Het leek me daarom leuk om naast de appeltaart en de appelcake die al online staan eens een appel crumble te maken. En om dan zo’n hele schaal te maken die je moet delen, dat is zeker een optie. Maar als iets lekker is, dan deel ik niet zo graag haha. Dus besloot ik een kleine variant te maken, zodat iedereen zijn eigen crumble heeft.
Â
Kokosslagroom
En bij appelcrumble hoort natuurlijk slagroom, maar dat is naturlijk niet zo heel gezond. Nu ontdekte ik pas een heerlijk recept voor kokosslagroom wat super makkelijk te maken is. Je pakt een blik kokosmelk dat zet je een dag en een nacht op z’n kop in de koelkast (het is hierbij wel belangrijk dat je geen magere kokosmelk kiest). Na deze 24 uur kun je het harde van de kokosmelk uit het blik scheppen in een kom en hier een eetlepel honing (of een plantaardig zoetmiddel) aan toevoegen.. Het vocht heb je hiervoor niet nodig en kun je bijvoorbeeld in een smoothie gebruiken. De harde kokos kun je vervolgens met een mixer voor ongeveer 3 minuten kloppen en je hebt kokosslagroom, die heerlijk is bij deze crumbles, zeker als ze net uit de oven komen.
Â
Recept Kleine Appelcrumble
Â
Bereidingstijd: 5 minuten Baktijd:Â Â Â Â Â Â Â Â 20 minuten Aantal:Â Â Â Â Â Â Â Â Â 4 crumbles
Â
Bijzonderebenodigdheden:
Vormpjes (12 cm diameter)
2 mengkommen
Â
Â
Ingrediënten
Â
25 gram kokosolie
100 gram speltmeel
5 gram baking soda
1 appel
50 gram rozijnen
4 gram kaneel
20 milliliter ahornsiroop
Â
Â
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden. ​Doe de kokosolie in een pannetje en smelt langzaam op laag vuur. Doe het speltmeel en de baking soda in een mengkom en voeg hier de gesmolten kokosolie aan toe.
Â
Pak de andere mengkom erbij. Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Doe de appel in de mengkom en voeg hier de rozijnen, de kaneel en de ahornsiroop aan toe.
Meng goed door elkaar en zorg dat al deze ingrediënten goed verdeeld zitten.
Â
Â
Â
Â
Bekleed vervolgens de vormpjes met het deeg en maak een mooie bodem. Als je een goede bodem hebt gemaakt, druk je die stevig aan.
Verdeel vervolgens het appelmengsel over de bodem en verkruimel de rest van het deeg tot slot over de vulling.
Bak de appelcrumbles in 20 minuten gaar.
Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Laat de crumble even kort afkoelen en je kunt genieten van deze heerlijke crumble. Zelf vind ik hem het lekkerste als hij net uit de oven komt en nog warm is.
Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness