fbpx

Eetdagboek – Ontbijt in December


Eetdagboek – ontbijt in december. Toch wel de leukste maand voor ontbijtjes als je het mij vraagt. Zeker als je zo dol bent op ontbijten als ik. Want stiekem is dat toch wel mijn favoriete maaltijd van de dag. Geef mij maar een heerlijk uitgebreid, gezond ontbijt in plaats van een Kerstdiner. Je leest er vandaag alles over!
eetdagboek, eetdagboek december, eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt december, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog

Pannenkoekjes

Op ontbijtgebied begon de maand niet echt spectaculair. Ik zat nogal in een ‘crackers met kaas-fase’. Ik had weinig zin om andere dingen klaar te maken en keek ‘s avonds echt al uit naar mijn crackers met kaas en een gekookt eitje. Niet heel spannend, maar wel lekker! In de weekenden pakte ik wat meer uit, met bijvoorbeeld deze pannenkoekjes.

eetdagboek, eetdagboek december, eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt december, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog

Verkouden?

Net voor de Kerstdagen begon ik wat verkouden te worden, ik kreeg wat hoofdpijn, keelpijn en was gewoon niet helemaal fit. Ik veranderde mijn ontbijt daarom een beetje en dronk hierbij Golden Milk (naar recept van Rens Kroes). Dit dronk ik overigens 2x per dag en ook voegde ik wat extra vitaminepillen én groene thee toe om te voorkomen dat ik echt ziek zou worden. Helemaal lukte dat niet want het weekend voor Kerst was ik toch echt niet helemaal lekker en Jens lag ook 1,5 dag met koorts op bed. Gelukkig wel op tijd fit voor de Kerstdagen. De Golden Milk bevat trouwens kurkuma (wat hem gold maakt) en gember, 2 hele goede stoffen die je weerstand bevorderen.

eetdagboek, eetdagboek december, eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt december, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog

Kerst

En dan was het eindelijk tijd voor de Kerstdagen. Zoals ik zelf al eerder schreef, ben ik er zelf niet zo’n heel groot fan van. Maar het waren gezellige dagen, waar je nog meer over leest in mijn maandoverzicht. We begonnen Eerste Kerstdag met een lekker uitgebreid ontbijt. Broodjes en croissantjes van de biologische winkel, zelf gemaakte kaneelbroodjes en een yoghurtje met granola, en ohja de verse jus kon natuurlijk niet ontbreken.

eetdagboek, eetdagboek december, eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt december, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog

Dit granola ideetje las ik bij Laura’s Bakery en pakt super leuk uit op tafel!

gezond ontbijt

Restjes opmaken

Eerste Kerstdag aten we bij mijn schoonfamilie en er bleef veel eten over, we namen onder andere verse ham mee naar huis. Tweede Kerstdag bakte ik daar een eitje mee voor Jens, verder hield ik het lekker bij de broodjes en croissantjes die nog over waren van de dag ervoor, maar Jens genoot zichtbaar van z’n eitje.

eetdagboek, eetdagboek december, eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt december, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog

Toetje als ontbijt

En dan Tweede Kerstdag ‘s avonds ik verzorgde het toetje en dat was megalekker. Een crumble met peer, kaki en cranberries naar recept van Francesca kookt. En zoals in het recept van dit dessert stond, de volgende ochtend is ie ook heerlijk als ontbijt. Dat moest ik natuurlijk even testen. En goedgekeurd! Lekker een beetje warm gemaakt en gegeten met yoghurt erbij echt super lekker!

eetdagboek, eetdagboek december, eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt december, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog
Wat begon als een ietwat saaie ontbijtmaand, eindigde helemaal goed. Ook probeerde ik in de vakantie een aantal Rens Kroes ontbijtjes uit, zoals deze pink kickstart. Een echte aanrader!
persoonlijk eetdagboek
Ik ben heel benieuwd wat 2018 gaat brengen op het gebied van lekkere ontbijtjes, maar ik kan je zeggen dat ik me er nu al op verheug! En jij?

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close