fbpx

Glutenvrije taartjes met pruimen

Glutenvrije taartjes met pruimen, een perfect glutenvrij recept voor pruimentaartjes. Deze pruimentaartjes van amandelmeel maak je super makkelijk.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Glutenvrij

Glutenvrije taart, het klinkt altijd heel lastig, maar dit taart recept met fruit is eigenlijk heel simpel. Of je nu mensen met coeliakie of een koemelkallergie op bezoek krijgt of misschien gewoon mensen die een lactosevrij- en/of glutenvrij dieet volgen, dit taartje is voor iedereen geschikt en ook nog (geraffineerde) suikervrij.
Glutenvrije taartjes met pruimen, Taartjes met pruimen, Pruimentaartjes, Snelle pruimentaartjes, Recept voor pruimen taartjes, Pruimentaart met verse pruimen, Pruimenvulling voor taart, Pruimen recept, Pruimen amandeltaart, Pruimentaartje, Pruimentaartjes maken, Pruimentaartje recept, Pruimentaartje bakken, Pruimentaartjes van amandelmeel, organic happiness, biologisch, biologische foodblog


Gezonde keuzes

Ik zit in een super fijne flow momenteel en daardoor kan ik niet alleen heerlijke recepten ontwikkelen en maken. Maar ook jou beter inspireren om gezonder te gaan eten en leven. Ik merk steeds meer dat niet iedereen op dezelfde manier naar voeding en gezonde voeding kijkt als ik. Zelf vind ik het namelijk zo fijn om hetgeen te eten wat het beste voelt voor mijn lichaam. Om op die manier mijn lichaam echt te kunnen voeden in plaats van te vullen. Dat betekent daarom ook dat ik heel bewuste keuzes maak met betrekking tot voeding. Zo beperk ik geraffineerde suikers zo veel mogelijk en ook vlees eet ik eigenlijk zelden. Sinds kort let ik ook op het eten van gluten, omdat ik daar soms ook last van heb. Allemaal bewuste keuzes die ik maak die me een beter gevoel geven en maken dat ik meer van mijn eten kan genieten. Net als trouwens het lezen van de strakke buik bijbel van Oscar Helm. Hij schrijft over intermittent fasting, super interessant en dat heeft me heel veel geholpen om bewuster mijn eetmomenten te kiezen en niet de hele dag door van alles in mijn mond te stoppen haha.

Vasten?

Zo ‘vast’ ik inmiddels al 2 ochtenden per week, op de ochtenden dat ik wel ontbijt, merk ik dat ik daar veel meer van geniet. Ook beperk ik tussendoortjes tot een minimum, want zo schrijft Oscar, je lichaam komt niet toe aan de vetverbranding. Als je steeds eten erbij blijft stoppen wat verwerkt moet worden en toen ik daarover nadacht, klonk dat eigenlijk wel heel logisch. Maar ik had toch altijd honger tussendoor?! Dat dacht ik wel altijd, maar nu denk ik eigenlijk dat dat komt omdat ik altijd at tussendoor en mijn lichaam daaraan gewend is geraakt. Sinds we terug zijn van onze vakantie in Spanje heb ik op mijn werk geen tussendoortjes meer genomen. De eerste paar dagen nam ik nog een banaan mee ‘voor de zekerheid’, want stel dat ik ineens super veel honger kreeg haha.

2 maaltijden

Maar het gaat me super goed af, waar ik eerst altijd standaard om 10.00 en om 15.30 een tussendoortje at, doe ik dat nu niet meer en ik heb ook geen honger tussendoor. Ik ontbijt nu dus rond 6.30 (op de dagen dat ik ontbijt), om 12 uur heb ik dan mijn lunch en dan ligt het er een beetje aan hoelaat ik thuis ben van mijn werk, maar zo tussen 18.00 en 19.00 heb ik dan mijn avondeten. Door in elke maaltijd bewust te kiezen voor een balans tussen vetten, vezels en eiwitten merk ik ook dat ik veel langer vol zit en dus niet steeds honger heb. Dat helpt me ontzettend veel en ik voel me ook veel energieker en ook zie ik mijn buik platter worden en dat is sowieso leuk meegenomen natuurlijk haha.
 

Geen restricties

Ik verbied mezelf dus niks en ik leg mezelf ook niks op, maar ik merk dat ik me hier goed bij voel. En soms neem ik wel lekker een plakje bananenbrood mee of eet ik in het weekend een stukje (al dan niet gezonde) taart. Maar ik maak de keuzes bewust. Grappig dat een collega van de week tegen me zei: “Eigenlijk zijn er best veel dingen die je niet eet hè?! Vlees (omdat ik me lekkerder voel als ik geen vlees eet), vis (omdat ik dat gewoon echt niet lekker vind), suiker (omdat dat gewoon heel slecht is voor mijn lijf). Ja het klopt dat ik bepaalde dingen niet of in mindere mate eet, maar ik voel me daar goed bij en voel me niet beperkt doordat ik bepaalde dingen wel of juist niet eet. Grappig hoe je mindset op dat gebied kan veranderen dus, want ik kijk eigenlijk altijd bewust naar wat ik wel eet en juist niet naar wat ik niet eet. Voor mij een interessant inzicht op dat moment om eens bij stil te staan.
 
Dit recept bijvoorbeeld is super gezond, glutenvrij, lactosevrij, vrij van geraffineerde suikers én met fruit. En zeker niet minder lekker dan een minder gezond taartje. Daar word ik dus super blij van.

