Kruidige perencake. Deze glutenvrije perencake met kaneel maak je super makkelijk en is een perfecte glutenvrije cake om iemand mee te verrassen.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Het seizoen van de appels en de peren is weer aangebroken en dat betekent ook tijd om daar lekkere nieuwe recepten mee te maken. Met appels had ik al wat recepten gemaakt, maar met peer nog niet zo vaak dus het werd tijd voor een perencake! Ik wilde eens iets anders dan anders en besloot daarom voor een kruidige perencake met kaneel en andere specerijen te gaan. En de geur uit de oven deed al vermoeden dat dit heel lekker ging zijn en dat bleek uiteindelijk ook zeker het geval.
De cake is glutenvrij en je maakt hem ook echt heel makkelijk en snel, binnen 10 minuten staat hij al in de oven! Ga jij hem dit weekend maken?
Recept: Kruidige Perencake


Ingrediënten
150 gram kokosolie
3 eieren
50 gram honing
150 gram boekweitmeel
150 gram kastanjemeel
5 gram baking soda
15 gram kaneel + topping
5 gram gember
5 gram nootmuskaat
2 peren
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Doe ondertussen de honing en de eieren in een mengkom en voeg de kokosolie toe zodra deze gesmolten is. Meng deze ‘natte’ ingrediënten even goed door elkaar met bijvoorbeeld een spatel of een garde.
Doe vervolgens de ‘droge’ ingrediënten in de andere mengkom. Het boekweit- en kastanjemeel, de baking soda en alle specerijen.
Meng ook die goed door elkaar en voeg vervolgens het natte mengsel toe en roer tot een stevig beslag.
Schil de peren, snijd er eentje in kleine blokjes en roer die door het beslag heen. Snijd de overige peer in wat grotere plakken.
Doe het beslag in de cakevorm en verdeel goed. Leg tot slot de plakken peer bovenop en strooi er wat kaneel over voor extra smaak. Bak de cake in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Je kunt nu van deze heerlijke kruidige perencake gaan genieten!

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.