Glutenvrij bananenbrood met appel
BBB
Lekker in de keuken
Na het sporten haalde ik nog snel even de boodschappen op bij de Jumbo. Ik ben nog steeds zo’n groot fan van het pick-up point dat scheelt me echt heel veel tijd! Mijn groente, fruit en brood haal ik wel vers en niet bij de supermarkt. Toen ik thuiskwam, moest Jens alweer gaan werken. Dat betekende dus dat ik de regenachtige zaterdagmiddag voor mezelf had. En dat heb ik geweten haha. Ik had de avond ervoor al enthousiast een to-dolijstje gemaakt en ik heb letterlijk de hele middag in de keuken gestaan. Ik bakte 2 granola’s, chocolade kruidnootjes en dit heerlijke bananenbrood met appel. Het bananenbrood is eigenlijk zo klaar, dus ideaal om dit weekend eens uit te proberen. En het voordeel is dat je het makkelijk in de vriezer kunt bewaren, zo heb je altijd een lekker tussendoortje bij de hand.Recept glutenvrij bananenbrood met appel
Baktijd:Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā 35 minuten
Aantal:Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā 1 bananenbrood (12-15 plakjes)
- Cakeblik
- Bakpapier

Ā
IngrediĆ«ntenā
- 2 bananen
- 2 eieren
- 150 gram walnotenmeel
- 10 gram baking soda
- 50 gram walnoten
- 1 appel
Ā

Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de bananen en doe ze in een kom. Prak ze met een vork goed fijn totdat je een geheel krijgt. Dit gaat het makkelijkste als je rijpe bananen gebruikt. Als de bananen nog niet rijp zijn, lukt het ook wel, maar dan gaat het iets minder makkelijk.
Ā
Ā
Ā
Ā

Ā
āAls je de bananen goed hebt geprakt, kun je hier de eieren aan toevoegen. Meng goed door elkaar zodat je echt een soort beslag krijgt. Als je dat hebt, dan kun je hier het meel samen met de baking soda doorheen mengen. Roer goed totdat je een mooi beslag hebt gekregen. Hak de walnoten vervolgens fijn (of laat ze heel als je dat lekkerder vindt) en voeg ook deze toe aan de kom. Tot slot schil je de appel en snijd in stukjes. Dit is het laatste ingrediĆ«nten om door het beslag heen te mengen.
Ā
Ā
Ā

Roer de noten en de appel door het beslag heen. Je biologische beslag is nu klaar. Doe een bakpapiertje in het cakeblik en doe daar het beslag in. Strijk de bovenkant nog even glad, zodat je een mooi glad bananenbrood krijgt.
Bak het bananenbrood vervolgens 35 minuten in een voorverwarmde oven. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Je kunt nu genieten van een plakje van dit gezonde, biologische bananenbrood.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Volg je Organic Happiness al op Social Media?