fbpx

Gevulde Speculaasstaaf

Gevulde Speculaasstaaf

“Dat bleek iets makkelijker gezegd dan gedaan, want die exacte vorm is nog best lastig te benaderen.


Gevulde Speculaasstaaf. Een gevulde speculaasstaaf zelf bakken is helemaal niet ingewikkeld. En amandelspijs zelf maken is helemaal easy. Deze gezonde speculaasstaaf is de perfecte Sinterklaas lekkernij.

Speculaasstaaf

Vanuit mijn werk kreeg ik een lekker Sinterklaaspakket als bedankje voor onze inzet dit jaar. En daar zat een heerlijke speculaasstaaf van de bakker in. Niet heel gezond natuurlijk, maar wel lekker. We hadden vrijdag kijkers voor ons huis wat te koop staat en ik besloot wat stukjes te snijden en klaar te leggen en ook voor de makelaar. Zelf moesten we natuurlijk het huis uit en de rest van de staaf nam ik mee naar mijn schoonouders waar we even langs gingen. Mijn schoonmoeder dacht dat ik hem zelf gebakken had en ook de makelaar dacht dat. Voor mij genoeg signalen om zelf met een recept aan de slag te gaan. Dat bleek iets makkelijker gezegd dan gedaan, want die exacte vorm is nog best lastig te benaderen. Maar de smaak was echt heel goed en eerlijk is eerlijk hij lijkt er ook best goed op.


Recept: Gevulde Speculaasstaaf

Gevulde speculaasstaaf, Gevulde speculaasstaaf zelf bakken, Speculaasstaaf met amandelspijs, Speculaasstaaf maken, Speculaasstaaf zelf maken, Recept amandel speculaasstaaf, Amandelspijs maken, Gevulde speculaas rol, Speculaas maken, Gevulde speculaasrol, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Gevulde speculaasstaaf, Gevulde speculaasstaaf zelf bakken, Speculaasstaaf met amandelspijs, Speculaasstaaf maken, Speculaasstaaf zelf maken, Recept amandel speculaasstaaf, Amandelspijs maken, Gevulde speculaas rol, Speculaas maken, Gevulde speculaasrol, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Doordat het amandelschaafsel wat ik gebruikte niet biologisch is, is het recept niet biologisch. Alle andere ingrediënten zijn wel biologisch.

Gevulde speculaasstaaf, Gevulde speculaasstaaf zelf bakken, Speculaasstaaf met amandelspijs, Speculaasstaaf maken, Speculaasstaaf zelf maken, Recept amandel speculaasstaaf, Amandelspijs maken, Gevulde speculaas rol, Speculaas maken, Gevulde speculaasrol, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

 

Ingrediënten

  • 35 gram kokosolie
  • 150 gram speltmeel
  • 13 gram speculaaskruiden
  • Snuf baking soda
  • 35 milliliter honing
  • 35 milliliter amandelmelk
  • 75 milliliter honing
  • 125 gram amandelmeel
  • Amandelschaafsel

 

 

Gevulde speculaasstaaf, Gevulde speculaasstaaf zelf bakken, Speculaasstaaf met amandelspijs, Speculaasstaaf maken, Speculaasstaaf zelf maken, Recept amandel speculaasstaaf, Amandelspijs maken, Gevulde speculaas rol, Speculaas maken, Gevulde speculaasrol, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de kokosolie langzaam in een pannetje op laag vuur smelten. Doe het speltmeel in een mengkom (of de kom van je keukenmachine) en voeg hier de speculaaskruiden en de baking soda aan toe. 35 milliliter honing, amandelmelk en de gesmolten kokosolie kun je ook toevoegen.

Meng tot een mooie deegbal. Leg op een bordje en laat 15 minuten uitharden in de koelkast.

 

 

Gevulde speculaasstaaf, Gevulde speculaasstaaf zelf bakken, Speculaasstaaf met amandelspijs, Speculaasstaaf maken, Speculaasstaaf zelf maken, Recept amandel speculaasstaaf, Amandelspijs maken, Gevulde speculaas rol, Speculaas maken, Gevulde speculaasrol, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

 

Ondertussen dat het deeg uithardt in de koelkast, kun je het amandelspijs gaan maken. Meng hiervoor de rest van de honing met het amandelmeel in een kommetje. Blijf mengen tot een mooie structuur ontstaat.

 

 

Gevulde speculaasstaaf, Gevulde speculaasstaaf zelf bakken, Speculaasstaaf met amandelspijs, Speculaasstaaf maken, Speculaasstaaf zelf maken, Recept amandel speculaasstaaf, Amandelspijs maken, Gevulde speculaas rol, Speculaas maken, Gevulde speculaasrol, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

 

Haal het deeg na 15 minuten uit de koelkast en doe door de helft. Rol beide helften met een deegroller uit tot een platte evengrote lap. Doordat het deeg wat stug is, kun je het niet echt makkelijk vouwen. Ik heb er daarom voor gekozen om de delen apart te maken.

Leg het eerste deel op een bakpapiertje op een bakplaat. Verdeel het amandelspijs helemaal over deze bodem. Tot slot leg je de andere helft er bovenop en vouw je de randjes mooi dicht. Bestrooi optioneel met wat amandelschaafsel. TIP Door eerst wat honing over de bovenkant te doen, blijft het amandelschaafsel lekker plakken. Bak de speculaasstaaf 30 minuten in een voorverwarmde oven.

 

Laat even afkoelen en je kunt van deze gevulde speculaasstaaf gaan genieten.

Gevulde speculaasstaaf, Gevulde speculaasstaaf zelf bakken, Speculaasstaaf met amandelspijs, Speculaasstaaf maken, Speculaasstaaf zelf maken, Recept amandel speculaasstaaf, Amandelspijs maken, Gevulde speculaas rol, Speculaas maken, Gevulde speculaasrol, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
 
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.
 
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close