fbpx

Glutenvrije chocoladekoekjes

Glutenvrije chocoladekoekjes

 

Glutenvrije chocoladekoekjes. Deze glutenvrije koekjes met chocolade zijn super makkelijk om te maken. En het zijn daarnaast ook nog eens gezonde chocoladekoekjes.
Probeer daar maar eens vanaf te blijven.
 

Tijgernotenmeel

Als ik tijgernotenmeel in huis heb, maak ik koekjes. Dat vind ik het allerlekkerste meel om koekjes mee te maken. De verhoudingen zijn dan precies goed waardoor de koekjes lekker stevig en knapperig zijn, maar niet droog. Met havermout vallen ze nogal eens uit elkaar, met ander meel worden ze vaak heel droog. En als je dan extra vocht toevoegt, worden ze zo nat dat er geen fatsoenlijk koekje mee te maken valt haha.
 
Gezonde koekjes bakken valt nog niet mee, zo zie je maar. Maar als je eenmaal de juiste verhoudingen én het juiste meel hebt, staan ze ook zo op tafel. Ik ben ook echt zo dol op cookies dat ik soms ‘s avonds ineens de oven nog aanzet om nog een batch te maken. Het probleem is alleen dat ze zo snel op gaan haha. Jens werkt vaak vanuit huis aan zijn webshop en als ik dan ‘s avonds thuiskom, is de helft van de koekjes op. Een goed teken natuurlijk, want dan zijn ze in ieder geval goed gelukt. Deze koekjes hebben het denk ik 2 dagen volgehouden voordat ze op waren, maar ja zeg nou zelf gezonde chocoladekoekjes die ook nog glutenvrij zijn die kun je toch niet laten staan?

 


 

Recept glutenvrije chocoladekoekjes

Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd:                20 minuten
Aantal:                 10 – 15 cookies
 
Bijzondere benodigdheden:
  • 2 pannetjes
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Boterkwastje (optioneel)

glutenvrije chocoladekoekjes recept

Glutenvrije chocoladekoekjes, Glutenvrije chocoladekoekjes recept, Glutenvrije koekjes met chocolade, Chocoladekoekjes glutenvrij recept, Glutenvrij bakken, Glutenvrije koekjes recept, Chocoladekoekjes, Chocoladekoekjes maken, Chocoladekoekjes recept, Chocoladekoekjes gezond, Gezonde chocolade koekjes recept, Gezonde chocoladekoekjes, Gezonde koekjes, Organic Happiness, biologisch, biologische foodblog

 

Ingrediënten
 
  • 80 gram kokosolie
  • 200 gram tijgernotenmeel
  • 5 gram baking soda
  • 4 eieren
  • 20 gram agavesiroop
  • 80 gram pure chocolade (min. 72% cacao)

     

 

 

Glutenvrije chocoladekoekjes, Glutenvrije chocoladekoekjes recept, Glutenvrije koekjes met chocolade, Chocoladekoekjes glutenvrij recept, Glutenvrij bakken, Glutenvrije koekjes recept, Chocoladekoekjes, Chocoladekoekjes maken, Chocoladekoekjes recept, Chocoladekoekjes gezond, Gezonde chocolade koekjes recept, Gezonde chocoladekoekjes, Gezonde koekjes, Organic Happiness, biologisch, biologische foodblog
 
Hoe maak je het?
 

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de kokosolie in een pannetje en zet op laag vuur. Laat zo langzaam smelten en zorg ervoor dat het niet gaat koken.

Meng ondertussen het tijgernotenmeel met de baking soda en de eieren en voeg hier de kokosolie aan toe zodra deze is gesmolten. Meng goed door elkaar.

Glutenvrije chocoladekoekjes, Glutenvrije chocoladekoekjes recept, Glutenvrije koekjes met chocolade, Chocoladekoekjes glutenvrij recept, Glutenvrij bakken, Glutenvrije koekjes recept, Chocoladekoekjes, Chocoladekoekjes maken, Chocoladekoekjes recept, Chocoladekoekjes gezond, Gezonde chocolade koekjes recept, Gezonde chocoladekoekjes, Gezonde koekjes, Organic Happiness, biologisch, biologische foodblog

 

Als het goed is, krijg je nu een stevig deeg waar je koekjes van kunt maken. Je kunt ongeveer 10 tot 15 koekjes uit het deeg halen, afhankelijk van hoe groot je de koekjes maakt.

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.

 

 

 

Glutenvrije chocoladekoekjes, Glutenvrije chocoladekoekjes recept, Glutenvrije koekjes met chocolade, Chocoladekoekjes glutenvrij recept, Glutenvrij bakken, Glutenvrije koekjes recept, Chocoladekoekjes, Chocoladekoekjes maken, Chocoladekoekjes recept, Chocoladekoekjes gezond, Gezonde chocolade koekjes recept, Gezonde chocoladekoekjes, Gezonde koekjes, Organic Happiness, biologisch, biologische foodblog

Laat de koekjes even afkoelen.

Vul een pannetje met water en zet op laag vuur op zodat het kan opwarmen. Pak een wat kleiner pannetje en zet dit in deze pan met water. Zorg ervoor dat dit pannetje het water van de onderste pan niet raakt.

Doe vervolgens de chocolade in het bovenste pannetje. Deze zal nu langzaam au bain marie smelten door de warmte van de onderste pan. Als de chocolade gesmolten is, kun je de koekjes hiermee insmeren. Ik heb hiervoor een boterkwastje gebruikt

Laat de chocolade even uitharden, dit kan je doen door de koekjes even in de koelkast te leggen en je kunt nu genieten van deze lekkere glutenvrije chocoladekoekjes.

Glutenvrije chocoladekoekjes, Glutenvrije chocoladekoekjes recept, Glutenvrije koekjes met chocolade, Chocoladekoekjes glutenvrij recept, Glutenvrij bakken, Glutenvrije koekjes recept, Chocoladekoekjes, Chocoladekoekjes maken, Chocoladekoekjes recept, Chocoladekoekjes gezond, Gezonde chocolade koekjes recept, Gezonde chocoladekoekjes, Gezonde koekjes, Organic Happiness, biologisch, biologische foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

 

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close