Kaki smoothie met kokos


Kaki smoothie met kokos. Pak de gereedschapskist er maar bij voor deze lekkere zoete smoothie.
Vroeger had ik altijd een ochtendhumeur, opstaan vond ik al niet leuk en het ergste was het moment dat er mensen tegen je begonnen te praten als je nét je bed uitkomt. Verschrikkelijk vond ik dat, meestal reageerde ik dus ook niet of amper, waardoor dat vanzelf stopte. Groot voordeel haha. Toen we net samen gingen wonen, had ik ook nog last van mijn ochtendhumeur totdat we na een paar maanden onze puppy Leyla kregen. Al snel stonden we midden in de nacht in de tuin omdat ze moest plassen. Of zaten we om half 6 ‘s morgens beneden te spelen met haar omdat ze niet meer kon of wilde slapen. Toen moest ik wel praten of tegen Jens of tegen Leyla en langzaam  maar zeker verdween mijn ochtendhumeur. ​
blog, smoothie, kaki, kaki fruit, granaatappel, kokos, kokosnoot, kokosmelk, smoothie sunday, gezonde recepten, lekker, makkelijke recepten, recepten, foodblog, biologisch, biologische ingrediënten, biologische foodblog, organic happiness

Vorige week had Jens een training op het werk en omdat ik ook een lange dag moest werken, hadden we afgesproken om Leyla naar Jens z’n opa en oma te brengen voor een dagje. Helaas betekende dit wel dat de wekker om 5 uur stond, maar goed dat hebben we er natuurlijk voor over. Totdat Jens beneden was geweest en ik nog heel even in bed lag. Hij kwam boven en zei ik weet dat je chagrijnig gaat worden. Ik probeerde dat vooral niet te zijn, toen bleek dat hij een week mis was geweest, dus voor niks zo vroeg de wekker. Beetje jammer, maar goed ik was wakker dus ik dacht nu ga ik eruit ook. En eerlijk gezegd beviel dat heel goed, ik had gewoon hartstikke veel tijd voordat ik moest gaan werken. Heerlijk om zo op het gemakje op te starten eigenlijk. Het leek ook best een goed idee om dit vol te houden, maar tot nu toe is dat nog niet helemaal gelukt. Alhoewel, vrijdagavond waren we best moe en we besloten om half 9 al lekker te gaan slapen en om dan op zaterdag (gisteren) om 6 uur de wekker te zetten. Ik weet dat het gek klinkt op je vrije zaterdag, maar we hadden er genoeg slaapuren op zitten en eigenlijk is het super goed bevallen. Ik kon me dit zelf een jaar geleden ook niet voorstellen hoor maar goed we hadden heerlijk wat aan onze dag haha.

Je bent echt niet meer moe ofzo en je hebt veel meer aan je dag. Zo had ik om 10 uur al mijn boodschappen in Goes al gedaan en was ik ook al naar de Markt geweest, zo fijn. En op de Markt zag ik ineens een kokosnoot en ik zag gelijk voor me hoe goed die op de foto zou staan, dus ik nam hem mee om deze smoothie mee te maken. En stiekem zat de hele dag het liedje van kinderen voor kinderen in mijn hoofd ‘drink met je billen bloot melk uit een kokosnoot’ haha. En dat zit nu vast ook in jouw hoofd, sorry!


Bereidingstijd: 10 minuten
Blendertijd:       3 minuten
Aantal:                 2 smoothies
Bijzondere benodigdheden:

  • Blender
  • Schroevendraaier
  • Hamer

           Eivrij          Glutenvrij      Lactosevrij   Notenvrij      Vrij van                 100%            Vegan                                                                                                                 geraffineerde  biologische                                                                                                                                     suikers             ingrediënten

Ingrediënten

1 kokosnoot
3 stuks kaki fruit
1 granaatappel

Hoe maak je het?
Ik heb op de Markt wel even gevraagd hoe ik de kokosnoot het beste kon schoonmaken. De eerste tip is dat er bovenop de kokosnoot 3 soort inkepingen zitten. Zet hier een schroevendraaier in en geef er met een hamer een tikje op, even wrikken en je hebt een gat. Hieruit kun je de kokosmelk gieten in de blender. Zorg ervoor dat alle kokosmelk eruit is, voordat je de kokosnoot kapot maakt.
​Pak de hamer erbij en sla op de kokosnoot. Zelf heb ik heel hard geslagen en het lukte mij niet.

Je kunt ook zachtjes rond de hele kokosnoot tikken tot er scheurtjes verschijnen, maar ik moest echt wachten tot Jens thuiskwam. Die gaf serieus één harde knal met de hamer op de kokosnoot en hij was open haha.  Voeg het vruchtvlees toe aan de blender
​​
Schil vervolgens het kaki fruit en snijd in kleinere stukjes en voeg toe aan de blender. Snijd de granaatappel door de helft, verwijder de pitjes uit de appel en doe ook die in de blender.

Blender het geheel voor ongeveer 3 minuten en je kunt genieten van deze lekkere zoete smoothie!
blog, smoothie, kaki, kaki fruit, granaatappel, kokos, kokosnoot, kokosmelk, smoothie sunday, gezonde recepten, lekker, makkelijke recepten, recepten, foodblog, biologisch, biologische ingrediënten, biologische foodblog, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close