Duizelig?

Sinds we geen vlees meer eten, merk ik dat ik af en toe wat duizelig ben. Logisch ook want je krijgt wat minder stoffen binnen die je anders wel binnenkreeg. Ik sprak hierover met iemand die is gespecialiseerd in voeding en gezondheid en die gaf aan dat het kan komen door de vitamine B12. Die kun je alleen uit dierlijke producten halen, als je geen vlees meer eet kan het zijn dat je die tekort komt. Daar word je inderdaad duizelig van en dat kan op lange termijn zelfs leiden tot bloedarmoede. Een serieus iets dus om in de gaten te houden. Hij adviseerde me om elke dag minimaal 1 eitje te eten. En dan wel een biologisch eitje van biologische kippen die biologisch voer eten. Dus op naar de biologische winkel voor eitjes. En ik merk inderdaad een verschil sinds ik elke dag een lekker eitje bij mijn ontbijt neem.
Pasen?

En toen ik toch bij de biologische winkel was, zag ik croissantjes liggen. Biologische croissantjes zonder rare toevoegingen. Je zou ze bijna gezond noemen. Dus die nam ik mee en op zaterdagochtend verraste ik Jens met een lekker ontbijt. Hij vroeg toen hij beneden kwam zelfs of het Pasen was haha. We hebben er lekker van genoten samen! Sowieso vind ik samen ontbijten zoiets gezelligs, dat doen we veel te weinig eigenlijk.

Smoothies
Dit is zo ongeveer hoe mijn gemiddelde ontbijtje eruit ziet. 3 crackers met pindakaas of met kaas, een latte met havermelk en een gekookt eitje. En zo af en toe verwen ik mezelf met een lekkere smoothie van Innocent, omdat ik daar zo dol op ben.

Tijdnood?
En hoewel ik echt probeer te variëren met mijn ontbijt kom ik gewoon vaak in tijdnood ‘s morgens. Ik moet er al om 6 uur uit om te gaan werken en wil liever niet nog eerder opstaan voor een ontbijtje. Dus probeer ik in het weekend wel uitgebreider te onbijten, zoals met deze lekkere pannenkoekjes. En nu heb ik granola cups gebakken en ingevroren en ook ontbijtmuffins. Dan hoef ik die alleen maar de avond vantevoren uit de vriezer te halen en dan heb ik de volgende dag een ander lekker ontbijtje. Ik moet het mezelf aanleren om iets verder vooruit te denken en dan kan ik ook meer variatie brengen in mijn ontbijt.