Fruit smoothie met granaatappel


Fruit smoothie met granaatappel, deze gezonde smoothie zit boordevol fruit. Granaatappel, peer en sinaasappel je vindt het allemaal terug in deze smoothie.
Eindelijk weer een nieuwe smoothie op Smoothie Sunday. Zoals je wellicht hebt gelezen, voelde ik er de vorige maand geen inspiratie voor. Sinds kort heb ik als motto dat het goed moet voelen en dat ik het anders niet doe en dat bevalt me eigenlijk wel prima. Sowieso wordt het resultaat veel beter als het goed voelt wat je doet, maar logischerwijs voel je je ook beter omdat je iets doet wat goed voelt. In september had ik natuurlijk veel werk te verzetten voor mijn E-book en ik vond het lastig om aan inspiratie voor de smoothies te komen en dus besloot ik een maandje terug te blikken naar andere smoothies die al online stonden. Maar zoals je weet is het E-book af en heb ik weer alle tijd en inspiratie om met nieuwe recepten aan de slag te gaan en zo ook met smoothies. En dit is de eerste weer en echt een hele lekkere en gezonde deze keer.
Tot nu toe heb ik echt een heerlijk weekend. Vrijdag was ik ook al vrij en had ik bij mijn oude oppas afgesproken. Super leuk om weer eens bij haar thuis te zijn, want vroeger kwamen we daar heel veel en sliepen we daar ook regelmatig. Ik was best benieuwd om het huis weer terug te zien, maar er was letterlijk niks veranderd in al die jaren haha. Met de oppas zelf ging het wat minder, je merkt dat ze echt oud aan het worden is en dat vind ik altijd lastig om te zien. Ze is jonger dan mijn beide oma’s, maar qua gezondheid wel de minste van de 3. Sowieso hoort ze heel slecht (ze is praktisch doof) en dat is heel lastig communiceren. Ze praat zelf heel veel, maar als ik antwoord geef dan hoort ze me niet. Het is niet alleen dat ze me niet verstaat, maar ze hoort niet eens dat ik wat zeg. Best lastig, maar ze vond het wel heel fijn dat ik geweest was.
organic happiness, blog, foodblog, biologische foodblog, biologisch, biologisch eten, fruit, fruit smoothie, smoothie, granaatappel, peer, sinaasappel, sinaasappelsap, smoothierecepten, makkelijk recept, gezonde smoothie, gezonde recepten, smoothierecept

Gisterochtend besloot ik naar Biggekerke te rijden, een klein dorpje in de buurt van Middelburg. Hier was een biologische boer met heel veel pompoenen (6000 kilo) en die hadden wat plekjes op de schil zitten, die kon je er overigens zo af krauwen met je nagels. Maar de supermarkten wilden deze pompoenen niet hebben en hij bleef er dus mee zitten. Er is helemaal niks mis met deze pompoenen, alleen een klein plekje op de schil, een beetje kurkachtig. Omdat deze boer toch van zijn pompoenen af wilde, besloot hij ze gisteren voor €0,50 per stuk te verkopen. Ik ben daar naartoe gegaan en heb er 10 meegenomen haha. Gistermiddag stond ik dus in de keuken om pompoen cheesecake en pompoensoep te maken. Ik heb ook gelezen dat je ze kunt invriezen dus ik ga nog even uitzoeken hoe ik dat het beste kan doen.

Een prima dagje dus waarin ik ook lekker in de keuken heb gestaan en daar word ik toch echt het gelukkigst van.


Bereidingstijd: 10 minuten
Blendertijd:       3 minuten
Aantal:                  2 smoothies
Bijzondere benodigdheden:

  • Citruspers
  • Blender

           E Eivrij               Glutenvrij      Lactosevrij   Notenvrij      Vrij van                 100%            Vegan                                                                                                                         geraffineerde  biologische                                                                                                                                             suikers             ingrediënten

Ingrediënten
2 perssinaasappels
2 gele kiwi’s
2 peren
1 kaki
1 granaatappel

Hoe maak je het?

Snijd de perssinaasappels door de helft en pers ze uit. Het sap kun je alvast in de blender doen.

Snijd de kiwi’s vervolgens ook door de helft en haal met een lepel het vruchtvlees eruit, voeg dit ook toe aan de blender. Je kunt de kiwi’s ook schillen en vervolgens toevoegen aan de blender.

Snijd de peren zo dicht mogelijk langs het klokhuis, verwijder het klokhuis vervolgens en snijd de peer in kleinere stukken.

Als je geen biologische peren gebruikt, is het het gezondste als je de peren schilt. Gebruik je biologische peren, dan is dit niet noodzakelijk.

Schil vervolgens de kaki, verwijder het hart en snijd het vruchtvlees kleiner. Voeg die samen met de peren toe aan de blender.

Snijd tot slot de granaatappel in vieren. Het makkelijkste is om het partje op zijn kop boven de blender te houden, goed te buigen naar boven toe en dan vallen de pitjes eruit. Er blijven ook nog wat pitjes vastzitten, die kun je met een lepel of een mesje verwijderen. Let op dat je die harde vliesjes niet teveel in je mengsel hebt, die mixen namelijk niet zo goed en dan heb je harde stukjes in je smoothie.

Blender het geheel voor ongeveer 3 minuten en je hebt een gladde smoothie.

Je kunt nu genieten van deze heerlijke zoete, gezonde fruit smoothie.
organic happiness, blog, foodblog, biologische foodblog, biologisch, biologisch eten, fruit, fruit smoothie, smoothie, granaatappel, peer, sinaasappel, sinaasappelsap, smoothierecepten, makkelijk recept, gezonde smoothie, gezonde recepten, smoothierecept

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Bestel dan het “lekker in je vel E-book” met maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten. Met daarnaast ook nog meer informatie over gezonde voeding en mijn online coachingsprogramma.

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close