Glutenvrije brownie met espresso en chocolade. Deze gezonde brownies met dadels zijn makkelijke gezonde brownies. Ze vullen goed en zijn ook nog eens heel lekker.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Eindelijk zomer
Nieuwe recepten
Vandaag is trouwens mijn vrije vrijdag en die besteed ik goed. Ik heb best wat recepten die ik wil maken, waaronder icetea dus daar ga ik lekker mee aan de slag. Morgenochtend bezoek ik een hele toffe healthy hotspot in Domburg, waar het ook Boerenmarkt is. Dus ook daar neem ik zeker een kijkje en ik denk zomaar dat ik daarna op het strand beland. In ieder geval ga ik weer lekker genieten van het weer.Recept: Glutenvrije brownie met espresso en chocolade


Het recept is niet volledig biologisch omdat de pecannoten niet biologisch verkrijgbaar zijn. Alle andere ingrediënten zijn wel biologisch.
75 milliliter water
10 gram chiazaad
50 gram kokosolie
200 gram boekweitmeel
7 gram baking soda
50 gram cacao
50 gram medjool dadels
1 espresso
50 milliliter amandelemelk
50 gram pecannoten
                                50 gram pure chocolade
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het chiazaad in een kommetje en voeg hier het water aan toe, laat voor 10 minuten staan. Laat ondertussen de kokosolie in een pannetje langzaam op laag vuur smelten.
Voeg het boekweitmeel alvast toe aan een mengkom samen met de baking soda en de cacao toe. Roer even goed. Snijd de dadels in kleine stukjes en verwijder de pit. Voeg de dadels ook toe samen met de espresso, de amandelmelk en de gesmolten kokosolie. Meng opnieuw goed zodat het een mooi deeg wordt. Zelf heb ik dit door de keukenmachine laten doen, maar dat gaat ook prima met een spatel of lepel.
Doe het bakpapier in de vorm of ovenschaal en verdeel het browniemengsel hierover. Strijk mooi glad, zodat het geen hobbelige brownie wordt. Als je de bolle kant van een lepel nat maakt, plakt het deeg niet zo als je het glad wilt maken.
Hak vervolgens de chocolade en de pecannoten fijn met een groot mes, dit wordt de topping van de brownie.Â
Vervolgens kun je deze toppings verdelen over de brownie in de vorm.
Bak de brownie in 40 minuten gaar in een voorverwarmde oven, let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Je kunt nu genieten van een stukje van deze heerlijke glutenvrije brownie met espresso en chocolade. Eventueel kun je de brownie ook invriezen en er op een later moment van genieten.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.