“Zelf doen we niet veel met Pasen, maar ik maakte wel deze Paastaart.“
Healthy mango Paastaart. Een gezonde mango taart, dit recept is perfect als makkelijke paas taart. Een gezonde paastaart met mango, die ook perfect in een healthy lifestyle past.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
CHAOS!
Examen
Nieuwe recepten
Ik heb al een lijst gemaakt met alle dingen die ik wil maken, bakken en uitproberen de komende dagen haha. Dus ik denk dat ik het grootste gedeelte van de tijd in de keuken te vinden ben. En laat dat nu net mijn favoriete plek zijn haha. Jens moet 4 van deze 6 dagen werken, dus ik heb ook alle tijd en rust om alles lekker uit te werken en vooruit te plannen. De dagen dat we samen vrij zijn, proberen we wat leuke dingen te doen. Of nouja leuk, vandaag hebben we het tuinhuis opgeruimd haha. Niet echt een leuk klusje, maar wel hard nodig. Ook de tuin hebben we flink aangepakt, met als gevolg 3 ritjes met een stampvolle bus naar de stort en nu met spierpijn op de bank haha. Zondag zijn we ook samen vrij en we gaan dan misschien een dagje naar de autobeurs in Amsterdam. Lekker dromen van al die mooie Ferrari’s en Lamborghini’s haha.
Pasen
Recept: Healthy mango Paastaart
Ingrediënten
50 gram kokosolie
150 gram havermout
20 gram honing
5 gram speculaaskruiden
5 gram baking soda
2 eieren
Topping
1 mango
150 gram ongezouten cashewnoten
4 Medjool dadels
3 theelepels gesmolten kokosolie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Doe ondertussen de havermout, honing, speculaaskruiden, baking soda en eieren in de blender. Voeg hier de gesmolten kokosolie ook aan toe. Blender tot een glad deeg. Doe een bakpapiertje in een springvorm en vet de randjes in. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en bak de bodem in 20 minuten gaar.
Schil de mango en snijd in kleinere stukken. Doe die alvast in de blender en voeg daar de cashewnoten aan toe. Ontpit de dadels en voeg die ook toe. Smelt tot slot de rest (3 theelepels) van de kokosolie en voeg die als laatste toe om het geheel makkelijker te laten mixen. Je kunt hier ook een scheutje amandelmelk voor gebruiken. Blender tot een gladde topping.
Zet de taart vervolgens voor 3 uur in de vriezer om op te stijven. Haal hem ongeveer een uur voordat je gaat eten uit de vriezer. Je kunt de taart, na het ontdooien nog een aantal dagen in de koelkast bewaren.
Je kunt na het ontdooien, genieten van deze super lekkere, gezonde en biologische Paastaart! Fijne Pasen en maak er mooie dagen van!
Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media
@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog
Ken jij het Organic Happiness abonnement al?
Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!
Michelle
Ik ben Michelle, 26 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.