Koekjes met pindakaas, deze gezonde koekjes met pindakaas zijn super makkelijk om te maken. Een simpel koekjes recept wat je ook perfect met je kinderen kunt maken.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Pindakaas
Misschien weet je inmiddels wel dat ik een echte pindakaaslover ben en al van kleinsafaan dol ben op pindakaas. Als kind at ik het altijd al op brood en sinds ik gezonder ben gaan eten, ben ik erachter gekomen dat je het eigenlijk overal wel voor kunt gebruiken. Zo meng ik het regelmatig door een pannenkoekjes beslag, besmeer ik er geroosterde boterhammen en crackers mee en is mijn havermoutpap niet compleet zonder een lekkere klodder pindakaas.
Ik herinner me nog dat ik in de brugklas altijd rond de middag klaar was op school. Dan bakte ik broodjes in de oven, die waren dan lekker warm en dan deed ik daar pindakaas op. Die werd dan een beetje zacht en dan op die warme broodjes. Dat was zo heerlijk!
Proeven
Ik vond het daarom tijd om echte lekkere pindakaaskoekjes te bakken en dat is gelukt, want deze koekjes zijn super goed gelukt én ze smaken naar pindakaas. En natuurlijk gaat het bij koken en bakken om proeven. Dus toen het deeg voor de koekjes klaar was, moest ik het even proeven. En het smaakte naar pindakaas met poedersuiker. Zoals ik dat vroeger weleens op mijn brood deed. Dat was een goede voorbode voor de koekjes als ze klaar waren en inderdaad ze zijn echt heel lekker geworden en ook nog gezond.
Recept: Koekjes met pindakaas

Ingrediënten
100 gram havermout (of havermeel)
30 gram ongezouten pecannoten
80 gram amandelmeel
60 gram pindakaas
50 gram kokosbloesemsuiker
Snufje zout
1 ei
Â
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Maal de havermout in de keukenmachine tot havermeel. Als je havermeel hebt, hoeft dat niet. Hak de noten grof in de keukenmachine
Doe alle ingrediënten vervolgens in de keukenmachine of in een mengkom. Meng/laat mengen tot een stevig deeg. Je kunt het ook even met je handen kneden tot een mooi stevig deeg.
Ik heb zelf ook een eitje toegevoegd, omdat het niet echt een stevig geheel werd. Mocht dat bij jou geen probleem zijn, dan kun je het eitje ook achterwege laten.
Bekleed een bakplaat met een bakpapiertje. Maak balletjes van het deeg en druk die vervolgens een beetje plat op de bakplaat. Je kunt ze zo groot maken als je zelf lekker vindt.
Houd er wel rekening mee dat als je ze groter of dikker maakt, ze wel wat langer moeten bakken in de oven. Schuif de plaat in de voorverwarmde oven en bak in 20 minuten goudbruin en gaar.
Laat even goed afkoelen en je kunt van deze koekjes met pindakaas gaan genieten. In een luchtdichte pot blijven ze ongeveer een week knapperig.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Â