Glutenvrije havermoutkoekjes met chocolade
Aantal:Â Â Â Â Â Â Â Â 5 koekjes (afhankelijk van de grootte)
- Mengkom
- Snijplank
- Bakpapier
- Bakplaat
- Rooster (optioneel om koekjes op af te koelen)
 Â

- 100 gram glutenvrije havermout
- 5 gram baking soda
- 4 gram kaneel
- 60 gram pindakaas
- 15 milliliter honing
- 1 ei
- 30 gram pure chocolade* (min. 72% cacao)
- 30 gram ongezouten cashewnoten

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de havermout in een mengkom. Als je trouwens niet glutenvrij eet of de glutenvrije havermout te duur vindt, kun je ook voor gewone havermout kiezen. Voeg vervolgens de baking soda en de kaneel toe aan de havermout in de kom. Meng even goed door elkaar.

Als de ingrediënten gemengd zijn, kun je de pindakaas, honing en het ei toevoegen. Meng vervolgens met een lepel goed door elkaar tot een plakkerig geheel.
Als alle ingrediënten goed gemengd zijn, kun je de noten en de chocolade fijn hakken. Ik heb dit met een groot mes op een snijplank gedaan. Zelf heb ik de stukken niet al te klein gesneden, omdat ik wat grotere stukken noot en chocolade juist lekker vindt in de koekjes.

Als je de chocolade en de cashewnoten hebt gehakt, kun je die toevoegen aan het havermoutmengsel in de kom. Roer met een lepel goed door het mengsel heen en zorg ervoor dat het echt opgenomen wordt door het mengsel, zodat je geen losse stukjes meer overhoudt.
Kneed vervolgens met je handen bolletjes van het deeg om daar de koekjes van te maken.

Je kunt ze zo groot maken als je zelf wilt. Als je een bolletje deeg hebt, kneed het even goed en leg op een bakpapiertje op de bakplaat. Duw voorzichtig aan zodat ze niet hoger zijn dan 1 centimeter. Ga net zolang door totdat het beslag op is. Afhankelijk van de grootte kun je ongeveer 5 koekjes uit het beslag halen.
Bak de koekjes vervolgens 15 minuten in een voorverwarmde oven. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen. Als de koekjes klaar zijn, moeten ze nog ongeveer 15 minuten afkoelen op een rooster, dan worden ze ook pas knapperig.
Even geduld en je kunt genieten van deze heerlijke, voedzame glutenvrije havermoutkoekjes met chocolade.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Volg je Organic Happiness al op Social Media?
Â