Glutenvrije taartjes met pruimen

Glutenvrije taartjes met pruimen, Taartjes met pruimen, Pruimentaartjes, Snelle pruimentaartjes, Recept voor pruimen taartjes, Pruimentaart met verse pruimen, Pruimenvulling voor taart, Pruimen recept, Pruimen amandeltaart, Pruimentaartje, Pruimentaartjes maken, Pruimentaartje recept, Pruimentaartje bakken, Pruimentaartjes van amandelmeel, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Glutenvrije taartjes met pruimen, Taartjes met pruimen, Pruimentaartjes, Snelle pruimentaartjes, Recept voor pruimen taartjes, Pruimentaart met verse pruimen, Pruimenvulling voor taart, Pruimen recept, Pruimen amandeltaart, Pruimentaartje, Pruimentaartjes maken, Pruimentaartje recept, Pruimentaartje bakken, Pruimentaartjes van amandelmeel, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Glutenvrije taartjes met pruimen, Taartjes met pruimen, Pruimentaartjes, Snelle pruimentaartjes, Recept voor pruimen taartjes, Pruimentaart met verse pruimen, Pruimenvulling voor taart, Pruimen recept, Pruimen amandeltaart, Pruimentaartje, Pruimentaartjes maken, Pruimentaartje recept, Pruimentaartje bakken, Pruimentaartjes van amandelmeel, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Ingrediënten


30 gram kokosolie
75 gram amandelmeel
75 gram boekweitmeel
5 gram baking soda
30 gram honing
1 ei
​2 pruimen

Glutenvrije taartjes met pruimen, Taartjes met pruimen, Pruimentaartjes, Snelle pruimentaartjes, Recept voor pruimen taartjes, Pruimentaart met verse pruimen, Pruimenvulling voor taart, Pruimen recept, Pruimen amandeltaart, Pruimentaartje, Pruimentaartjes maken, Pruimentaartje recept, Pruimentaartje bakken, Pruimentaartjes van amandelmeel, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de kokosolie in een pannetje en smelt op laag vuur. Zorg ervoor dat de olie niet gaat koken en zet apart als deze is gesmolten.

Ondertussen kun je de melen samen met de baking soda de honing en het ei alvast in een mengkom doen. Als de kokosolie is gesmolten kun je die toevoegen.

Glutenvrije taartjes met pruimen, Taartjes met pruimen, Pruimentaartjes, Snelle pruimentaartjes, Recept voor pruimen taartjes, Pruimentaart met verse pruimen, Pruimenvulling voor taart, Pruimen recept, Pruimen amandeltaart, Pruimentaartje, Pruimentaartjes maken, Pruimentaartje recept, Pruimentaartje bakken, Pruimentaartjes van amandelmeel, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Meng de ingrediënten goed. Dat kan met een spatel of in de keukenmachine, als die een mengstand heeft.

Als je deeg goed is gemengd en stevig is geworden, kun je het op een snijplank neerleggen. Vet de vormpjes in met een beetje kokosolie of roomboter om te voorkomen dat de taartjes vastplakken. Verdeel ongeveer 2/3 van het deeg over de bodems van de vormpjes.

Glutenvrije taartjes met pruimen, Taartjes met pruimen, Pruimentaartjes, Snelle pruimentaartjes, Recept voor pruimen taartjes, Pruimentaart met verse pruimen, Pruimenvulling voor taart, Pruimen recept, Pruimen amandeltaart, Pruimentaartje, Pruimentaartjes maken, Pruimentaartje recept, Pruimentaartje bakken, Pruimentaartjes van amandelmeel, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Als je biologische pruimen gebruikt, kun je ze in kleine stukjes snijden en de pit verwijderen. Zo niet, schil de pruimen dan eerst voordat je ze in stukjes snijdt en de pitten verwijdert. Als je dat namelijk niet doet dan krijg je de bestrijdingsmiddelen binnen, die kun je er namelijk niet vanaf wassen.

Glutenvrije taartjes met pruimen, Taartjes met pruimen, Pruimentaartjes, Snelle pruimentaartjes, Recept voor pruimen taartjes, Pruimentaart met verse pruimen, Pruimenvulling voor taart, Pruimen recept, Pruimen amandeltaart, Pruimentaartje, Pruimentaartjes maken, Pruimentaartje recept, Pruimentaartje bakken, Pruimentaartjes van amandelmeel, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Verdeel de pruimen over de bodem van de taartjes. Je mag de taartjes zo vol doen als je zelf lekker vindt. Let wel op dat hoe voller je ze doet, hoe lastiger het wordt om de bovenkant netjes te krijgen.

Het overige deeg kun je in stroken rollen en kruislings verdelen over de vormpjes.

Bak de taartjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Laat de taartjes even afkoelen en je kunt lekker gaan genieten van dit glutenvrije pruimentaartjes recept om je bezoek mee te verrassen.

Glutenvrije taartjes met pruimen, Taartjes met pruimen, Pruimentaartjes, Snelle pruimentaartjes, Recept voor pruimen taartjes, Pruimentaart met verse pruimen, Pruimenvulling voor taart, Pruimen recept, Pruimen amandeltaart, Pruimentaartje, Pruimentaartjes maken, Pruimentaartje recept, Pruimentaartje bakken, Pruimentaartjes van amandelmeel, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close