Healthy mango Paas taart


Healthy mango Paas taart. Deze heerlijke paastaart is niet alleen heel simpel om te maken, maar hij past ook perfect in een healthy lifestyle.
Deze week was echt chaotisch en druk en eigenlijk begon dat vorig weekend al. Vorige week zaterdag stond ik op een open dag voor mijn werk tot 15.00 uur, ik was rond 15.30 thuis. Toen ben ik begonnen met leren voor mijn VCU (VCA voor Uitzendorganisaties) examen wat ik donderdag zou hebben. Dat bleek wat taaier en pittiger dan verwacht. Zondagochtend had ik met een vriendin afgesproken om gezellig koffie te drinken en bij te kletsen. En dat was nodig, want we hadden elkaar al ruim een half jaar niet gezien, ‘s middags dook ik weer de boeken in voor mijn examen. De rest van de week werkte ik en elk vrij uurtje ‘s avonds besteedde ik aan het maken van proefexamens. Ik had nog niet echt het gevoel alle stof te kennen, maar de proefexamens gingen me best goed af. Zakken was geen optie, voor mij niet omdat ik een streber ben haha, maar ook omdat ik vond dat ik dat niet kon maken naar mijn werk toe.
Gistermiddag was het moment eindelijk daar, ik begon aan het examen en merkte dat ik nogal wat zenuwen had. Al snel werd dat minder toen ik merkte dat ik de vragen eigenlijk best goed kon beantwoorden. Naarmate het examen vorderde werd ik steeds zekerder en ik was dan ook vrij snel klaar. Je mag het examen dan niet zelf afsluiten, maar moet aangeven dat je klaar bent dan komt iemand het examen afsluiten en krijg je gelijk je uitslag in beeld, toch wel even spannend. Maar gelukkig ik had een score van 80% en 64% was genoeg om te slagen, dus ik heb het gehaald. Voor mij betekent dit vakantie! Een korte vakantie, maar ik heb achter de Paasdagen aan nog 2 dagen vrij genomen en vandaag was mijn parttimedag, dus ik ben in totaal 6 dagen vrij en ik vind dat zo heerlijk!Ik heb al een lijst gemaakt met alle dingen die ik wil maken, bakken en uitproberen de komende dagen haha. Dus ik denk dat ik het grootste gedeelte van de tijd in de keuken te vinden ben. En laat dat nu net mijn favoriete plek zijn haha. Jens moet 4 van deze 6 dagen werken, dus ik heb ook alle tijd en rust om alles lekker uit te werken en vooruit te plannen. De dagen dat we samen vrij zijn, proberen we wat leuke dingen te doen. Of nouja leuk, vandaag hebben we het tuinhuis opgeruimd haha. Niet echt een leuk klusje, maar wel hard nodig. Ook de tuin hebben we flink aangepakt, met als gevolg 3 ritjes met een stampvolle bus naar de stort en nu met spierpijn op de bank haha. Zondag zijn we ook samen vrij en we gaan dan misschien een dagje naar de autobeurs in Amsterdam. Lekker dromen van al die mooie Ferrari’s en Lamborghini’s haha.

blog, mango, taart, gezonde taart, pasen, paastaart, mango taart, gezonde recepten, snack, gebak, taart, gezond eten, lekker, gezonde snack, gezond gebak, makkelijk recept, biologisch, biologisch recept, biologisch eten, foodblog, biologische foodblog, organic happiness

En dan is het dit weekend ook alweer Pasen, het begin van zoveel Feestdagen en halve weken werken, super fijn! Zelf doen we niet veel met Pasen, maar ik maakte wel deze Paastaart. Ik had gehoopt dat hij nog wat geler zou worden door de mango, maar helaas. Hij smaakt er trouwens niet minder om.


