Ontbijten
Kerstinspiratie
Recept: Kaneelbroodjes met rozijnen


165 gram roggemeel
4 gram gist
7 gram kaneel
25 gram kokosolie
1/2 banaan
85 milliliter plantaardige melk
100 gram rozijnen
Hoe maak je het?
Doe het roggemeel met de gist en 3 gram van de kaneel in een mengkom en roer goed door elkaar.
Als je deze ingrediënten goed hebt gemengd, kun je de kokosolie op laag vuur in een pannetje doen om te smelten. Zorg ervoor dat het niet kookt, maar langzaam smelt.
Prak ondertussen de halve banaan in een andere mengkom. Voeg hier de gesmolten kokosolie en de plantaardige melk aan toe. Optioneel kun je hier nog 20 milliliter agavesiroop aan toevoegen. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik deze vergeten ben toe te voegen, maar ik vind ze ook al perfect van smaak zonder de agavesiroop. Roer even goed door elkaar, zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Als je ook de natte ingrediënten goed hebt gemengd, kun je deze aan de eerste kom met de droge ingrediënten toevoegen. Roer vervolgens goed door elkaar en kneed met je handen een bal van het beslag. Als het deeg mooi stevig is, kun je hier de rozijnen doorheen kneden met je handen.
Voeg de rest van de kaneel toe aan het deeg en kneed dit er goed doorheen zodat het door het hele deeg verdeeld zit.
Doe de deegbal in de kom en leg hier een vochtige, schone theedoek overheen. Zet de kom voor een half uur op een warme plek, zodat het deeg kan rijzen.
Zelf heb ik de kom tegen de verwarming aangezet en dat ging echt heel erg goed.
Zet na ongeveer een kwartier de oven alvast aan zodat deze kan voorverwarmen op 180 graden.
Als het deeg gerezen is, kun je er broodjes van maken. Je kunt de kaneelbroodjes zo groot maken als je zelf lekker vindt. Voor een ontbijt vind ik zelf kleinere broodjes lekker, ik heb daarom 6 kleine broodjes gemaakt.
Bak de broodjes vervolgens voor 20 minuten in een voorverwarmde oven. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Laat de broodjes even afkoelen en je kunt van deze heerlijke smeuïge kaneelbroodjes met rozijnen genieten.

Download hieronder het recept om het makkelijker te kunnen printen.
Recept-Kaneelbroodjes-met-rozijnen
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle
Ik ben Michelle, 31 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.