fbpx

Granola ontbijttaart

Granola ontbijttaart

“Ik ben dol op lekker eten en het ontbijt is voor mij dan ook echt het favoriete eetmoment van de dag.


Granola ontbijttaart. Deze gezonde ontbijttaart met granolabodem en vers fruit maak je super makkelijk en snel. Een healthy ontbijttaart die goed vult en met de topping kun je variëren.

Ontbijten met taart

Ontbijt is het eerste moment van de dag waarop je weer kunt eten na een nacht slapen. En voor mij is dat elke dag weer een feestje. Ik ben dol op lekker eten en het ontbijt is voor mij dan ook echt het favoriete eetmoment van de dag. Ik zag een tijdje geleden een quote die schreef dat slaap een soort tijdmachine naar het ontbijt is en zo zie ik dat soms ook haha.

En hoe feestelijk is het dan om te ontbijten met taart? Ik probeer dus elke dag een feestje van mijn ontbijt te maken. Door zoveel mogelijk lekkere ingrediënten toe te voegen die goed vullen, zo zit ik lekker lang vol en ga ik niet snacken tussendoor.

Voedzaam

Deze ontbijttaart is gemaakt van havermout, waar ‘langzame’ koolhydraten inzitten die langzaam energie afgeven aan je lichaam. Daar zit je dus lekker lang vol van, ook de vetten (in de amandelen) en de eiwitten (in de amandelen en de yoghurt) zijn aanwezig. En dat maakt deze taart tot een complete maaltijd, zeker in combinatie met de vitamines en mineralen van het verse fruit.


Recept granola ontbijttaart

Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd:              20 minuten
Aantal:               1 taart (ongeveer 4 porties)

Bijzondere Benodigdheden:

  • Mengkom
  • Quichevorm van 24 cm (liefst met een losse bodem)

Ontbijttaart met granolabodem en vers fruit

 

Ingrediënten

  • 60 gram kokosolie
  • 50 milliliter honing
  • 50 gram ongezouten amandelen
  • 150 gram (glutenvrije) havermout
  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 ei
  • 500 milliliter (Griekse) yoghurt
  • 1/2 mango
  • 10 aardbeien
  • 2 grote vijgen
  • 2 trosjes rode (aal)bessen

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de kokosolie in een pannetje samen met de honing en smelt langzaam op laag vuur. 

 

 

 

 

 

Hak ondertussen de amandelen grof. Doe de havermout in een mengkom, samen met de kokos, de amandelen en  1 ei. Voeg tot slot het kokosoliemengsel toe.

Meng het geheel goed door elkaar tot een plakkerig geheel. 

 

 

 

 

 

Vet de quichevorm goed in. Het makkelijkste is als je er eentje met een losse bodem hebt. Dan kun je de taart er straks makkelijker uithalen. 

Verdeel het granolamengsel over de vorm en zorg dat het overal even dik is. Zorg ook voor een mooi opstaand randje. Bak de taart in 20 minuten goudbruin en gaar.

Laat vervolgens goed afkoelen (ongeveer een halfuurtje).

 

Als de taart is afgekoeld, kun je hem uit de vorm halen en de yoghurt eroverheen verdelen. Snijd het fruit fijn en verdeel over de taart. Als je ander fruit wilt gebruiken, kan dat natuurlijk ook. Snijd in stukken en geniet van deze heerlijke granola ontbijttaart.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
 
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.
 
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close