Healthy Hotspot – Het Koffiepand in Middelburg


Healthy Hotspot Het Koffipand in Middelburg. Ergens in de herfst van vorig jaar las ik ineens op Facebook dat er een nieuwe lunchroom/koffiehuis geopend zou worden én dat zou gerund worden door een vroegere vriendin van de middelbare school. Ik had haar al jaren niet meer gesproken en vond het super leuk om dit te lezen. Stiekem heb ik zelf ook ergens nog wel een droom om een keer zoiets te openen, dus ik was gelijk enthousiast. Daarnaast gebruikt Esther Treurniet van het Koffiepand zoveel mogelijk lokale én biologische producten. Dat spreekt mij natuurlijk ook erg aan en dat past ook perfect bij mijn visie met Organic Happiness. Ook proberen ze zo min mogelijk te verspillen en hebben ze een ‘no waste policy’. Hier vertel ik later nog iets meer over.Helaas was ik ook erg druk en had ik niet eerder tijd gehad om een kijkje te nemen. Tot ik 3 weken geleden een paar dagen vrij was en met mijn zusje had afgesproken om te lunchen. Al vrij snel besloten we hier een kijkje te gaan nemen en dat viel zeker niet tegen.

blog, hotspot, healthy hotspot, restaurant, koffie, koffiepand, middelburg, café, biologisch, lokaal, lokale producten, biologische producten, no waste, thijstea, icetea, biologisch, biologische levensstijl, biologische foodblog, foodblog, foodblogger, organic happiness

Je voelt gelijk de huiselijke sfeer als je binnenstapt bij het Koffiepand, het is gezellig ingericht en overal vind je groen en planten. We worden hartelijk ontvangen door Esther en nemen een kijkje op de menukaart. Zoals ik al zei alles is zoveel mogelijk biologisch en lokaal dus dat kan alleen maar goed zijn. Op de één of andere manier neig ik altijd naar ontbijtjes en ondanks het feit dat het 3 uur ‘s middags is, is dit geen probleem. Bij Het Koffiepand serveren ze de hele dag door ontbijt. Ik ga voor een kwark met mandarijn, granola en speculaas. Echt een heerlijke combinatie.

blog, hotspot, healthy hotspot, restaurant, koffie, koffiepand, middelburg, café, biologisch, lokaal, lokale producten, biologische producten, no waste, thijstea, icetea, biologisch, biologische levensstijl, biologische foodblog, foodblog, foodblogger, organic happiness

Mijn zusje kan niet kiezen en wil het liefste alle broodjes bestellen haha. Als Esther vraagt of wel al een keuze hebben gemaakt, geeft ze aan dat ze niet kan kiezen. De broodjes bestaan uit 2 boterhammen en dus vertelt Esther dat als ze tussen 2 broodjes niet kan kiezen ze ook allebei de boterhammen apart kan beleggen. Dat blijkt de optie voor mijn zusje. Ze gaat voor brood met gerijpte kaas en ingedikt appelsap en cornichons. De andere boterham wordt er eentje met gerookte zalm, komkommersalade en radijs. 

blog, hotspot, healthy hotspot, restaurant, koffie, koffiepand, middelburg, café, biologisch, lokaal, lokale producten, biologische producten, no waste, thijstea, icetea, biologisch, biologische levensstijl, biologische foodblog, foodblog, foodblogger, organic happiness

Door deze flexibiliteit onderscheidt Esther zich niet alleen, maar het geeft ook aan dat alles écht vers bereid wordt. Dat vind ik heel belangrijk en dat verschil proef je ook echt. Ik kon blijven eten van de kwark, de granola en het speculaas gaven een lekkere bite, terwijl de zachte mandarijn lekker verfrissend was. Al met al hebben we dus erg lekker gegeten. Bij het Koffiepand kun je trouwens niet alleen voor lunch en ontbijt terecht, ook voor een borrel met wat bitterballen of een lekker taartje (met vegan optie) ben je hier aan het juiste adres.

blog, hotspot, healthy hotspot, restaurant, koffie, koffiepand, middelburg, café, biologisch, lokaal, lokale producten, biologische producten, no waste, thijstea, icetea, biologisch, biologische levensstijl, biologische foodblog, foodblog, foodblogger, organic happiness

Nét toen ik op het punt stond om weer naar huis te gaan, kreeg ik van Esther deze ijsthee van Thijstea mee. Thijs van Thijstea blijkt haar compagnon te zijn en het no waste concept van Thijstea spreekt me zo aan dat ik daar ook iets over wil vertellen. Jaarlijks wordt er ontzettend veel fruit weggegooid, omdat het niet aan de schoonheidseisen voldoet. Er zit net een plekje op of het fruit is te groot of misschien te klein. Een heel pallet wordt dan afgekeurd en weggegooid. Thijs koopt deze pallets op en van dit minder perfect uitziende fruit wordt de Icetea gemaakt. Er wordt verder niets aan toegevoegd alleen het fruit. Een ontzettend mooi concept om voedselverspilling tegen te gaan en de Ice tea is ook nog eens super lekker.

Wil je meer informatie over Thijstea? Kijk dan eens op de website.

Het Koffiepand vind je aan de Korte Geere 19 in Middelburg.Openingstijden:
Dinsdag tot en met vrijdag: 08.30 – 17.00
Zaterdag:                                    09.00 – 17.00

Voor meer informatie kun je terecht op de website, Facebook of Instagram.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close