“Een soort gevulde koek, maar dan anders. “
Gevulde speculaaskoeken. Deze speculaaskoeken met amandelspijs zijn perfect om samen met de kinderen voor Sinterklaas te maken.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Amandelspijs
Ik ben dol op amandelspijs en daar kun je heel makkelijk een gezondere variant van maken. Je hebt er maar 2 ingrediënten voor nodig. Toen ik het recept voor deze koeken bedacht, vond ik gelijk dat er amandelspijs in moest. Een soort gevulde koek, maar dan anders.Â
Als jij niet van amandelspijs houdt, hoef je de koeken niet te vullen natuurlijk en kun je het amandelspijs achterwege laten.
Recept: Gevulde Speculaaskoeken


Ingrediënten
40 gram kokosolie
65 gram havermeel
113 gram amandelmeel
35 gram kokosbloesemsuiker
Snuf zout
1 ei
5 gram speculaaskruiden
0,5 tl baking soda + scheutje citroensap
38 gram honing
Amandelschaafsel
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt allereerst de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Doe ondertussen het havermeel, 50 gram van het amandelmeel, de kokosbloesemsuiker en een snuf zout in een mengkom. Klop daarna het ei los en voeg de helft hiervan toe samen met de speculaaskruiden. Meng tot slot de baking soda met wat citroensap en voeg ook toe.
Doe eerst de rest van het amandelmeel in een kleinere kom. Voeg daar vervolgens de honing aan toe. Meng daarna met een vork tot een mooi en plakkerig amandelspijs.
Dit wordt straks de vulling van de koeken. Als je hier niet van houdt, kun je het natuurlijk ook achterwege laten.
Maak van het deeg 8 ongeveer even grote ballen. Druk er vervolgens 4 plat op het bakpapier op de bakplaat. Dit wordt dan de onderkant van de koeken.
Verdeel daar het amandelspijs overheen. Druk het amandelspijs goed aan.
Gebruik de overige 4 ballen deeg voor de bovenkant van de koeken. Bedek het amandelspijs goed en vouw eventueel het onderste randje van de koeken om.Â
Besmeer de koeken vervolgens met de rest van het losgeklopte ei. Verdeel hier wat amandelschaafsel overheen. Zet de koeken nu voor 22 minuten in een voorverwarmde oven.
Laat de koeken een beetje afkoelen en je kunt nu van deze heerlijke knapperige koeken gaan genieten. Je kunt ze een paar dagen in een luchtdichte trommel bewaren en je kan ze weer even kort in de oven te doen als je ze gaat eten.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Recept-Gevulde-Speculaaskoeken

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.