand overzicht, Maand overzicht februari, Persoonlijk maand overzicht februari, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Dat is eigenlijk al een traditie van jaren om op of rond mijn verjaardag met Oma wat te gaan drinken en vervolgens een cadeautje uit te zoeken. We trotseerden de kou, natte sneeuw, regen en wind en doken de stad in op zoek naar een cadeau. Wat ik precies wilde, wist ik nog niet, maar een boek vind ik altijd fijn. Ik ben zo’n boekenwurm en lees heel graag dus we gingen zo snel mogelijk naar de boekenwinkel. Ik zocht gelijk de ‘persoonlijke ontwikkeling’ sectie op en ging op zoek. Naar iets specifieks was ik niet op zoek, gewoon naar datgene wat me het meeste aansprak en dat bleek het boek ‘alles is uitvogelbaar‘ van Marie Forleo te zijn. Over het boek had ik al veel gehoord in diverse podcasts en inmiddels ben ik erin begonnen en het is écht goed.

Maandoverzicht, Persoonlijk maandoverzicht, Persoonlijk maandoverzicht februari, Maandoverzicht februari, Persoonlijke blog, Maand overzicht, Persoonlijk maand overzicht, Maand overzicht februari, Persoonlijk maand overzicht februari, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Me-time

Na een gezellig ochtend met Oma reed ik door naar Sluiskil waar ik een reikibehandeling kreeg. Ik had het één keer eerder gedaan en dat was zo goed bevallen dat ik besloot dit nog eens te doen. De laatste week had ik wat last van mijn rug en dat verdween al gauw als sneeuw voor de zon. De behandeling was super relaxed en ik werd er helemaal zen van. Ook kreeg ik nog wat goede tips mee qua voeding, zoals meer ijzer toevoegen en ik was weer helemaal opgeladen, heerlijk! En toen ik thuiskwam, stond deze verrassing op me te wachten.

Maandoverzicht, Persoonlijk maandoverzicht, Persoonlijk maandoverzicht februari, Maandoverzicht februari, Persoonlijke blog, Maand overzicht, Persoonlijk maand overzicht, Maand overzicht februari, Persoonlijk maand overzicht februari, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Jens had een mooie bos rozen thuis laten bezorgen, zo voelde ik me helemaal jarig. En de volgende dag hebben we het samen lekker gevierd.

Nog een dag jarig

Op mijn verjaardag zelf kon Jens helaas geen vrij krijgen, maar aan de andere kant was dat ook weer niet zo erg. Want daardoor voelde ik me vrijdag nog een dag jarig. We gingen eerst naar Ikea, want dat vind ik zo ontzettend leuk. In mijn hoofd had ik allang als doel dat we met een boekenkast naar huis moesten, want degene die we hadden was écht veel te klein geworden. Ik moest Jens nog een klein beetje overtuigen, maar dat lukte vrij snel haha. De volgende dag zette ik hem ook nog zelf in elkaar en dat ging verrassend makkelijk.

Maandoverzicht, Persoonlijk maandoverzicht, Persoonlijk maandoverzicht februari, Maandoverzicht februari, Persoonlijke blog, Maand overzicht, Persoonlijk maand overzicht, Maand overzicht februari, Persoonlijk maand overzicht februari, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

De kleinere boekenkast die er stond, verplaatste ik naar de Bijkeuken. Even naar de Action voor leuke voorraadpotten en ik was vertrokken. Dit wilde ik zo graag en al zolang, eindelijk één plek voor al mijn bakspullen. Waar ik alles terug kon vinden en alles op één plek lag. Niet meer in het bovenste kastje vanachter onder 3 broodroosters en een tosti-ijzer op zoek naar die ene ondergrond, maar alles bij elkaar. Dat scheelt zoveel en ook in kastruimte want ineens heb ik ook super veel ruimte in mijn keukenkastjes, een super goede actie dus!

Maandoverzicht, Persoonlijk maandoverzicht, Persoonlijk maandoverzicht februari, Maandoverzicht februari, Persoonlijke blog, Maand overzicht, Persoonlijk maand overzicht, Maand overzicht februari, Persoonlijk maand overzicht februari, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Bios en uit eten

De dag sloten we af met een filmpje in Antwerpen, Bad Boys echt een aanrader. En we aten bij Murni (ook in Antwerpen). Ik was op zoek gegaan naar een restaurantje om leuk te eten. In het centrum vond ik zoveel hetzelfde soort tentjes en wilde eens wat anders. De vorige keer dat ik in Antwerpen was, kwam ik in de Volksstraat en ik kon me herinneren dat daar veel leuke en ook een beetje alternatieve tentjes zaten. Dus ik besloot te zoeken naar restaurantjes in de Volksstraat en kwam Murni al vrij snel tegen. En toen ik naar de menukaart keek, wist ik dat het goed was, want ik kon niet kiezen. En uiteindelijk bleek alles ook nog eens super healthy, biologisch en natuurlijk te zijn, beter kon natuurlijk niet!

Eetdagboek, Eetdagboek februari, Persoonlijk eetdagboek, Persoonlijke blog, Persoonlijk eetdagboek februari, Eetinspiratie, Wat eten we vandaag, Receptinspiratie, Gezond eten, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Zoals je in mijn eetdagboek al hebt kunnen lezen en in de blog over Murni nog gaat lezen, genoot ik van deze saté van kalkoen. Super lekker gekruid en heerlijk knapperig met een salade, hummus en macadamianoten. Ook kreeg ik er volgens mij wel 10 verschillende dips bij die het helemaal afmaakten. Jens ging voor een heerlijke homemade chickenburger waar we ook nog zoete aardappelfrietjes bij kregen. Echt een topmaaltijd en natuurlijk heel gezellig om samen uit eten te gaan.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om mijn maandoverzicht februari te lezen.


Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
 
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.
 
 
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close