Lactosevrije aardbeien milkshake


Lactosevrije aardbeien milkshake, een lekkere gezonde verkoeling tijdens een warme dag. ​Deze week dus een Milkshake Monday in plaats van een Smoothie Sunday haha.
Wat was het warm hè de afgelopen week?! Ik ga er zeker niet over klagen, want ik ben dol op de zomer en op warm weer, alhoewel 36 graden voor mij nou ook weer niet per se nodig is. Op mijn werk zat ik lekker in de airco, die we ook niet té koud hadden gezet waardoor de klap naar buiten toe niet heel hard zou zijn, in de auto had ik ook airco. Maar toen ik thuiskwam, kwam de klap pas echt. Thuis hebben we namelijk geen airco en de warmte blijft nogal hangen in onze tussenwoning. Dus was het toen ik thuiskwam, 31 graden binnen en dat is toch wel heel warm haha. Ondanks dat ik van de warmte houd, mag het binnen wel een tandje minder.
Donderdag en vrijdagavond duurde het tot een uur of 10 tot het wat was afgekoeld, lees nog steeds 30 graden binnen haha ondanks dat alle deuren en ramen openstonden. Om te slapen dus wel erg zweterig, maar mij hoor je niet klagen. Wellicht als het zo warm blijft dat we maar eens een ventilator aanschaffen voor in huis, dat is voor Leyla ook wel zo fijn want die heeft het helemaal super warm met haar dikke vacht. Om haar wat af te koelen, maakte we een handdoek vochtig waar ze op kon liggen en dat deed ze perfect voor de foto, maar iets nats om op te liggen was toch niet helemaal haar ding. Alhoewel ze als ze ging slapen toch haar hoofdje er op legde.
blog, smoothie sunday, milkshake, gezonde milkshake, gezond recept, lekker, makkelijk recept, gezond tussendoortje, gezond eten, biologisch, biologisch eten, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Verder ben ik donderdag lekker met mijn kleurboek buiten gaan zitten haha en dat was eigenlijk ook wel heel fijn. Met een warme laptop op schoot gaan zitten, vond ik niet zo’n heel strak plan. Voor Leyla fijn dat het van het weekend wat koeler was, al mag van mij het zonnetje wel terugkomen haha. Deze week wordt het weer lekker warm en als je dan wilt afkoelen, is een milkshake natuurlijk perfect. Altijd als ik naar de McDonalds ging wat inmiddels al zeker 4 jaar geleden is en dan ging ik misschien 1x per jaar haha dan nam ik kipnuggets met frietjes en een vanille milkshake en daar genoot ik intens van. Nu ik dit typ krijg ik er weer zin in, maar ik heb het dus even opgezocht en aangezien die vanille milkshake voor 58% uit suiker bestaat, heb ik er gelijk minder zin in haha. Niet dat ik niks meer eet waar suiker in zit, maar ik maak mijn keuzes bewust en kies bewuste genietmomentjes in de week uit. Zo mochten we deze week op mijn werk Italiaans ijs uitkiezen, dat sla ik zeker niet af en daar geniet ik dan ook volop van, maar dat is op dat moment een bewuste keuze en ‘s avonds koos ik voor een lekkere vullende salade om de balans erin te houden.

blog, smoothie sunday, milkshake, gezonde milkshake, gezond recept, lekker, makkelijk recept, gezond tussendoortje, gezond eten, biologisch, biologisch eten, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Met dit weer dus niet alleen tijd voor ijs, maar ook voor een milkshake en met dit makkelijke recept zet je die in een handomdraai op tafel.


Bereidingstijd:  2 minuten + 4-8 uur wachttijd
Mixtijd:                3-4 minuten
Aantal:                 2 milkshakes
Bijzondere benodigdheden:

  • Vriezer
  • Keukenmachine of een sterke blender

           Eivrij          Glutenvrij      Lactosevrij   Notenvrij      Vrij van                 100%            Vegan                                                                                                                 geraffineerde  biologische                                                                                                                                     suikers             ingrediënten

Ingrediënten
100 gram aardbeien
50 gram blauwe bessen
1 banaan
​200 milliliter amandelmelk

Hoe maak je het?

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was ze samen met de blauwe bessen en doe vervolgens in een bakje. Pel de banaan en snijd in kleinere stukjes en voeg ook toe, zet het bakje in de diepvries totdat het fruit bevroren is.

Zelf heb ik de banaan in zijn geheel in de vriezer gedaan, maar dat bleek achteraf niet zo heel handig haha. Als het fruit bevroren is, kun je het in de keukenmachine doen (of als je een sterke blender hebt daarin) en voeg hier de amandelmelk aan toe. Mix het geheel vervolgens voor ongeveer 3-4 minuten tot het een gladde milkshake is.

Je kunt nu genieten van deze heerlijke, zoete en gezonde milkshake.
blog, smoothie sunday, milkshake, gezonde milkshake, gezond recept, lekker, makkelijk recept, gezond tussendoortje, gezond eten, biologisch, biologisch eten, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappinessblog

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close