“Ik wist het niet, maar nu ik erachter ben dat dit bestaat, ga ik het zeker vaker maken.”
Koffie met chocolade en slagroom. Deze warme chocolademelk met espresso wordt ook wel bambino genoemd en maak je makkelijk zelf.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Bambino
Een chocoladekoffie wordt dus een bambino genoemd. Ik wist het niet, maar nu ik erachter ben dat dit bestaat, ga ik het zeker vaker maken. Ik kwam een minder gezond recept hiervan tegen en besloot er een gezond recept van te maken.
Dat ging verrassend makkelijk en is super lekker geworden. Een heerlijk verwarmend drankje voor een koude Winterdag. En door de toef slagroom extra feestelijk.


Ingrediënten
100 milliliter slagroom
5 gram cacao
Mespuntje kaneel
1 kardemompeul
150 milliliter havermelk
50 gram pure chocolade
10 gram kokosbloesemsuiker
4 espresso
Hoe maak je het?
Doe de slagroom, cacao en kaneel in een mengkom of de kom van je mixer. Klopt op tot een stijve slagroom en zet vervolgens even in de koelkast om verder op te stijven.
Optioneel kun je hier ook voor een lactosevrije slagroom kiezen.
Doe vervolgens de havermelk in een steelpan. Plet de kardemom en voeg toe. Breng het geheel daarna aan de kook. Laat even pruttelen en haal van het vuur af. Je kunt nu de chocolade en de kokosbloesemsuiker hieraan toevoegen. Blijf het geheel roeren tot alles is gesmolten.Â
Verdeel tot slot het mengsel over 4 kopjes of glazen. Voeg daar de espresso aan toe en top af met de slagroom.
Je kunt nu van deze heerlijke koffie met chocolade en slagroom gaan genieten.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Recept-Koffie-met-chocolade-en-slagroom

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.