Glutenvrije chocoladekoekjes
Tijgernotenmeel
Â
Recept glutenvrije chocoladekoekjes
Baktijd:Â Â Â Â Â Â Â Â 20 minuten
Aantal:Â Â Â Â Â Â Â Â Â 10 – 15 cookies
- 2 pannetjes
- Bakpapier
- Bakplaat
- Boterkwastje (optioneel)

Â
- 80 gram kokosolie
- 200 gram tijgernotenmeel
- 5 gram baking soda
- 4 eieren
- 20 gram agavesiroop
- 80 gram pure chocolade (min. 72% cacao)
Â
Â
Â

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de kokosolie in een pannetje en zet op laag vuur. Laat zo langzaam smelten en zorg ervoor dat het niet gaat koken.
Meng ondertussen het tijgernotenmeel met de baking soda en de eieren en voeg hier de kokosolie aan toe zodra deze is gesmolten. Meng goed door elkaar.

Â
Als het goed is, krijg je nu een stevig deeg waar je koekjes van kunt maken. Je kunt ongeveer 10 tot 15 koekjes uit het deeg halen, afhankelijk van hoe groot je de koekjes maakt.
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Â
Â
Â

Laat de koekjes even afkoelen.
​
Vul een pannetje met water en zet op laag vuur op zodat het kan opwarmen. Pak een wat kleiner pannetje en zet dit in deze pan met water. Zorg ervoor dat dit pannetje het water van de onderste pan niet raakt.
Doe vervolgens de chocolade in het bovenste pannetje. Deze zal nu langzaam au bain marie smelten door de warmte van de onderste pan. Als de chocolade gesmolten is, kun je de koekjes hiermee insmeren. Ik heb hiervoor een boterkwastje gebruikt
Laat de chocolade even uitharden, dit kan je doen door de koekjes even in de koelkast te leggen en je kunt nu genieten van deze lekkere glutenvrije chocoladekoekjes.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Volg je Organic Happiness al op Social Media?