fbpx

Le Pain Quotidien Antwerpen – Healthy Hotspot


Le Pain Quotidien Antwerpen, Healthy Hotspot. Eenvoudige, pure, seizoensgebonden en biologische ingrediënten daar staan ze voor bij Le Pain Quotidien.
 

De start van Le Pain Quotidien

Oprichter/eigenaar Alain at vroeger thuis het allerlekkerste brood en was al op hele jonge leeftijd geïnteresseerd in koken, eten en bakken. Het brood wat hij thuis voorgeschoteld kreeg, was zo lekker dat hij op zoek ging naar een plek waar ze net zulk lekker brood hadden. Toen hij dat niet kon vinden, besloot hij zijn eigen restaurant te openen. In 1990 opent hij in Brussel de eerste vestiging en het blijkt zo’n groot succes dat hij binnen een aantal maanden al 10 vestigingen heeft. Inmiddels heeft Le Pain Quotidien zelfs al 200 vestigingen wereldwijd. Ik kwam ze in New York ook tegen, toen we daar waren. Maar ze zitten bijvoorbeeld ook in India, Koeweit en Japan.

le pain quotidien antwerpen, le pain quotidien, antwerpen, healthy hotspots antwerpen, gezonde lunch antwerpen, gezond ontbijt antwerpen, gezond restaurant antwerpen, biologisch eten antwerpen, organic happiness, biologisch, biologische foodblogDagelijks brood

De naam ‘Le Pain Quotidien’ betekent ‘het dagelijks brood’ en dat zien ze hier als een levenswijze. Want als die heerlijke, lekker ruikende brood uit de oven komt, schuiven vrienden aan voor de aloude traditie van het breken van brood.
 
Op zo’n moment zijn er heerlijke gesprekken gaande, wordt de jam die naar vers fruit ruikt doorgegeven en lijkt de tijd even stil te staan. In elke zaak van Le Pain Quotidien vindt je ook een lange ‘gemeenschappelijke tafel’, zoals je hier op de foto kunt zien. Hier hebben ze voor gekozen, omdat ze vinden dat gezelschap ‘voedt, inspireert en de ziel versterkt”.
 
En zoals bij alles geldt in deze prachtige zaak is ook hier weer goed over nagedacht. De tafels zijn namelijk lang genoeg om plaats te bieden aan iedereen, maar ook smal genoeg om lekker te praten met elkaar. Op deze plaats kunnen oude vrienden elkaar weer vinden en kunnen nieuwe vriendschappen ontstaan door de gezamenlijke waardering voor goed gezelschap en lekker eten.

Bij Le Pain Quotidien willen ze je uitnodigen om even tot rust te komen op een plek waar eenvoud wordt gekoesterd. Het brood wordt namelijk met maar 4 ingrediënten gemaakt. Steengemalen biologisch meel, zeezout, water en desem. Het deeg wordt met de hand gekneed en in een steenoven gebakken.
 
Het brood vormt de basis voor allerlei gerechten die met ontelbare biologische en seizoensgebonden ingrediënten worden gemaakt. Die komen samen in de Belgische sandwiches (tartines).
 
le pain quotidien antwerpen, le pain quotidien, antwerpen, healthy hotspots antwerpen, gezonde lunch antwerpen, gezond ontbijt antwerpen, gezond restaurant antwerpen, biologisch eten antwerpen, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Geen oortjes

Naast die heerlijke tartines, hebben ze nog veel meer lekkere, gezonde en bijna alleen maar biologische gerechten op de kaart staan. Ik ging voor een huisbereide bowl met vers fruit, hij stond onder de yoghurt en porridge gerechtjes. Dus ik dacht eigenlijk dat het met yoghurt was, maar dat bleek niet het geval. Het werd dus een kom met vers fruit, wel erg lekker trouwens. Daarbij dronk ik mijn favoriet, een matcha latte. Die werd geserveerd in een kommetje zonder oortje. Ik zag dat alle koffie daarin werd geserveerd en las op de website waarom ze dit doen.

le pain quotidien antwerpen, le pain quotidien, antwerpen, healthy hotspots antwerpen, gezonde lunch antwerpen, gezond ontbijt antwerpen, gezond restaurant antwerpen, biologisch eten antwerpen, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Thuisvoelen

De oprichter Alain Coumont ging als klein jongetje elke woensdagmiddag naar zijn oma, die wachtte hem op met een kommetje bloedhete chocolademelk. Als hij zijn handen om het kommetje heen legde, voelde hij de warmte in zijn lichaam en daarmee verdween voor hem de kou van de winter. Deze herinnering wil hij graag laten herleven in zijn restaurants. Deze eenvoudige kommen roepen de herinnering op aan ‘de verrukking van een kind en verwarmen onze vrienden’. Super mooi beschreven en een mooie filosofie met de gedachte erachter dat je je gelijk thuisvoelt als je je handen om die kom heen slaat.
le pain quotidien antwerpen, le pain quotidien, antwerpen, healthy hotspots antwerpen, gezonde lunch antwerpen, gezond ontbijt antwerpen, gezond restaurant antwerpen, biologisch eten antwerpen, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Don’t panic it’s organic

Zoals je op de kaart kunt zien, hebben ze heel veel biologische producten. Op de t-shirts van de bediening staat ook ‘don’t panic, it’s organic‘. Bijna alle producten die ze gebruiken, zijn biologisch. Als een gerecht niet biologisch is, dan staat dat er netjes bij vermeld op de kaart. Ook de vegan gerechten staan aangeduid op de kaart. Bij Le Pain Quotidien gebruiken ze alleen maar verse en seizoensproducten, eenvoudige en pure ingrediënten.
 
Als je hier komt, voel je gelijk de fijne sfeer de liefde voor gezond eten en de passie voor warmte en gezelligheid. Toen ik de eerste keer in New York bij een vestiging was, was ik al heel erg enthousiast. En toen ik zag dat ze ook in Nederland en België gevestigd waren, besloot ik er langs te gaan. Een super fijne plek waar ze echt nog met liefde en passie eten bereiden.
 
Ik bezocht de vestiging in Antwerpen aan de Steenhouwersvest 48. Er zijn overigens nog 2 vestigingen in Antwerpen en ook 2 in Nederland.
 
De openingstijden van deze vestiging zijn:
 
Maandag – Zaterdag: 07.00 – 19.00
Zon- en Feestdagen:  08.00 – 18.30

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close