Bereidingstijd: 15 minuten (+6 uur wachttijd voor de cashewnoten)
Baktijd:                20 minuten
Koeltijd:              3 uur in de vriezer
Aantal:                 1 taart (12-15 stukjes)
Bijzondere benodigdheden:

  • Kleine springvorm (20 centimeter)
  • Bakpapier
  • Blender
blog, mango, taart, gezonde taart, pasen, paastaart, mango taart, gezonde recepten, snack, gebak, taart, gezond eten, lekker, gezonde snack, gezond gebak, makkelijk recept, biologisch, biologisch recept, biologisch eten, foodblog, biologische foodblog, organic happiness

Lactosevrij
blog, mango, taart, gezonde taart, pasen, paastaart, mango taart, gezonde recepten, snack, gebak, taart, gezond eten, lekker, gezonde snack, gezond gebak, makkelijk recept, biologisch, biologisch recept, biologisch eten, foodblog, biologische foodblog, organic happiness

Vrij van geraffineerde suikers
blog, mango, taart, gezonde taart, pasen, paastaart, mango taart, gezonde recepten, snack, gebak, taart, gezond eten, lekker, gezonde snack, gezond gebak, makkelijk recept, biologisch, biologisch recept, biologisch eten, foodblog, biologische foodblog, organic happiness

100% biologische ingrediënten
Ingrediënten
Bodem
50 gram kokosolie
150 gram havermout
20 gram honing
5 gram speculaaskruiden
5 gram baking soda
2 eierenTopping
1 mango
150 gram ongezouten cashewnoten*
4 Medjool dadels
3 theelepels kokosolie

* zijn 6 uur geweekt in water (avond vantevoren)

Hoe maak je het?Verwarm de oven voor op 180 graden.
We beginnen met de bodem van de taart. Doe de kokosolie voor de bodem in een pannetje en smelt langzaam op laag vuur, zorg er voor dat het niet gaat koken.

Doe ondertussen alvast de havermout in de blender en voeg hier de honing, speculaaskruiden, baking soda en de eieren aan toe.

Blender het geheel tot een glad mengsel. Dit wordt de bodem van deze biologische mango taart. Doe vervolgens een bakpapiertje in de springvorm en verdeel het mengsel gelijkwaardig over de springvorm. Zorg ervoor dat het overal even dik is.

Bak de bodem vervolgens in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodem afkoelen en zet even opzij. We gaan nu verder met het maken van de topping.

Zorg ervoor dat je de cashewnoten minimaal 6 uur in water hebt geweekt voordat je ze gebruikt. Je kunt ze de avond vantevoren al in een bakje met water leggen, dan kun je ze de volgende dag gelijk gebruiken. Doe de cashewnoten (zonder het water) toe aan de blender. Schil de mango en snijd in kleinere stukken, voeg die stukken mango toe aan de blender. Ontpit de dadels en voeg de ontpitte dadels ook toe. Smelt vervolgens de 3 theelepels kokosolie in de pan waar je de andere kokosolie ook in hebt gesmolten en voeg die tot slot toe.

Blender het geheel vervolgens tot een glad mengsel voor de topping. Verdeel over de bodem in de springvorm. Zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld zit over de hele bodem. Doordat het mengsel best plakkerig is, is het makkelijk om hier een natte lepel voor te gebruiken. Strijk de topping glad met de bolle kant van de lepel. Plakt het mengsel weer vast aan je lepel? Maak de lepel dan opnieuw nat.

Zet de taart vervolgens voor 3 uur in de vriezer om op te stijven. Haal hem ongeveer een uur voordat je gaat eten uit de vriezer. Je kunt de taart, na het ontdooien nog een aantal dagen in de koelkast bewaren.

Je kunt na het ontdooien, genieten van deze super lekkere, gezonde en biologische Paastaart!Fijne Pasen en maak er mooie dagen van!

blog, mango, taart, gezonde taart, pasen, paastaart, mango taart, gezonde recepten, snack, gebak, taart, gezond eten, lekker, gezonde snack, gezond gebak, makkelijk recept, biologisch, biologisch recept, biologisch eten, foodblog, biologische foodblog, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close