Granola ontbijttaartjes met mango. Deze ontbijttaartjes van eigengemaakte granola zijn niet alleen gezond en lekker, maar ook heel makkelijk aan te passen aan jouw eigen wensen.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Gezond ontbijt
In fases weet ik heel erg te variëren met mijn ontbijt en eet ik geen dag hetzelfde ‘s ochtends. In andere weken eet ik bijna dagelijks hetzelfde, omdat ik totaal geen inspiratie heb. Als je dit herkent, dan heb ik goed nieuws want ik heb weer een heerlijk gezond ontbijtrecept ontwikkeld. Stiekem is het ook al een beetje een zomers ontbijtrecept met dat verse fruit. Ik at ze vorige week dan ook heerlijk in het zonnetje in de tuin op en had gelijk het lentegevoel te pakken.
Daarnaast kun je ze ook de avond vantevoren maken, zodat je het ‘s morgens alleen maar af hoeft te maken. Je kunt het recept ook heel makkelijk aan je eigen wensen aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld plantaardige yoghurt kiezen of voor ander fruit kiezen. Zo stel je het ontbijtje samen naar jouw eigen smaak!
Recept: Granola ontbijttaartjes met mango


Ingrediënten
45 gram roomboter
75 gram ongezouten cashews
115 gram glutenvrije havermout
5 gram kaneel
1 ei
25 milliliter honing
Topping
Griekse Yoghurt
Vers fruit
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de roomboter langzaam in een pannetje op laag vuur en zorg ervoor dat het niet gaat koken.Â
Hak ondertussen de cashewnoten fijn, dat mengt straks makkelijker met de havermout voor de bodem. Je kunt overigens ook andere noten gebruiken als je die lekkerder vindt.
Doe de noten in een mengkom en voeg hier de kaneel en de havermout aan toe. Roer even goed door elkaar zodat de smaken lekker gemengd zijn.
Voeg vervolgens ook het ei, de gesmolten roomboter en de honing toe. Meng nogmaals (bijvoorbeeld met een lepel of spatel) tot een plakkerig en stevig geheel.
Vet de vormpjes in met een beetje kokosolie of roomboter. Schep een flinke eetlepel van het havermoutmengsel in elk vormpje en verdeel goed. Zorg ervoor dat de randjes opstaan, maar de bodem plat is zodat je die mooi kunt beleggen. Let ook op of er geen gaatjes ontstaan.Â
Bak ze vervolgens 20 minuten in een voorverwarmde oven. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Laat de taartjes minimaal een half uur afkoelen voordat je ze gaat beleggen. Ik heb Griekse Yoghurt, mango en blauwe bessen gebruikt. Je kunt ook voor ander fruit of andere yoghurt/kwark kiezen als je dat liever wilt. Geniet ervan!

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.