fbpx

Gevuld speculaas

Gevuld speculaas. Gezond gevuld speculaas maken is niet zo moeilijk als je zou denken. En dit gevulde speculaas is minstens net zo lekker of misschien zelfs nog wel lekkerder dan het origineel.
 
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
 

Amandelspijs

De Sinterklaasperiode komt er weer aan en deze weken staan op de blog ook in het teken van gezonde Sinterklaas recepten. De bekende Sinterklaas traktaties, maar dan gezonder. Ik vind het zelf een uitdaging om het te maken en zo leuk als het dan lukt! Amandelspijs is zoiets waar ik zo dol op ben, vroeger at ik dat ook zo graag dat was eigenlijk ook de reden dat ik kerstbrood at. Het spijs haalde ik dan uit mijn plakje en ik smeerde het over mijn hele plak heen. Zo lekker vond ik het. Als mijn moeder ook gevuld speculaas mee had genomen, was ik zo blij haha. De keuze was dan ook heel snel gemaakt dat ik dit zelf wilde maken. Ik keek er al de hele week naar uit om het afgelopen weekend te proberen. Het was de eerste keer en hij is zo goed gelukt. Ik deed serieus een dansje in de keuken toen ik de smaak proefde, zo heerlijk. Ik kan daarom ook niet wachten om het recept met je te delen!

Recept: Gevuld Speculaas

Gevuld speculaas, Gevuld speculaas maken, Gevuld speculaas bakken, Gevuld speculaas invriezen, Gevuld speculaas recept, Gevulde speculaas, Gezond gevuld speculaas maken, organic happiness, gezond recept, gezond sinterklaasrecept, sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblog
Gevuld speculaas, Gevuld speculaas maken, Gevuld speculaas bakken, Gevuld speculaas invriezen, Gevuld speculaas recept, Gevulde speculaas, Gezond gevuld speculaas maken, organic happiness, gezond recept, gezond sinterklaasrecept, sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblog

Gevuld speculaas, Gevuld speculaas maken, Gevuld speculaas bakken, Gevuld speculaas invriezen, Gevuld speculaas recept, Gevulde speculaas, Gezond gevuld speculaas maken, organic happiness, gezond recept, gezond sinterklaasrecept, sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblog


Ingrediënten
75 gram kokosolie
300 gram speltmeel
25 gram speculaaskruiden
5 gram baking soda
75 gram agavesiroop
70 milliliter plantaardige melk
250 gram amandelmeel
150 milliliter honing
Optioneel witte amandelen

Gevuld speculaas, Gevuld speculaas maken, Gevuld speculaas bakken, Gevuld speculaas invriezen, Gevuld speculaas recept, Gevulde speculaas, Gezond gevuld speculaas maken, organic happiness, gezond recept, gezond sinterklaasrecept, sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblog

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.
​Zelf houd ik veel van amandelspijs en dat is dus best een dikke laag geworden. Je kunt zelf ook minder gebruiken. Smelt  de kokosolie in een pannetje op laag vuur. 
Terwijl de kokosolie smelt, kun je het speltmeel, de speculaaskruiden en de baking soda alvast in een mengkom doen.  Roer even goed door elkaar.

Gevuld speculaas, Gevuld speculaas maken, Gevuld speculaas bakken, Gevuld speculaas invriezen, Gevuld speculaas recept, Gevulde speculaas, Gezond gevuld speculaas maken, organic happiness, gezond recept, gezond sinterklaasrecept, sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblogAls de kokosolie gesmolten is, kun je die hieraan toevoegen samen met de agavesiroop en de plantaardige melk. Roer goed totdat het een stevig deeg wordt.
​Als het deeg wat steviger wordt, kun je het kneden met je handen. Het deeg is best stevig dus je kunt er makkelijk een bal van maken. Zorg ervoor dat al het deeg in de bal zit en duw even goed aan. Zet de bal vervolgens voor ongeveer 15 minuten in de koelkast om even op te stijven.

Gevuld speculaas, Gevuld speculaas maken, Gevuld speculaas bakken, Gevuld speculaas invriezen, Gevuld speculaas recept, Gevulde speculaas, Gezond gevuld speculaas maken, organic happiness, gezond recept, gezond sinterklaasrecept, sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblog

Ondertussen dat de bal in de koelkast staat, kun je het amandelspijs maken. Eigenlijk duurt dat ongeveer 2 minuten, dus je kunt ook eerst 13 minuten koffie drinken en de laatste 2 minuten het spijs maken haha.

​Meng het amandelmeel met de honing en roer goed door elkaar. Roer goed totdat je geen los meel meer hebt en het een geheel van honing en meel is geworden.

Gevuld speculaas, Gevuld speculaas maken, Gevuld speculaas bakken, Gevuld speculaas invriezen, Gevuld speculaas recept, Gevulde speculaas, Gezond gevuld speculaas maken, organic happiness, gezond recept, gezond sinterklaasrecept, sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblogNa 15 minuten kun je het deeg uit de koelkast halen. Leg het tussen twee bakpapiertjes om makkelijk te kunnen rollen met de deegroller zonder dat het overal aan vast plakt. Als je het deeg al een beetje uitgerold hebt, kun je het bovenste bakpapiertje eraf halen en goed door rollen.

Gevuld speculaas, Gevuld speculaas maken, Gevuld speculaas bakken, Gevuld speculaas invriezen, Gevuld speculaas recept, Gevulde speculaas, Gezond gevuld speculaas maken, organic happiness, gezond recept, gezond sinterklaasrecept, sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblogJe gebruikt de helft van het deeg voor de bodem. Zorg dat het deeg plat is en de grootte heeft van je vorm. Zet je vorm op zijn kop bovenop het deeg, houd je hand onder het bakpapier wat onder je deeg ligt en draai voorzichtig in zijn geheel om.

Gevuld speculaas, Gevuld speculaas maken, Gevuld speculaas bakken, Gevuld speculaas invriezen, Gevuld speculaas recept, Gevulde speculaas, Gezond gevuld speculaas maken, organic happiness, gezond recept, gezond sinterklaasrecept, sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblog

Het grootste deel van je deeg zit op deze manier al in je vorm. Snijd de randjes er vanaf en zorg dat je bodem een opstaand randje heeft. Als je bodem klaar is, kun je  het amandelspijs erover verdelen. Zorg ervoor dat het overal even dik is.
​Maak met de rest van het deeg de bovenkant af en decoreer eventueel met witte amandelen. Bak het gevulde speculaas vervolgens in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten gaar.

Na 40 minuten en even afkoelen, kun je genieten van dit heerlijke gezonde gevulde speculaas.

Gevuld speculaas, Gevuld speculaas maken, Gevuld speculaas bakken, Gevuld speculaas invriezen, Gevuld speculaas recept, Gevulde speculaas, Gezond gevuld speculaas maken, organic happiness, gezond recept, gezond sinterklaasrecept, sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close