fbpx

Gevulde koeken met pistachespijs

“Ze zagen er heerlijk uit, maar zeker niet gezond.”

Gevulde koeken met pistachespijs. Deze pistache koekjes met amandelmeel zijn super lekker en heel makkelijk om te maken.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Inspiratie

Ik ben altijd dol op de boekjes bij de supermarkten. Zoals de Allerhande, de Boodschappen en het boekje van de Jumbo bijvoorbeeld. Daar haal ik niet alleen inspiratie voor het avondeten uit. Ook voor mijn bakrecepten haal ik daar inspiratie uit. Zo kwam ik in de Boodschappen deze  gevulde koeken met pistachespijs tegen. Ze zagen er heerlijk uit, maar zeker niet gezond. Voor mij is het dan een uitdaging om daar een lekker én gezond recept van te maken en dat is super goed gelukt, al zeg ik het zelf.

Recept: Gevulde koeken met pistachespijs

Gevulde koeken met pistachespijs, Pistache koekjes, Koeken met pistachespijs, Pistachekoeken, Amandel en pistachekoeken, Pistache amandelkoekjes, Pistache koekjes met amandelmeel, Koekjes amandelmeel, Koekjes met pistachepasta, Amandelmeel koekjes zonder boter, Amandelmeel koekjes, Amandelmeel koekjes bakken, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Gevulde koeken met pistachespijs, Pistache koekjes, Koeken met pistachespijs, Pistachekoeken, Amandel en pistachekoeken, Pistache amandelkoekjes, Pistache koekjes met amandelmeel, Koekjes amandelmeel, Koekjes met pistachepasta, Amandelmeel koekjes zonder boter, Amandelmeel koekjes, Amandelmeel koekjes bakken, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogIngrediënten
100 gram kokosolie
75 gram kokosbloesemsuiker
1 ei
2 theelepels citroenrasp + scheutje sap
30 milliliter havermelk
200 gram havermeel
50 gram amandelmeel
5 gram baking soda
15 gram speculaaskruiden
100 gram pistachenoten
                                                               75 gram honing

Gevulde koeken met pistachespijs, Pistache koekjes, Koeken met pistachespijs, Pistachekoeken, Amandel en pistachekoeken, Pistache amandelkoekjes, Pistache koekjes met amandelmeel, Koekjes amandelmeel, Koekjes met pistachepasta, Amandelmeel koekjes zonder boter, Amandelmeel koekjes, Amandelmeel koekjes bakken, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogHoe maak je het?
Verwarm de oven eerst voor op 200 graden. Smelt ondertussen de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Doe de kokosbloesemsuiker vervolgens in de kom van de keukenmachine. Klop het ei daarna los en voeg 2 eetlepels ei toe aan de suiker. Voeg daar vervolgens de citroenrasp en het citroensap, havermelk, de melen, de baking soda en de speculaaskruiden aan toe. Tot slot voeg je de gesmolten kokosolie toe.

Gevulde koeken met pistachespijs, Pistache koekjes, Koeken met pistachespijs, Pistachekoeken, Amandel en pistachekoeken, Pistache amandelkoekjes, Pistache koekjes met amandelmeel, Koekjes amandelmeel, Koekjes met pistachepasta, Amandelmeel koekjes zonder boter, Amandelmeel koekjes, Amandelmeel koekjes bakken, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogMix het geheel daarna tot een deegbal. Maak vervolgens het pistachespijs. Eerst maal je ongeveer 15 gram van de noten zodat je dat als topping kunt gebruiken, houd apart. Doe daarna de rest van de gepelde pistachenoten in de kom van de keukenmachine met de rest van het ei en de honing. Maal tot een plakkerig spijs.

Gevulde koeken met pistachespijs, Pistache koekjes, Koeken met pistachespijs, Pistachekoeken, Amandel en pistachekoeken, Pistache amandelkoekjes, Pistache koekjes met amandelmeel, Koekjes amandelmeel, Koekjes met pistachepasta, Amandelmeel koekjes zonder boter, Amandelmeel koekjes, Amandelmeel koekjes bakken, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogMaak van de deegbal ronde koekjes en leg op de bakplaat. Ze groeien flink in de oven dus als je kleine koekjes wilt, moet je echt kleine rondjes aanhouden. Houd er rekening mee dat je een even aantal hebt voor een boven- en onderkant van de koeken.

Verdeel het spijs over de bodem van de koeken. Dek af met de overige rondjes. Verdeel het overige pistachemengsel over de koeken en bak in 20 minuten gaar.

Laat even afkoelen en je kunt van deze gevulde koeken met pistachespijs gaan genieten.

Gevulde koeken met pistachespijs, Pistache koekjes, Koeken met pistachespijs, Pistachekoeken, Amandel en pistachekoeken, Pistache amandelkoekjes, Pistache koekjes met amandelmeel, Koekjes amandelmeel, Koekjes met pistachepasta, Amandelmeel koekjes zonder boter, Amandelmeel koekjes, Amandelmeel koekjes bakken, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Recept-Gevulde-koeken-met-pistachespijs

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
 
Volg jij Organic Happiness al op Social Media?
Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close