CHAOS!
Examen
Nieuwe recepten
Pasen
Recept: Healthy mango Paastaart

Ingrediënten
50 gram kokosolie
150 gram havermout
20 gram honing
5 gram speculaaskruiden
5 gram baking soda
2 eieren
Topping
1 mango
150 gram ongezouten cashewnoten
4 Medjool dadels
                                3 theelepels kokosolie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de kokosolie voor de bodem in een pannetje en smelt langzaam op laag vuur, zorg er voor dat het niet gaat koken.
Doe ondertussen alvast de havermout in de blender en voeg hier de honing, speculaaskruiden, baking soda en de eieren aan toe.
Bak de bodem vervolgens in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodem afkoelen en zet even opzij. We gaan nu verder met het maken van de topping.
Zorg ervoor dat je de cashewnoten minimaal 6 uur in water hebt geweekt voordat je ze gebruikt. Doe de cashewnoten (zonder het water) in de blender. Schil de mango en snijd in kleinere stukken, voeg die stukken mango toe aan de blender. Ontpit de dadels en voeg ook toe. Smelt vervolgens de 3 theelepels kokosolie in de pan waar je de andere kokosolie ook in hebt gesmolten en voeg die tot slot toe.
Zet de taart vervolgens voor 3 uur in de vriezer om op te stijven. Haal hem ongeveer een uur voordat je gaat eten uit de vriezer. Je kunt de taart, na het ontdooien nog een aantal dagen in de koelkast bewaren.
Je kunt na het ontdooien, genieten van deze super lekkere, gezonde en biologische Paastaart! Fijne Pasen en maak er mooie dagen van!


Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.