Glutenvrije taartjes met pruimen, een perfect glutenvrij recept voor pruimentaartjes. Deze pruimentaartjes van amandelmeel maak je super makkelijk.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Glutenvrij

Gezonde keuzes
Ik zit in een super fijne flow momenteel en daardoor kan ik niet alleen heerlijke recepten ontwikkelen en maken. Maar ook jou beter inspireren om gezonder te gaan eten en leven. Ik merk steeds meer dat niet iedereen op dezelfde manier naar voeding en gezonde voeding kijkt als ik. Zelf vind ik het namelijk zo fijn om hetgeen te eten wat het beste voelt voor mijn lichaam. Om op die manier mijn lichaam echt te kunnen voeden in plaats van te vullen. Dat betekent daarom ook dat ik heel bewuste keuzes maak met betrekking tot voeding. Zo beperk ik geraffineerde suikers zo veel mogelijk en ook vlees eet ik eigenlijk zelden. Sinds kort let ik ook op het eten van gluten, omdat ik daar soms ook last van heb. Allemaal bewuste keuzes die ik maak die me een beter gevoel geven en maken dat ik meer van mijn eten kan genieten. Net als trouwens het lezen van de strakke buik bijbel van Oscar Helm. Hij schrijft over intermittent fasting, super interessant en dat heeft me heel veel geholpen om bewuster mijn eetmomenten te kiezen en niet de hele dag door van alles in mijn mond te stoppen haha.Vasten?
Zo ‘vast’ ik inmiddels al 2 ochtenden per week, op de ochtenden dat ik wel ontbijt, merk ik dat ik daar veel meer van geniet. Ook beperk ik tussendoortjes tot een minimum, want zo schrijft Oscar, je lichaam komt niet toe aan de vetverbranding. Als je steeds eten erbij blijft stoppen wat verwerkt moet worden en toen ik daarover nadacht, klonk dat eigenlijk wel heel logisch. Maar ik had toch altijd honger tussendoor?! Dat dacht ik wel altijd, maar nu denk ik eigenlijk dat dat komt omdat ik altijd at tussendoor en mijn lichaam daaraan gewend is geraakt. Sinds we terug zijn van onze vakantie in Spanje heb ik op mijn werk geen tussendoortjes meer genomen. De eerste paar dagen nam ik nog een banaan mee ‘voor de zekerheid’, want stel dat ik ineens super veel honger kreeg haha.2 maaltijden
Geen restricties
Glutenvrije taartjes met pruimen


30 gram kokosolie
75 gram amandelmeel
75 gram boekweitmeel
5 gram baking soda
30 gram honing
1 ei
2 pruimen
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de kokosolie in een pannetje en smelt op laag vuur. Zorg ervoor dat de olie niet gaat koken en zet apart als deze is gesmolten.
Ondertussen kun je de melen samen met de baking soda de honing en het ei alvast in een mengkom doen. Als de kokosolie is gesmolten kun je die toevoegen.
Meng de ingrediënten goed. Dat kan met een spatel of in de keukenmachine, als die een mengstand heeft.
Als je deeg goed is gemengd en stevig is geworden, kun je het op een snijplank neerleggen. Vet de vormpjes in met een beetje kokosolie of roomboter om te voorkomen dat de taartjes vastplakken. Verdeel ongeveer 2/3 van het deeg over de bodems van de vormpjes.
Het overige deeg kun je in stroken rollen en kruislings verdelen over de vormpjes.
Bak de taartjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Laat de taartjes even afkoelen en je kunt lekker gaan genieten van dit glutenvrije pruimentaartjes recept om je bezoek mee te verrassen.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.