Glutenvrije vegan brownie


Glutenvrije vegan brownie. Deze brownie geeft je een echte boost door de peulvruchten, noten én zaden die erin verwerkt zitten!
En dan is het ineens alweer maart, wat is de afgelopen maand voorbij gevlogen. Dat kwam mede door mijn nieuwe baan, want wat ben ik blij dat ik die stap gezet heb en wat heb ik het naar mijn zin. In het begin is zo’n stap best spannend, je weet namelijk wat je hebt en opgeeft en je weet niet helemaal zeker wat je ervoor terugkrijgt. Ondanks dat heb ik toch de stap durven zetten eind vorig jaar met als resultaat dat ik 1 februari kon starten.En tot nu toe heb ik er echt geen seconde spijt van gehad, ik heb ontzettend leuk werk, leuke collega’s en ik groei en ontwikkel elke dag. Dat geeft me zoveel energie dat ik ondanks dat ik moe ben van alle indrukken, toch bruis van de energie.

Het is zelfs zo erg dat ik geniet van het rondje wat ik met Leyla loop ‘s morgens om 05.50. Ja je hoort het goed! Ik ben absoluut geen ochtendmens, of eigenlijk moet ik zeggen was. Ik merk de laatste tijd steeds meer hoe fijn ik het vind om vroeg op te staan. zo heb je wat aan je dag. En op mijn nieuwe werk begin ik pas om 08.30 met werken en werk ik tot 17.30 door. Ik moet zeggen dat dat even wennen is, ik werkte namelijk eerst altijd tot 16.00 uur. Dan ging ik daarna met Leyla lopen, koken en had ik nog de hele avond voor mezelf. Nu ben ik pas rond 18.15 thuis en dan moeten we nog koken. Om nog wat aan mijn avond te hebben, heb ik daarom met Jens afgesproken dat ik vanaf nu ‘s morgens met Leyla loop en hij ‘s avonds, we draaien de rollen om. En om ‘s morgens toch lekker op het gemakje te kunnen eten en ook nog tijd over te houden om even 10 minuutjes te mediteren, staat de wekker dagelijks om 5.45 en dat terwijl ik pas om 7.45 weg moet. En ik moet je zeggen het bevalt me echt heel erg goed.

Als de wekker gaat, ga ik naar beneden daar drink ik mijn citroenwatertje en ik ga gelijk met Leyla naar buiten. We trotseren de kou (zeker deze week) en we doen een rondje van 20-25 minuten met de lange lijn, zo heeft ze lekker wat bewegingsvrijheid en kan ze lekker rennen. Voor mij een heerlijk moment om in de frisse buitenlucht lekker even wakker te worden én mijn eerste stukje beweging van de dag mee te pakken. En daarna is het zo lekker om te genieten van een welverdiend ontbijt én een warme douche. Ik had nooit gezegd dat ik dit zou zeggen, maar het bevalt me echt prima om zo vroeg op te staan.

Een ander groot voordeel van mijn nieuwe baan is dat ik om de week de vrijdag vrij ben en zoals je kunt begrijpen, bevalt dat ook prima haha. Zo maakte ik pas deze heerlijke brownie die niet alleen super lekker is, maar ook goed vult én mega gezond is!


Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd:                40 minuten
Aantal:                 1 brownie (12-15 stukjes)
Bijzondere benodigdheden:

  • Blender
  • Bakpapier
  • Bakblik

                                    Eivrij          Glutenvrij      Lactosevrij      Vrij van                 100%         Vegan                                                                                                                 geraffineerde  biologische                                                                                                                                     suikers             ingrediënten

Ingrediënten
​10 gram chiazaad            200 gram rode linzenmeel 75 milliliter water            50 gram rauwe cacao
100 gram chocolade*    250 gram rijstamazake
​50 gram kokosolie          50 gram moerbeienmix
10 gram baking soda     50 gram cashewnoten* Minimaal 72% cacao en vegan

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe het chiazaad in een kommetje met het water. Laat zo voor 10 minuten staan tot het een stevig mengsel is geworden.

Zet vervolgens een pannetje met water op het vuur en verwarm. Zet hierin een wat kleiner pannetje met de chocolade. Laat de chocolade op deze manier au bain marie smelten. Zodra de chocolade gesmolten is, kun je de kokosolie toevoegen en die door het chocolademengsel heen roeren. Roer goed door elkaar zodat het één geheel wordt.

Voeg ondertussen het meel, de baking soda en de cacaopoeder toe aan de blender en mix even kort. Zodra het chocolade- kokosoliemengsel klaar is, kun je dit samen met de rijstamazake aan de blender toevoegen. De rijstamazake is trouwens een Japans zoetmiddel wat gemaakt wordt van rijst en een speciale schimmel.

Blender tot een glad mengsel en schenk vervolgens over in een mengkom. Voeg het chiazaadmengsel, de moerbeienmix en de cashewnoten toe. Roer goed door elkaar en zorg ervoor dat de noten en de moerbeien goed door het hele mengsel verdeeld zitten.

Bekleed vervolgens een bakvorm met een bakpapiertje en verdeel het mengsel over het bakpapier. Zorg ervoor dat het netjes verdeeld is en overal ongeveer even dik is. Bak de brownie vervolgens in een voorverwarmde oven in 40 minuten gaar. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Je kunt nu gaan genieten van een lekker verantwoord stukje brownie wat ook nog eens goed vult!
blog, vegan, plantaardig, veganistisch, glutenvrij, brownie, vegan brownie, veganistische brownie, plantaardige brownie, glutenvrije brownie, recept, gezond recept, gezonde recepten, recepten, biologisch, biologische recepten, gezond eten, lekker, makkelijk recept, snack, tussendoortje, gebak, biologische foodblog, foodblog, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close