Havermoutpap met banaan en pindakaas. Deze warme havermout met banaan en pindakaas is een plantaardig ontbijt waar je lekker lang vol van zit!
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Havermoutpap
Havermoutpap, ik ben er al langer fan van als ontbijt, vaak nam ik dan amandelmelk met havermout, blauwe bessen en cashewnoten. Maar ik merkte (nadat ik 7 weken intermittent fasting had gedaan) dat het soms wat zwaar viel. Dan kon ik een enorm opgeblazen buik hebben na mijn ontbijt. Het kan ook komen doordat ik andere havermout had dan daarvoor. Maar ik had ook gewoon het idee dat het misschien teveel was.
Topmodel
Toevallig stuitte ik op een regenachtige zondagmorgen op een ‘what I eat in a day video’ van Romee Strijd. Het leek me leuk om eens te zien wat een topmodel eet en dat bleek verrassend veel te zijn en eigenlijk ook allemaal dingen die ik ook eet. Ik vroeg me dan ook gelijk af waarom ik geen topmodel was hahaha. Nee grapje natuurlijk, want zoveel sporten dat is dan weer niet aan mij besteed. Maar goed het ontbijtje, warme havermout met banaan, wat ze deelde, sprak me wel heel erg aan en dat inspireerde mij tot het maken van dit recept.
Recept: Havermoutpap met banaan en pindakaas


*De havermelk die ik gebruikte, heeft een ‘zeer laag glutengehalte’, maar is niet glutenvrij
Ingrediënten
40 gram havermout        2-3 tl cacao nibs
175 milliliter havermelk    2-3 tl hennepzaad
1/2 banaan               5 blauwe bessen
2-3 theelepels zadenmix   snufje kaneel
1/2 theelepel pindakaas
Hoe maak je het?
Doe de havermout met de havermelk in een steelpannetje. Verwarm en laat ongeveer 2 minuten. Je kunt de hoeveelheid havermelk baseren op hoe dik je de havermoutpap wilt.
Prak ondertussen de banaan goed fijn. Dat gaat het makkelijkste als je een rijpe banaan gebruikt.
Roer vervolgens door het havermoutmengsel en warm nog even mee voor ongeveer 4 minuten. Blijf goed roeren en kijk zelf hoe dik je de pap lekker vindt.
Giet het mengsel vervolgens over in een kommetje en je kunt de topping verdelen over de pap.
Zelf heb ik dus voor cacao nibs, zadenmix (bestaand uit pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad) en hennepzaad gebruikt. Daarnaast een klein beetje blauwe bessen met daarop een snufje kaneel en een halve theelepel pindakaas. Maar je kunt variëren met wat je zelf lekker vindt.
Verdeel de topping zoals jij hem lekker vindt en je kunt van dit heerlijke, voedzame ontbijtje gaan genieten!

Volg je Organic Happiness al op Social Media?