Glutenvrije brownie met espresso en chocolade

Glutenvrije brownie met espresso en chocolade


 
Glutenvrije brownie met espresso en chocolade. Deze gezonde brownies met dadels zijn makkelijke gezonde brownies. Ze vullen goed en zijn ook nog eens heel lekker.
 

Eindelijk zomer

Het is alweer vrijdag en het is nog steeds prachtig weer. We zijn inmiddels al meer dan een maand terug van vakantie en 1 dag nadat we terugkwamen heeft het een klein beetje geregend, maar daarna was het echt elke dag 25 graden of warmer en stralend zonnig. En als je naar het weerbericht voor de komende twee weken kijkt, lijkt het wel of je naar het weerbericht van Zuid-Frankrijk kijkt. Het blijft zulk schitterend weer! Ik hoor hier en daar wel wat mensen mopperen dat het té warm is of dat het wat koeler mag, maar ik niet. Dit weer vind ik echt zo heerlijk, elke dag jurkjes, blote benen, slippertjes en genieten van de zon. Wat mij betreft kan het echt niet beter en mag het altijd wel zulk weer zijn. Het enige kleine nadeel van dit weer is dat er best wat mensen zijn die te weinig deo gebruiken, waardoor ze echt flink naar zweet ruiken en in de supermarkt bijvoorbeeld is dat niet zo fris om naast te staan haha. Maar dat is dan ook echt het enige minpuntje wat ik kan bedenken.

Nieuwe recepten

Vandaag is trouwens mijn vrije vrijdag en die besteed ik goed. Ik heb best wat recepten die ik wil maken, waaronder icetea dus daar ga ik lekker mee aan de slag. Morgenochtend bezoek ik een hele toffe healthy hotspot in Domburg, waar het ook Boerenmarkt is. Dus ook daar neem ik zeker een kijkje en ik denk zomaar dat ik daarna op het strand beland. In ieder geval ga ik weer lekker genieten van het weer.

 

Recept: Glutenvrije brownie met espresso en chocolade

Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd:                40 minuten
Aantal:                 1 brownie (8-10 stukken)
 
 
Bijzondere benodigdheden:
  • Ovenschaal/bakvorm
  • Bakpapier
  • Snijplank
  • Groot mes

Glutenvrije brownies

 
Het recept is niet volledig biologisch omdat de pecannoten niet biologisch verkrijgbaar zijn. Alle andere ingrediënten zijn wel biologisch.
Brownie met espresso en chocolade, Glutenvrije brownies, Glutenvrije brownies dadels, Glutenvrije brownies makkelijk, Espresso brownies, Gezonde brownies, Gezonde brownies recept, Gezonde brownie recept, Gezonde brownies bakken, Gezonde brownie bakken, Gezonde brownies met dadels, Makkelijke gezonde brownies, Brownies met dadels, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
 
Ingrediënten
 
  • 75 milliliter water
  • 10 gram chiazaad
  • 50 gram kokosolie
  • 200 gram boekweitmeel
  • 7 gram baking soda
  • 50 gram cacao
  • 50 gram medjool dadels
  • 1 espresso
  • 50 milliliter amandelemelk
  • 50 gram pecannoten
  • 50 gram pure chocolade

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het chiazaad in een kommetje en voeg hier het water aan toe, laat voor 10 minuten staan. Laat ondertussen de kokosolie in een pannetje langzaam op laag vuur smelten.

 

 

Voeg het boekweitmeel alvast toe aan een mengkom samen met de baking soda en de cacao toe. Roer even goed. Snijd de dadels in kleine stukjes en verwijder de pit. Voeg de dadels ook toe samen met de espresso, de amandelmelk en de gesmolten kokosolie. Meng opnieuw goed zodat het een mooi deeg wordt. Zelf heb ik dit door de keukenmachine laten doen, maar dat gaat ook prima met een spatel of lepel.

 

Brownie met espresso en chocolade, Glutenvrije brownies, Glutenvrije brownies dadels, Glutenvrije brownies makkelijk, Espresso brownies, Gezonde brownies, Gezonde brownies recept, Gezonde brownie recept, Gezonde brownies bakken, Gezonde brownie bakken, Gezonde brownies met dadels, Makkelijke gezonde brownies, Brownies met dadels, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Doe het bakpapier in de vorm of ovenschaal en verdeel het browniemengsel hierover. Strijk mooi glad, zodat het geen hobbelige brownie wordt. Als je de bolle kant van een lepel nat maakt, plakt het deeg niet zo als je het glad wilt maken.

 

Brownie met espresso en chocolade, Glutenvrije brownies, Glutenvrije brownies dadels, Glutenvrije brownies makkelijk, Espresso brownies, Gezonde brownies, Gezonde brownies recept, Gezonde brownie recept, Gezonde brownies bakken, Gezonde brownie bakken, Gezonde brownies met dadels, Makkelijke gezonde brownies, Brownies met dadels, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

 

Hak vervolgens de chocolade en de pecannoten fijn met een groot mes, dit wordt de topping van de brownie. 

Vervolgens kun je deze toppings verdelen over de brownie in de vorm.

Bak de brownie in 40 minuten gaar in een voorverwarmde oven, let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.

 
 
 
 
Je kunt nu genieten van een stukje van deze heerlijke glutenvrije brownie met espresso en chocolade. Eventueel kun je de brownie ook invriezen en er op een later moment van genieten.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close