fbpx

Healthy mango Paastaart

Healthy mango Paastaart. Een gezonde mango taart, dit recept is perfect als makkelijke paas taart. Een gezonde paastaart met mango, die ook perfect in een healthy lifestyle past.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

CHAOS!

Deze week was echt chaotisch en druk en eigenlijk begon dat vorig weekend al. Vorige week zaterdag stond ik op een open dag voor mijn werk tot 15.00 uur, ik was rond 15.30 thuis. Toen ben ik begonnen met leren voor mijn VCA examen wat ik donderdag zou hebben. Dat bleek wat taaier en pittiger dan verwacht. Zondagochtend had ik met een vriendin afgesproken om gezellig koffie te drinken en bij te kletsen. En dat was nodig, want we hadden elkaar al ruim een half jaar niet gezien, ‘s middags dook ik weer de boeken in voor mijn examen. De rest van de week werkte ik en elk vrij uurtje ‘s avonds besteedde ik aan het maken van proefexamens. Ik had nog niet echt het gevoel alle stof te kennen, maar de proefexamens gingen me best goed af. Zakken was geen optie, voor mij niet omdat ik een streber ben haha, maar ook omdat ik vond dat ik dat niet kon maken naar mijn werk toe.
 

Examen

Gistermiddag was het moment eindelijk daar, ik begon aan het examen en merkte dat ik nogal wat zenuwen had. Al snel werd dat minder toen ik merkte dat ik de vragen eigenlijk best goed kon beantwoorden. Naarmate het examen vorderde werd ik steeds zekerder en ik was dan ook vrij snel klaar. Je mag het examen dan niet zelf afsluiten, maar moet aangeven dat je klaar bent dan komt iemand het examen afsluiten. Vervolgens krijg je gelijk je uitslag in beeld, toch wel even spannend. Maar gelukkig ik had een score van 80% en 64% was genoeg om te slagen, dus ik heb het gehaald. Voor mij betekent dit vakantie! Een korte vakantie, maar ik heb achter de Paasdagen aan nog 2 dagen vrij genomen en vandaag was mijn parttimedag, dus ik ben in totaal 6 dagen vrij!
 

Nieuwe recepten

Ik heb al een lijst gemaakt met alle dingen die ik wil maken, bakken en uitproberen de komende dagen haha. Dus ik denk dat ik het grootste gedeelte van de tijd in de keuken te vinden ben. En laat dat nu net mijn favoriete plek zijn haha. Jens moet 4 van deze 6 dagen werken, dus ik heb ook alle tijd en rust om alles lekker uit te werken en vooruit te plannen. De dagen dat we samen vrij zijn, proberen we wat leuke dingen te doen. Of nouja leuk, vandaag hebben we het tuinhuis opgeruimd haha. Niet echt een leuk klusje, maar wel hard nodig. Ook de tuin hebben we flink aangepakt, met als gevolg 3 ritjes met een stampvolle bus naar de stort en nu met spierpijn op de bank haha. Zondag zijn we ook samen vrij en we gaan dan misschien een dagje naar de autobeurs in Amsterdam. Lekker dromen van al die mooie Ferrari’s en Lamborghini’s haha.


Pasen

En dan is het dit weekend ook alweer Pasen, het begin van zoveel Feestdagen en halve weken werken, super fijn! Zelf doen we niet veel met Pasen, maar ik maakte wel deze Paastaart. Ik had gehoopt dat hij nog wat geler zou worden door de mango, maar helaas. Hij smaakt er trouwens niet minder om.

Recept: Healthy mango Paastaart

Healthy mango paastaart, Paastaart met mango, Mango paastaart, Paastaart, Paastaart makkelijk, Paastaart bakken, Paastaart maken, Makkelijke paas taart, Mango taart, Mango taart maken, Mangotaart, Gezonde mango taart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Healthy mango paastaart, Paastaart met mango, Mango paastaart, Paastaart, Paastaart makkelijk, Paastaart bakken, Paastaart maken, Makkelijke paas taart, Mango taart, Mango taart maken, Mangotaart, Gezonde mango taart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Ingrediënten
50 gram kokosolie
150 gram havermout
20 gram honing
5 gram speculaaskruiden
5 gram baking soda
2 eieren
Topping
1 mango
150 gram ongezouten cashewnoten
4 Medjool dadels
                                                               3 theelepels kokosolie

Healthy mango paastaart, Paastaart met mango, Mango paastaart, Paastaart, Paastaart makkelijk, Paastaart bakken, Paastaart maken, Makkelijke paas taart, Mango taart, Mango taart maken, Mangotaart, Gezonde mango taart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de kokosolie voor de bodem in een pannetje en smelt langzaam op laag vuur, zorg er voor dat het niet gaat koken.

Doe ondertussen alvast de havermout in de blender en voeg hier de honing, speculaaskruiden, baking soda en de eieren aan toe.

Healthy mango paastaart, Paastaart met mango, Mango paastaart, Paastaart, Paastaart makkelijk, Paastaart bakken, Paastaart maken, Makkelijke paas taart, Mango taart, Mango taart maken, Mangotaart, Gezonde mango taart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Blender het geheel tot een glad mengsel. Dit wordt de bodem van deze biologische mango taart. Doe vervolgens een bakpapiertje in de springvorm en verdeel het mengsel gelijkwaardig over de springvorm. Zorg ervoor dat het overal even dik is.

Bak de bodem vervolgens in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodem afkoelen en zet even opzij. We gaan nu verder met het maken van de topping.

Healthy mango paastaart, Paastaart met mango, Mango paastaart, Paastaart, Paastaart makkelijk, Paastaart bakken, Paastaart maken, Makkelijke paas taart, Mango taart, Mango taart maken, Mangotaart, Gezonde mango taart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische FoodblogZorg ervoor dat je de cashewnoten minimaal 6 uur in water hebt geweekt voordat je ze gebruikt. Doe de cashewnoten (zonder het water) in de blender. Schil de mango en snijd in kleinere stukken, voeg die stukken mango toe aan de blender. Ontpit de dadels en voeg ook toe. Smelt vervolgens de 3 theelepels kokosolie in de pan waar je de andere kokosolie ook in hebt gesmolten en voeg die tot slot toe.

Healthy mango paastaart, Paastaart met mango, Mango paastaart, Paastaart, Paastaart makkelijk, Paastaart bakken, Paastaart maken, Makkelijke paas taart, Mango taart, Mango taart maken, Mangotaart, Gezonde mango taart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Blender het geheel tot een glad mengsel voor de topping. Verdeel gelijkmatig over de bodem in de springvorm. Gebruik hiervoor een natte lepel en strijk de topping glad met de bolle kant van de lepel. 

Zet de taart vervolgens voor 3 uur in de vriezer om op te stijven. Haal hem ongeveer een uur voordat je gaat eten uit de vriezer. Je kunt de taart, na het ontdooien nog een aantal dagen in de koelkast bewaren.

Je kunt na het ontdooien, genieten van deze super lekkere, gezonde en biologische Paastaart! Fijne Pasen en maak er mooie dagen van!

Healthy mango paastaart, Paastaart met mango, Mango paastaart, Paastaart, Paastaart makkelijk, Paastaart bakken, Paastaart maken, Makkelijke paas taart, Mango taart, Mango taart maken, Mangotaart, Gezonde mango taart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog
Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Recept Healthy Mango Paastaart

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
 
Volg jij Organic Happiness al op Social Media?
Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close