Glutenvrij chocolade Bananenbrood

Glutenvrij chocolade Bananenbrood

 “Dat maakt dit bananenbrood niet alleen het perfecte tussendoortje, maar ook een heerlijk ontbijt.” 


Glutenvrij chocolade bananenbrood, dit glutenvrije bananenbrood vult goed door de walnoten en de chocolade. Dat maakt dit bananenbrood niet alleen het perfecte tussendoortje, maar ook een heerlijk ontbijt.

Het is even wat rustiger geweest op de blog en dat kwam omdat ik heel druk bezig was met mijn website. Eerst had ik mijn website via Weebly gemaakt, omdat dit een heel makkelijk drag and drop systeem was. Ik had weinig research gedaan en me er niet echt in verdiept, maar dit werkte voor mij perfect. Langzaamaan merkte ik wel dat er wat functionaliteiten niet beschikbaar waren binnen Weebly en dat niet alles vlekkeloos verliep. Ik heb me toen eens verdiept in WordPress, maar dat was zo ingewikkeld dat ik besloot niet over te stappen.

Tot een aantal weken geleden, ik merkte al tijden dat mijn bezoekerscijfers via Google Analytics niet klopten. Ik had al vanalles uitgezocht, maar ik kwam er niet uit. Nadat ik hulp van een expert had ingeschakeld, bleek dat bij Weebly een bezoekers pas door Google Analytics geregistreerd wordt op het moment dat hij de cookies accepteert. En omdat je de cookies niet hoeft te accepteren om de site te kunnen gebruiken, klopt er dus niks van de cijfers, want de meeste mensen klikken daar niet op. Dit bleek een bekend probleem van en bij Weebly, maar was niet op te lossen. Voor mij was dat dé druppel om uiteindelijk de overstap richting WordPress te maken. Later kwam ik er trouwens ook achter dat Google een WordPress site ook geloofwaardiger vindt en dus hoger rankt. Maar goed als je dan bijna 300 blogs geschreven hebt, is het even een gedoe om alles over te zetten. Er was wel een handige tool voor, maar er moesten handmatig ook nog veel dingen gedaan en aangepast worden.

Pas als alle blogs goed gezet waren, werden ze ook gepubliceerd en dat was voor mij de eerste prioriteit. Nu dat gelukt is en ik eindelijk goede cijfers kan zien in Google Analytics, kan ik weer lekker nieuwe blogs en recepten met je gaan delen. Zoals dit té lekkere chocolade bananenbrood.


Bereidingstijd: 10 minuten                                                                                                                                Baktijd:                35 minuten                                                                                                                               Aantal:                  1 bananenbrood (12-15 plakjes)

Bijzondere benodigdheden

  • Bakpapier
  • Cakeblik    

 

 

 

  Glutenvrij               Lactosevrij               Vrij van                 100% biologische                                                                                                             geraffineerde                 ingrediënten                                                                                                                      suikers

 

Ingrediënten

4 bananen                                                                  3 eieren                                                                        250 gram boekweitmeel                                      10 gram baking soda                                            10 gram rauwe cacaopoeder                            50 gram walnoten                                                  50 gram lactosevrije pure chocolade

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Als je geen keukenmachine hebt, kun je drie bananen prakken met een vork op een bord en vervolgens in een mengkom doen met de eieren, het meel, de baking soda en de cacao. Als je wel een keukenmachine hebt, kun je al deze ingrediënten in de keukenmachine doen.

Meng deze ingrediënten (of laat mengen door de keukenmachine) tot een glad beslag. De basis voor het bananenbrood is nu klaar. 

Je kunt nu de walnoten en de chocolade fijn hakken. Hak of maal zo fijn als je zelf lekker vindt. Zelf houd ik van een bite in het bananenbrood, dus ik heb ze niet té klein gemaakt.

Meng de walnoten en de chocoladestukjes met een lepel door het beslag heen, zodat het niet helemaal fijngemalen wordt. Doe een bakpapiertje in het cakeblik en verdeel het beslag over het blik. Snijd de laatste banaan verticaal door de helft en leg de twee helften bovenop het beslag. 

Bak het bananenbrood in 35 minuten gaar. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Heel veel bakplezier en ik hoop dat je net zo van dit chocolade bananenbrood gaat genieten als ik heb gedaan!

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
 
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Bestel dan het “lekker in je vel E-book” met maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten. Met daarnaast ook nog meer informatie over gezonde voeding en mijn online coachingsprogramma.Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close