Jamkoekjes, deze koekjes met jam ertussen zien er super gezellig uit en ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. Het recept voor deze zandkoekjes met jamvulling deel ik vandaag met je.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Jam
Jam, ik heb het al jaren niet gegeten en was er eigenlijk ook nooit echt heel dol op. Alhoewel ik ook niet meer precies weet waarom. Tot we een tijdje terug bij Ikea waren en daar biologische jam stond die er echt goed uit zag. Jens zette hem gelijk in de kar, want die had wel goede herinneringen aan jam haha. Ik probeerde het uiteindelijk ook, op een pannenkoek, en dat beviel super goed. Het was echt heel lekker en dus vond ik het tijd om een recept met jam te maken en kwam op deze jamkoekjes uit. Dat bleek een super goed idee, want ze zijn echt heel lekker én gezond.
Recept: Jamkoekjes


Ingrediënten
50 gram ongezouten roomboter
250 gram boekweitmeel
5 gram baking soda
1 ei
50 milliliter honing
60 milliliter amandelmelk
Jam naar smaak
Hoe maak je het?
Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur. Ga intussen op zoek naar 2 uitsteekvormpjes, een grote en een kleine. Ik heb een wat groter hartje gebruikt en voor de kleine het dopje van een kruidenpotje. Zo krijg je straks een mooi effect.
Meng het boekweitmeel met de baking soda, het ei, de honing en de amandelmelk. Dat kan met een spatel in een mengkom of met een mixer. Voeg de gesmolten roomboter toe en maak er een mooi deeg van.
Kneed tot een bal en leg ongeveer een uurtje in de koelkast om uit te harden.
Haal het deeg uit de koelkast en verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg tussen 2 bakpapiertjes uit tot een lap van ongeveer 1 centimeter dik.
Steek eerst de grote vormpjes uit (zorg dat je even aantallen hebt). Steek vervolgens de helft ook uit met het kleine vormpje. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar. Laat even afkoelen, besmeer vervolgens het onderste koekje met jam en leg het koekje met het ‘gat’ er bovenop.
Je kunt nu van deze heerlijke jamkoekjes gaan genieten.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.