Glutenvrije muesli met noten en zaden. Deze muesli zonder suiker maak je heel makkelijk en super snel. Als je ‘s morgens echt weinig tijd hebt, hoef je deze muesli alleen maar aan je ontbijt toe te voegen.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Muesli of granola?
Granola maak ik ontzettend vaak, maar muesli had ik nog nooit eerder gemaakt. Muesli en granola, wat is eigenlijk het verschil? Muesli is rauw en granola is geroosterd, dat is het verschil. Dus muesli maken is heel makkelijk door alle ingrediënten te mengen, granola maak je op dezelfde manier alleen rooster je dat nog even in de oven. Dat duurt wel wat langer, maar is ook super lekker. Muesli heb ik dus nog nooit zelfgemaakt en koop ik eigenlijk altijd in de winkel. Ik pak de suikervrije muesli van Zonnatura en die vind ik heerlijk in een papje met warme amandelmelk. Gek eigenlijk dat ik het nog niet eerder gemaakt had, maar nu vond ik het moment eindelijk daar om het zelf te maken.
Vanochtend ging ik nog even naar de winkel en zocht ik allerlei lekkers uit wat ik in deze muesli kon doen om hem nóg lekkerder te maken.
Recept: Glutenvrije muesli


Ingrediënten
200 gram havermout 15 gram lijnzaad
20 gram zonnebloempitten 75 gram rozijnen
10 gram kokosrasp 20 gram chiazaad
20 gram ongezouten cashewnoten
Hoe maak je het?
Doe de havermout in een mengkom. Voeg hier de zonnebloempitten, de kokosrasp, het lijnzaad en het chiazaad aan toe en meng de ingrediënten. Als je nog andere ingrediënten wilt toevoegen, dan kan dat natuurlijk ook.
Hak vervolgens de noten zo fijn als je lekker vindt en voeg die ook toe aan de kom. Tot slot kun je ook de rozijnen toevoegen en het geheel goed mengen zodat de ingrediënten goed gemixt zijn.
Je kunt nu van de muesli gaan genieten en deze 1-2 weken in een luchtdichte pot bewaren.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Volg je Organic Happiness al op Social Media?