Glutenvrije havermout koekjes met chocolade

Glutenvrije havermoutkoekjes met chocolade


Glutenvrije havermoutkoekjes met chocolade. Gezonde havermoutkoekjes met chocolade en noten. Deze simpele havermoutkoekjes zonder suiker heb je zo gemaakt.
 
Vorig weekend zat ik in een fijne flow. ‘s Morgens leerde ik over bloggen, teksten schrijven en gezonde voeding en ‘s middags schreef ik blogs. Echt een perfecte dagindeling als je het mij vraagt, maar ik had natuurlijk ook wel zin om iets te gaan bakken en ik besloot koekjes te bakken. Met alle ingrediënten die standaard in mijn voorraadkast staan (havermout, chocolade, pindakaas, honing, cashewnoten) maakte ik deze heerlijke koekjes. Stiekem had ik achteraf spijt dat ik er niet meer had gemaakt en daarom maakte ik ze de volgende dag gewoon nog een keer!

 
Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd:               15 minuten (+ 15 minuten afkoelen)
Aantal:                5 koekjes (afhankelijk van de grootte)
 
Bijzondere benodigdheden:
  • Mengkom
  • Snijplank
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Rooster (optioneel om koekjes op af te koelen)

    Havermoutkoekjes

 
 
Glutenvrije havermoutkoekjes met chocolade, Havermoutkoekjes met chocolade, Havermoutkoekjes, Havermoutkoekjes gezond, Havermoutkoekjes maken, Havermoutkoekjes zonder suiker, Havermoutkoekjes bakken, Havemoutkoekjes met honing, Gezonde havermoutkoekjes, Simpele havermoutkoekjes, Havermoutkoekjes gezond, Havermoutkoekjes met noten, Havermoutkoekjes met chocolade en noten, Havermoutkoekjes noten honing, gezond, gezond recept, biologisch, biologische foodblog, organic happiness
 
Ingrediënten
  • 100 gram glutenvrije havermout
  • 5 gram baking soda
  • 4 gram kaneel
  • 60 gram pindakaas
  • 15 milliliter honing
  • 1 ei
  • 30 gram pure chocolade* (min. 72% cacao)
  • 30 gram ongezouten cashewnoten
*Door voor lactosevrije chocolade te kiezen maak je de koekjes lactosevrij

Glutenvrije havermoutkoekjes met chocolade, Havermoutkoekjes met chocolade, Havermoutkoekjes, Havermoutkoekjes gezond, Havermoutkoekjes maken, Havermoutkoekjes zonder suiker, Havermoutkoekjes bakken, Havemoutkoekjes met honing, Gezonde havermoutkoekjes, Simpele havermoutkoekjes, Havermoutkoekjes gezond, Havermoutkoekjes met noten, Havermoutkoekjes met chocolade en noten, Havermoutkoekjes noten honing, gezond, gezond recept, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de havermout in een mengkom. Als je trouwens niet glutenvrij eet of de glutenvrije havermout te duur vindt, kun je ook voor gewone havermout kiezen. Voeg vervolgens de baking soda en de kaneel toe aan de havermout in de kom. Meng even goed door elkaar.

Als de ingrediënten gemengd zijn, kun je de pindakaas, honing en het ei  toevoegen. Meng vervolgens met een lepel goed door elkaar tot een plakkerig geheel.

Als alle ingrediënten goed gemengd zijn, kun je de noten en de chocolade fijn hakken. Ik heb dit met een groot mes op een snijplank gedaan. Zelf heb ik de stukken niet al te klein gesneden, omdat ik wat grotere stukken noot en chocolade juist lekker vindt in de koekjes.

Als je de chocolade en de cashewnoten hebt gehakt, kun je die toevoegen aan het havermoutmengsel in de kom. Roer met een lepel goed door het mengsel heen en zorg ervoor dat het echt opgenomen wordt door het mengsel, zodat je geen losse stukjes meer overhoudt.

Kneed vervolgens met je handen bolletjes van het deeg om daar de koekjes van te maken.

Glutenvrije havermoutkoekjes met chocolade, Havermoutkoekjes met chocolade, Havermoutkoekjes, Havermoutkoekjes gezond, Havermoutkoekjes maken, Havermoutkoekjes zonder suiker, Havermoutkoekjes bakken, Havemoutkoekjes met honing, Gezonde havermoutkoekjes, Simpele havermoutkoekjes, Havermoutkoekjes gezond, Havermoutkoekjes met noten, Havermoutkoekjes met chocolade en noten, Havermoutkoekjes noten honing, gezond, gezond recept, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Je kunt ze zo groot maken als je zelf wilt. Als je een bolletje deeg hebt, kneed het even goed en leg op een bakpapiertje op de bakplaat. Duw voorzichtig aan zodat ze niet hoger zijn dan 1 centimeter. Ga net zolang door totdat het beslag op is. Afhankelijk van de grootte kun je ongeveer 5 koekjes uit het beslag halen.

Bak de koekjes vervolgens 15 minuten in een voorverwarmde oven. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen. Als de koekjes klaar zijn, moeten ze nog ongeveer 15 minuten afkoelen op een rooster, dan worden ze ook pas knapperig.

Even geduld en je kunt genieten van deze heerlijke, voedzame glutenvrije havermoutkoekjes met chocolade.

Glutenvrije havermoutkoekjes met chocolade, Havermoutkoekjes met chocolade, Havermoutkoekjes, Havermoutkoekjes gezond, Havermoutkoekjes maken, Havermoutkoekjes zonder suiker, Havermoutkoekjes bakken, Havemoutkoekjes met honing, Gezonde havermoutkoekjes, Simpele havermoutkoekjes, Havermoutkoekjes gezond, Havermoutkoekjes met noten, Havermoutkoekjes met chocolade en noten, Havermoutkoekjes noten honing, gezond, gezond recept, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
 
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close