Glutenvrije havermoutkoekjes met chocolade. Gezonde havermoutkoekjes met chocolade en noten. Deze simpele havermoutkoekjes zonder suiker heb je zo gemaakt.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Koekjes bakken

Strandwandeling
Het was ook super mooi weer vorig weekend en dus zijn we ook heerlijk op zondagmiddag met Leyla naar het strand geweest. We maakten een lekkere strandwandeling met z’n drietjes en Leyla kon lekker rennen, springen en al haar energie kwijt. Dat vind ik het fijne aan zondag, gewoon lekker op het gemakje doen waar je zin in hebt en lekker wat meer tijd met z’n drietjes om leuke dingen te doen. Dus mocht jij wat leuks willen doen aankomend weekend, dan zou ik zeker adviseren om deze koekjes te bakken en de aantallen te verdubbelen, zodat je er nog meer van kunt genieten haha!
Recept: Glutenvije havermoutkoekjes met chocolade


100 gram glutenvrije havermout
5 gram baking soda
4 gram kaneel
60 gram pindakaas
15 milliliter honing
1 ei
30 gram pure chocolade (min. 72% cacao)
30 gram ongezouten cashewnoten
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de havermout in een mengkom. Als je trouwens niet glutenvrij eet of de glutenvrije havermout te duur vindt, kun je ook voor gewone havermout kiezen. Voeg vervolgens de baking soda en de kaneel toe aan de havermout in de kom. Meng even goed door elkaar.
Als de ingrediënten gemengd zijn, kun je de pindakaas, honing en het ei toevoegen. Meng vervolgens met een lepel goed door elkaar tot een plakkerig geheel.
Als alle ingrediënten goed gemengd zijn, kun je de noten en de chocolade fijn hakken. Ik heb dit met een groot mes op een snijplank gedaan. Zelf heb ik de stukken niet al te klein gesneden, omdat ik wat grotere stukken noot en chocolade juist lekker vindt in de koekjes.
Als je de chocolade en de cashewnoten hebt gehakt, kun je die toevoegen aan het havermoutmengsel in de kom. Roer met een lepel goed door het mengsel heen en zorg ervoor dat het echt opgenomen wordt door het mengsel, zodat je geen losse stukjes meer overhoudt.
Kneed vervolgens met je handen bolletjes van het deeg om daar de koekjes van te maken.
Je kunt ze zo groot maken als je zelf wilt. Als je een bolletje deeg hebt, kneed het even goed en leg op een bakpapiertje op de bakplaat. Duw voorzichtig aan zodat ze niet hoger zijn dan 1 centimeter. Ga net zolang door totdat het beslag op is.Â
Bak de koekjes vervolgens 15 minuten in een voorverwarmde oven. Als de koekjes klaar zijn, moeten ze nog 15 minuten afkoelen op een rooster, dan worden ze lekker knapperig.
Even geduld en je kunt genieten van deze heerlijke, voedzame glutenvrije havermoutkoekjes met chocolade.

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.