Granaatappel smoothie met courgette


Granaatappel smoothie met courgette. Deze smoothie bestaat vooral uit groenten en ook die zijn heel lekker in een smoothie. De spinazie geeft deze healthy smoothie deze mooie groene kleur en met het zure van de granaatappel is dit met recht een super (lekkere) smoothie te noemen.
Gisteravond zouden mijn ouders en mijn zusje eten. Helaas was mijn zusje ziek, maar mijn ouders zijn wel geweest. Dat was eigenlijk de eerste keer sinds we hier, bijna 2 jaar wonen, dat ik voor ze gekookt heb. Ze hebben al wel eerder bij ons gebarbecued en natuurlijk zijn ze ook regelmatig op bezoek geweest. Maar koken had ik nog niet eerder in ons huis voor ze gedaan. Een primeur dus gisteren. Mijn ouders zijn nu eenmaal niet zo dol op toetjes, dus ik maakte een voor- en een hoofdgerecht.Het voorgerecht waren kastanjechampignons gevuld met een mengsel van onder andere paprika, macadamianoten, beschuit en walnoten. Echt super lekker, Jens en ik maakte die ook al op Kerstavond voor ons samen en toen besloten we al dat die voor herhaling vatbaar is, maarja wanneer maak je nu een voorgerecht? Bijna nooit, dus ik dacht dit is het moment om het te doen. Als hoofdgerecht maakten we één van onze andere favorieten, die we eigenlijk altijd maken als er iemand komt eten, namelijk spaghetti. Deze spaghetti is met verse tomatensaus, ricotta, spinazie en gerookte zalm. En ik kan je beloven dat je hier je vingers bij aflikt haha.

We hebben een hele gezellig avond gehad en we hebben lekker genoten van het eten. Vandaag is Jens weer naar de voetbal, want na al die aflassingen door kou, sneeuw en regen gaat het vandaag sinds lange tijd weer eens door. Voor mij betekent dit een lekkere relaxte zondag samen met Leyla. We gaan lekker samen naar buiten en verder duik ik denk ik de keuken nog even in om wat snacks te preppen voor de komende week.

Bereidingstijd: 10 minuten
Blendertijd:       3 minuten
Aantal:                 2 kleine smoothies
Bijzondere benodigdheden:

  • Blender

           Eivrij          Glutenvrij      Lactosevrij   Notenvrij      Vrij van                 100%            Vegan                                                                                                                 geraffineerde  biologische                                                                                                                                     suikers             ingrediënten

Ingrediënten100 milliliter water
110 gram courgette
2 granaatappels
75 gram spinazie

Hoe maak je het?Doe het water in de blender. Schil de courgette en snijd in kleine stukjes en voeg die toe aan de blender. Maak vervolgens de granaatappel schoon, ik weet nog steeds niet wat hier de makkelijkste manier voor is, het blijft een rotklusje. Je kunt hem opensnijden en langs de vliesjes snijden of schillen en vanaf de buitenkant de pitjes er vanaf schrapen. Voeg de pitjes ook toe aan de blender.

Was tot slot de spinazie en voeg die als laatste toe aan de blender. Omdat je de spinazie zo eet en niet schilt, is het het gezondste als je voor biologische spinazie kiest. Je kunt de bestrijdingsmiddelen er namelijk niet afwassen en die zijn niet zo gezond om binnen te krijgen.

Mix het geheel vervolgens voor ongeveer 3 minuten tot je een gladde smoothie hebt.

Je kunt nu genieten van deze gezonde groene smoothie.
blog, smoothie sunday, smoothie, smoothierecept, gezond recept, recepten, lekker recept, makkelijk recept, biologisch, biologische smoothie, biologisch recept, biologische ingrediënten, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close