Koningscake, een gezond Koningsdag recept. Dat is deze cake met een mooie oranje topping. Een perfect Koningsdag gebak recept.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Koningsdag
Vrijheid Blijheid
Gezond Koningsdag recept
Zoals gezegd oranje tompoucen horen écht bij Koningsdag, maar ik moet zeggen dat deze gezonde cake er ook mag zijn. Hij is echt heel lekker en super gezond. En dat zeg ik niet alleen omdat ik hem zelf bedacht en gemaakt heb. Want omdat ik er zo enthousiast over was, heb ik een deel meegenomen naar mijn werk. En mijn collega’s waren ook heel enthousiast. Dus als jij vandaag ook geen wilde plannen heb, dan zou ik zeggen duik lekker de keuken in en maak deze heerlijke Koningscake!Recept: Koningscake

100 gram kokosolie
100 gram tijgernotenmeel
100 gram speltmeel
4 eieren
5 gram baking soda
50 gram Medjool dadels
Topping
1 winterpeen
1 sinaasappel
4 Medjool dadels
25 gram kokosolie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Meng ondertussen het meel met de eieren en de baking soda. Snijd de dadels in kleine stukjes, verwijder de pit en meng vervolgens ook door het beslag. Zelf heb ik een keukenmachine dus die heb ik het werk laten doen in dit geval. Je kunt het ook met een spatel doen, dat gaat net zo makkelijk.
Als alle ingrediënten goed gemengd zijn, kun je een bakpapiertje in een cakeblik doen. Verdeel vervolgens het beslag over de cakevorm en zorg dat het overal gelijkmatig verdeeld is. Bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar.
Laat nu de kokosolie voor de topping smelten. Doe de wortel in de keukenmachine en maal fijn. Schil vervolgens de sinaasappel en voeg de partjes sinaasappel hier ook aan toe.
Ontpit de dadels en voeg de dadels ook aan het mengsel toe en als de kokosolie gesmolten is, kun je ook die hierbij doen. Mix tot het een glad geheel is geworden.
Bestrijk de cake met dit mengsel. Doordat de cake niet helemaal egaal is en het mengsel ook niet helemaal glad, gaat dat niet heel makkelijk. Ik heb zelf met een natte lepel wat topping op de cake gedaan en het met de bolle kant van de lepel verspreid. Als je de bolle kant van de lepel natmaakt, blijft het ook niet aan je lepel plakken. Als je de topping goed hebt verdeeld, kun je de cake in de vriezer zetten. Zo stijft de topping mooi op en blijft die goed zitten op de cake.
Haal voor het serveren de cake uit de vriezer en je kunt genieten van deze heerlijke zoete Koningscake.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.