Koekjes met chocolade

Koekjes met chocolade, deze glutenvrije suikervrije chocoladekoekjes zijn echt de lekkerste die ik ooit heb gegeten.
Koekjes met chocolade, weer een recept van Voedingsgeluk. Sinds een aantal weken probeer ik elke week een recept van Voedingsgeluk uit. Ik schreef hier de afgelopen weken al over. Zo heb ik een smoothie uitgeprobeerd, een bananenbrood en vorige week nog probeerde ik de pannenkoekjes van bananenmeel uit. Deze week is het tijd voor chocoladekoekjes!
Wil je trouwens meer weten over Voedingsgeluk met wie ik de samenwerking doe? Kijk dan eens op één van de onderstaande links:


Ook deze week, bevat het recept weer een ingrediënt wat ik niet ken, namelijk tijgernotenmeel. Ik ken eigenlijk alleen de tijgernootjes uit de supermarkt haha. Ik ga weer online op zoek en vind dat ze bij Holland & Barret het tijgernotenmeel verkopen. Op hun site staat hierover het volgende geschreven:”Holland & Barrett Tijgernotenmeel is gemaakt van 100% biologische tijgernoten (chufa’s) en staat ook wel bekend als chufameel of aardamandelmeel. Het bevat veel gezonde vetten en eiwitten. De tijgernoot is eigenlijk geen noot maar een knol, dit meel is dan ook een prima vervanger voor bijvoorbeeld amandelmeel.

Tijgernoten zijn van nature zoet, dat maakt tijgernotenmeel uitermate geschikt voor allerhande zoete baksels zoals cakes en koekjes.”

Weer wat geleerd! Nu snel over naar het recept.


Bereidingstijd: 15 minuten (+ 15 minuten wachttijd)
Baktijd:                 15 minuten
Aantal:                   8 koekjes
Bijzondere benodigdheden:

  • Blender
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • 2 pannen
  • Optioneel: boterkwastje
blog, samenwerking, voedingsgeluk, koekjes, chocolade, chocoladekoekjes, glutenvrij, suikervrij, gezonde recepten, lekker, makkelijk recept, recepten , biologisch, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Glutenvrij
blog, samenwerking, voedingsgeluk, koekjes, chocolade, chocoladekoekjes, glutenvrij, suikervrij, gezonde recepten, lekker, makkelijk recept, recepten , biologisch, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Notenvrij
blog, samenwerking, voedingsgeluk, koekjes, chocolade, chocoladekoekjes, glutenvrij, suikervrij, gezonde recepten, lekker, makkelijk recept, recepten , biologisch, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Vrij van geraffineerde suikers
blog, samenwerking, voedingsgeluk, koekjes, chocolade, chocoladekoekjes, glutenvrij, suikervrij, gezonde recepten, lekker, makkelijk recept, recepten , biologisch, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

100% biologische ingrediënten
Let op dat dadels ‘sporen van noten’ kunnen bevatten
Ingrediënten
100 gram dadels
2 eieren
100 gram tijgernotenmeel
5 gram bakpoeder
1 vanillestokje
50 gram ongezouten roomboter
50 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de eieren en de dadels in de blender. Ik heb hier een klein beetje heet water aan toegevoegd, zodat de dadels niet aan elkaar gaan plakken. Blender tot je een mooi mengsel krijgt.
​Doe het ei-dadelmengsel in een kom en voeg hier het tijgernotenmeel aan toe. Meng het tijgernotenmeel goed door het ei-dadelmengsel, zodat je een beslag krijgt.

​Smelt vervolgens de roomboter in een pannetje. Als de roomboter gesmolten is, kun je deze toevoegen aan het beslag.

Als je dit goed door het beslag hebt gemengd en de roomboter volledig is opgenomen door het beslag, kun je de rest van de ingrediënten toevoegen. Voeg eerst het bakpoeder toe en maak daarna het vanillestokje schoon. Snijd het stokje door de helft en schraap het merg in de kom.

​Het beslag is nu klaar, zet het in de koelkast, zodat het wat steviger wordt. Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier en. Na een kwartiertje kun je met een lepel ‘hoopjes’ maken. Druk de koekjes een beetje plat totdat je koekjes van ongeveer 1 centimeter dik hebt.
​Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen. Laat de koekjes afkoelen, terwijl de koekjes afkoelen, kun je de chocolade au bain marie gaan smelten.

Pak een wat groter pannetje en vul deze voor iets minder dan de helft met water. Zet vervolgens het vuur onder de pan aan. Zet het bovenste pannetje erin en doe hier de chocolade in. De chocolade zal nu langzaam smelten door de warmte die van de onderste pan met water af komt.

Als je chocolade gesmolten is en de koekjes afgekoeld, kun je de koekjes bedekken met de chocolade. Ik heb dat zelf met een boterkwastje gedaan en dat werkt prima. Zet de koekjes nog even in de koelkast om de chocolade hard te laten worden.

​Geniet van deze koekjes en geloof me dit zijn de beste chocoladekoekjes die ik ooit heb gegeten!
blog, samenwerking, voedingsgeluk, koekjes, chocolade, chocoladekoekjes, glutenvrij, suikervrij, gezonde recepten, lekker, makkelijk recept, recepten , biologisch, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Download het GRATIS Inkijkexemplaar van het 'Lekker in je vel' E-book!

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close