fbpx

Hoe schreef ik mijn E-book?


Hoe schreef ik mijn E-book? Hoe kwamen de recepten tot stand? Wat wordt het thema? Je leest er vandaag alles over in deze blog! Net als trouwens wat meer informatie over het E-book qua inhoud.
organic happiness, blog, foodblog, biologische foodblog, gezonde recepten, gezond eten, makkelijke recepten, e-book, gezond ebook, ontbijt, tussendoortjes, gebak, glutenvrij, glutenvrije recepten, lactosevrij, lactosevrije recepten

Hoe het allemaal begon
Ergens dit voorjaar besloot ik dat ook ik een E-book wilde maken. Ik wilde graag wat extra’s bieden om nóg meer mensen te inspireren om gezond(er) te gaan eten en leven. Sinds ik zelf gezonder eet, voel ik me zoveel beter in mijn vel en omdat ik dat iedereen gun, heb ik dit E-book ontwikkeld. Maar hoe schreef ik mijn E-book? Hoe begin je zo’n proces? Een goede vraag.
Het creatieve proces startte bij mij in Spanje zoals je hier kunt zien. Ik had lekker veel tijd om te relaxen, te lezen en ideetjes op te doen. Op een zonnige middag (en dat waren er nogal wat) besloot ik wat recepten te ontwikkelen. Al snel had ik de keuze gemaakt dat het E-book gluten- en lactosevrij zou worden. Glutenvrij eten en lactosevrij eten zijn natuurlijk twee super actuele thema’s. Om me heen hoor ik van steeds meer mensen dat ze behoefte hebben aan lekkere, gezonde én makkelijke gluten- en lactosevrije recepten. Daarom was voor mij de keuze snel gemaakt om het E-book glutenvrij en lactosevrij te maken. Ondanks dat ik al wat receptjes had gemaakt die niet lactosevrij waren, besloot ik toch de switch naar een volledig gluten- en lactosevrij boek te maken. Deze heerlijke pannenkoekjes kwamen er dus niet in helaas.
organic happiness, blog, foodblog, biologische foodblog, gezonde recepten, gezond eten, makkelijke recepten, e-book, gezond ebook, ontbijt, tussendoortjes, gebak, glutenvrij, glutenvrije recepten, lactosevrij, lactosevrije recepten

Receptontwikkeling

Terug naar de receptontwikkeling. Ik besloot voor 3 categorieën recepten te gaan in het boek: ontbijt, tussendoortjes en gebak. Drie categorieën waar ik zelf blij en enthousiast van word. Al snel had ik ook voor mezelf besloten dat ik 20 recepten ging maken, dus toen kon het bedenken beginnen. Ik ben gewoon begonnen met schrijven en de ideeën voor de recepten kwamen eigenlijk vanzelf. Ik wilde natuurlijk wel een evenwichtige verdeling tussen de 3 categorieën en ben uiteindelijk geëindigd met 7 ontbijtrecepten, 6 recepten voor tussendoortjes en 6 gebaksrecepten.
Gaandeweg zijn er steeds wat recepten bijgekomen of afgevallen Het grootste gedeelte van de recepten die ik die middag in de Spaanse zon heb opgeschreven, zijn ook daadwerkelijk in het E-book terechtgekomen.
organic happiness, blog, foodblog, biologische foodblog, gezonde recepten, gezond eten, makkelijke recepten, e-book, gezond ebook, ontbijt, tussendoortjes, gebak, glutenvrij, glutenvrije recepten, lactosevrij, lactosevrije recepten

Inspiratie
Met zo’n inspirerend uitzicht kom je natuurlijk wel tot mooie ideeën. Zo schreef ik dus alle ideeën op die ik had. Toen besloot ik ook gelijk de recepten te bedenken. Dus ik had bedacht welk gerecht het moest worden, maar nog niet precies welke ingrediënten in welke hoeveelheden dus daar begon ik mee. Een deel bepaalde ik op basis van eerdere soortgelijke recepten die ik had gemaakt. Een ander deel op gevoel en een deel op een combinatie van die 2 en wat andere soortgelijke recepten die ik online vond. Overal haalde ik  inspiratie vandaan om uiteindelijk tot de lekkerste recepten te komen. Ik was vol energie en enthousiasme over het E-book, maar toen ik thuiskwam van vakantie zakte dat een beetje weg. Ik moest weer aan het werk en wilde toch graag blogjes blijven posten, dus het verwaterde een beetje.

In actie!

Totdat ik naar de podcast van So V’s Choice luisterde en dacht ik moet nu wel in actie komen als ik meer wil bereiken met mijn blog. Als ik niets anders doe dan blogs posten en werken bij mijn huidige baan, is de kans dat mijn blog groeit niet zo heel groot. Terwijl dat juist mijn droom is om uiteindelijk vol voor mijn blog te kunnen gaan. Ik besloot daarom dat het tijd was om daadwerkelijk in actie te komen en met de recepten aan de slag te gaan. Vanaf dat moment ging het dan ook super snel. In 2 weken tijd maakte ik alle recepten en zette ik ze mooi op de foto. Ik ben zo ongelooflijk trots op het eindresultaat.
Eigenlijk is ieder recept precies geworden zoals ik had gehoopt of nog beter en niet één van de recepten is mislukt. Ook voor de styling en fotografie ben ik aan de slag gegaan. Ik heb voor elk recept eerst gezocht naar veel stylingfoto’s om vervolgens te kijken wat past bij mijn idee en stijl. Dat heb ik toegepast en ook dat heeft geresulteerd in heel veel trots. Uiteindelijk heb ik maar 1 recept opnieuw gemaakt, omdat ik niet tevreden was over de fotografie.
organic happiness, blog, foodblog, biologische foodblog, gezonde recepten, gezond eten, makkelijke recepten, e-book, gezond ebook, ontbijt, tussendoortjes, gebak, glutenvrij, glutenvrije recepten, lactosevrij, lactosevrije recepten

Styling

Deze foto maakte ik in Spanje al, omdat ik de ondergrond zo vet vond! Alleen werd het uiteindelijk geen recept voor in het E-book, omdat het niet lactosevrij was, maar wie weet komt het nog eens online. Nadat ik alle foto’s en recepten had gemaakt, was het tijd om het E-book daadwerkelijk te gaan samenstellen. Hier heb ik het programma Canva voor gebruikt. Alle 20 recepten kregen een mooi plekje en de vormgeving van het E-book daar ging ik zorgvuldig mee aan de slag. Ik wilde de stijl van mijn blog zoveel mogelijk terug laten komen in het E-book. Dat mijn blog herkenbaar is voor mensen die het E-book gekocht hebben. Ook vind ik het leuk om meer achtergrondinformatie te geven over (gezonde) voeding. Dus ik deed research naar glutenvrij eten, lactosevrij eten en biologisch eten en schreef over alledrie een hoofstuk in het E-book. Net als trouwens de tips die ik in het E-book verzamelde om gezonder te gaan eten. Op die manier is het echt een boek wat meer is dan alleen maar recepten. En dat is ook echt hetgeen waar ik naar op zoek was.
Zelf ben ik natuurlijk super trots en blij met het eindresultaat en ook op hoe succesvol het E-book nu in deze korte tijd eigenlijk al is.
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.
Laat je me weten wat je ervan vindt? Ik ben er natuurlijk super benieuwd naar en ook zie ik heel graag je recept op Social Media voorbij komen. Gebruik de #organichappiness of tag @organichappinessblog zodat we alle mooie creaties van jullie voorbij zien komen.
Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close