fbpx

Banana oatmeal porridge with topping

Havermoutpap met banaan en pindakaas. Deze warme havermout met banaan en pindakaas is een plantaardig ontbijt waar je lekker lang vol van zit!

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Havermoutpap

Havermoutpap, ik ben er al langer fan van als ontbijt, vaak nam ik dan amandelmelk met havermout, blauwe bessen en cashewnoten. Maar ik merkte (nadat ik 7 weken intermittent fasting had gedaan) dat het soms wat zwaar viel. Dan kon ik een enorm opgeblazen buik hebben na mijn ontbijt. Het kan ook komen doordat ik andere havermout had dan daarvoor. Maar ik had ook gewoon het idee dat het misschien teveel was.

Topmodel

Toevallig stuitte ik op een regenachtige zondagmorgen op een ‘what I eat in a day video’ van Romee Strijd. Het leek me leuk om eens te zien wat een topmodel eet en dat bleek verrassend veel te zijn en eigenlijk ook allemaal dingen die ik ook eet. Ik vroeg me dan ook gelijk af waarom ik geen topmodel was hahaha. Nee grapje natuurlijk, want zoveel sporten dat is dan weer niet aan mij besteed. Maar goed het ontbijtje, warme havermout met banaan, wat ze deelde, sprak me wel heel erg aan en dat inspireerde mij tot het maken van dit recept.

Recept: Havermoutpap met banaan en pindakaas

havermoutpap met banaan en pindakaas, havermoutpap met banaan, havermoutpap, havermoutpap met banaan en blauwe bessen, warme havermout met banaan, havermout met banaan en pindakaas, havermoutpap recepten, pindakaas, organic happiness, biologische foodblog, biologisch, gezond ontbijt, glutenvrij ontbijt, vegan, plantaardig ontbijt, vegan ontbijt
havermoutpap met banaan en pindakaas, havermoutpap met banaan, havermoutpap, havermoutpap met banaan en blauwe bessen, warme havermout met banaan, havermout met banaan en pindakaas, havermoutpap recepten, pindakaas, organic happiness, biologische foodblog, biologisch, gezond ontbijt, glutenvrij ontbijt, vegan, plantaardig ontbijt, vegan ontbijt

*De havermelk die ik gebruikte, heeft een ‘zeer laag glutengehalte’, maar is niet glutenvrij

havermoutpap met banaan en pindakaas, havermoutpap met banaan, havermoutpap, havermoutpap met banaan en blauwe bessen, warme havermout met banaan, havermout met banaan en pindakaas, havermoutpap recepten, pindakaas, organic happiness, biologische foodblog, biologisch, gezond ontbijt, glutenvrij ontbijt, vegan, plantaardig ontbijt, vegan ontbijt

Ingrediënten
40 gram havermout               2-3 tl cacao nibs
175 milliliter havermelk        2-3 tl hennepzaad
1/2 banaan                             5 blauwe bessen
2-3 theelepels zadenmix      snufje kaneel
1/2 theelepel pindakaas

havermoutpap met banaan en pindakaas, havermoutpap met banaan, havermoutpap, havermoutpap met banaan en blauwe bessen, warme havermout met banaan, havermout met banaan en pindakaas, havermoutpap recepten, pindakaas, organic happiness, biologische foodblog, biologisch, gezond ontbijt, glutenvrij ontbijt, vegan, plantaardig ontbijt, vegan ontbijt

Hoe maak je het?

Doe de havermout met de havermelk in een steelpannetje. Verwarm en laat ongeveer 2 minuten. Je kunt de hoeveelheid havermelk baseren op hoe dik je de havermoutpap wilt.

havermoutpap met banaan en pindakaas, havermoutpap met banaan, havermoutpap, havermoutpap met banaan en blauwe bessen, warme havermout met banaan, havermout met banaan en pindakaas, havermoutpap recepten, pindakaas, organic happiness, biologische foodblog, biologisch, gezond ontbijt, glutenvrij ontbijt, vegan, plantaardig ontbijt, vegan ontbijt

Prak ondertussen de banaan goed fijn. Dat gaat het makkelijkste als je een rijpe banaan gebruikt.

Roer vervolgens door het havermoutmengsel en warm nog even mee voor ongeveer 4 minuten. Blijf goed roeren en kijk zelf hoe dik je de pap lekker vindt.

havermoutpap met banaan en pindakaas, havermoutpap met banaan, havermoutpap, havermoutpap met banaan en blauwe bessen, warme havermout met banaan, havermout met banaan en pindakaas, havermoutpap recepten, pindakaas, organic happiness, biologische foodblog, biologisch, gezond ontbijt, glutenvrij ontbijt, vegan, plantaardig ontbijt, vegan ontbijt

Giet het mengsel vervolgens over in een kommetje en je kunt de topping verdelen over de pap.

Zelf heb ik dus voor cacao nibs, zadenmix (bestaand uit pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad) en hennepzaad gebruikt. Daarnaast een klein beetje blauwe bessen met daarop een snufje kaneel en een halve theelepel pindakaas. Maar je kunt variëren met wat je zelf lekker vindt.

Verdeel de topping zoals jij hem lekker vindt en je kunt van dit heerlijke, voedzame ontbijtje gaan genieten!

havermoutpap met banaan en pindakaas, havermoutpap met banaan, havermoutpap, havermoutpap met banaan en blauwe bessen, warme havermout met banaan, havermout met banaan en pindakaas, havermoutpap recepten, pindakaas, organic happiness, biologische foodblog, biologisch, gezond ontbijt, glutenvrij ontbijt, vegan, plantaardig ontbijt, vegan ontbijt
Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close