“Toen ik alle ingrediënten bij elkaar gezet had om de foto te maken, kwamen alle geuren op me af.”
Gezonde kruidkoek. Deze gezonde kruidkoek met noten maak je super snel. Een kruidkoek zonder boter en suiker, maar een kruidkoek met gember.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Ontbijtkoek
Vroeger als kind at ik regelmatig een plak ontbijtkoek. Super lekker met een dikke laag gezouten roomboter erop. Op latere leeftijd kwam ik erachter dat het helemaal niet zo gezond was en ik heb het nu al jaren niet meer gegeten.
Ondanks dat een kruidkoek best heel lekker is als lunch. Het werd daarom hoog tijd voor een lekker én gezond kruidkoekrecept. En dat is met deze kruidkoek met gember heel goed gelukt! Toen ik alle ingrediënten bij elkaar gezet had om de foto te maken, kwamen alle geuren op me af. Op dat moment rook ik al dat het wel een lekker recept moest gaan worden. En dat bleek inderdaad het geval. Super lekker met wat roomboter voor de lunch, maar bij een kopje koffie ook heerlijk!
Recept: Gezonde kruidkoek

Ingrediënten
150 gram havermeel
100 gram amandelmeel
5 gram baking soda
25 gram speculaaskruiden
1 centimeter verse gember (geraspt)
1 ei
200 gram havermelk
20 gram ahornsiroop
65 gram gekonfijte gember
50 gram hazelnoten
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe allereerst het havermeel in de mengkom. Voeg daar vervolgens het amandelmeel, de baking soda en de speculaaskruiden aan toe. Meng het geheel goed door elkaar.
Â
Â
Als je deze droge ingrediënten goed hebt gemengd, kun je verder met het deeg. Voeg hiervoor als eerste de geraspte gember toe aan de mengkom. Vervolgens voeg je het ei, de havermelk en de ahornsiroop toe. Meng het geheel opnieuw goed door elkaar tot je een plakkerig deeg krijgt.
Tot slot voeg je de gekonfijte gember en de hazelnoten toe en meng je opnieuw.
Doe een bakpapiertje in een cakeblik. Verdeel het kruidkoekmengsel over het cakeblik. Zorg ervoor dat het goed verdeeld zit en overal ongeveer even dik is.
Bak de kruidkoek vervolgens in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Â
Laat de kruidkoek even goed afkoelen. Je kunt nu genieten van deze kruidkoek. Als je hem in plakken snijdt, kun je hem ook makkelijk invriezen.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.