fbpx

Eetdagboek mei en juni

“Alleen wist ze dat niet en om geen argwaan te wekken, besloot ik op de vrijdag na haar verjaardag lekker met haar te gaan lunchen.”

Eetdagboek mei en juni. In dit eetdagboek geef ik je weer wat inspiratie voor lekkere recepten die je makkelijk kunt maken om mee te variëren.

Lunchen met papa en mama

Mijn moeder was in mei jarig en we zouden als verrassing voor haar verjaardag op de zondag daarna komen eten. Alleen wist ze dat niet en om geen argwaan te wekken, besloot ik op de vrijdag na haar verjaardag lekker met haar te gaan lunchen. Mijn vader was ook onverwacht vrij, dus die sloot ook gezellig aan. Heerlijk om weer op het terras te kunnen lunchen. Ik genoot van een Turks broodje met parmaham.

Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Wat eten we vandaag, Receptinspiratie, Gezonde recepten, Gezond recept, Gezonde voeding, Gezond eten, Recepten, Persoonlijke blog, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Nieuwe favoriet

Nadat ik een afspraak in Goes had voor mijn werk, had ik honger. Dus ik besloot even naar de Jumbo Foodmarket te rijden die daar zit en vond daar een nieuwe favoriet. Zo lekker zelfs dat ik mijn afspraken in Goes nu allemaal rond de lunch plan dat ik zo’n broodje kan gaan halen haha. Ik was zelfs zo snel met eten dat ik alleen de foto van de verpakking nog heb. Het gaat om een rustiek broodje met truffelmayonaise, rosbief, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Echt mega lekker!

Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Wat eten we vandaag, Receptinspiratie, Gezonde recepten, Gezond recept, Gezonde voeding, Gezond eten, Recepten, Persoonlijke blog, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Meer groentes eten

Ik ontdekte de Oersterk Podcast die veel gaat over gezonde voeding en leefstijl. Door daar naar te luisteren, leer ik nog veel meer over gezonde voeding en leefstijl. En daar hoorde ik dat het eigenlijk het beste is om 500 gram groentes per dag te eten. Dat lukt natuurlijk nooit door alleen groenten bij je avondmaaltijd te eten. Dus probeerde ik ook met de lunch meer groentes binnen te krijgen. Zoals bijvoorbeeld met deze ‘restjessoep’. Daarbij at ik een broodje met papaya spread, ook heel lekker!

Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Wat eten we vandaag, Receptinspiratie, Gezonde recepten, Gezond recept, Gezonde voeding, Gezond eten, Recepten, Persoonlijke blog, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Verse broodjes op vakantie

We gingen tijdens de vakantie 3 dagen lekker naar de Ardennen. De eerste ochtend dat we wakker werden, was een zondag. En wat is lekkerder dan verse broodjes op zondagochtend. We zaten zo dichtbij de Franse grens dat de dichtsbijzijnde winkel ook in Frankrijk bleek te zijn. Daar deed ik inkopen voor een heerlijk ontbijtje. En zoals ik in mijn maandoverzicht al schreef, aten we dat op onder het genot van een knisperend haardvuur.

Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Wat eten we vandaag, Receptinspiratie, Gezonde recepten, Gezond recept, Gezonde voeding, Gezond eten, Recepten, Persoonlijke blog, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Gezonder ontbijten

De tweede dag pakten we het wat gezonder aan, nog steeds onder het genot van een knisperend haardvuur. Ik had Griekse yoghurt en aardbeien gehaald en vond een super lekkere muesli. Die heb ik in Nederland nog nooit gezien, hij was gemaakt van amaranth met stukjes chocolade en helemaal biologisch. De rest namen we mee naar huis en we hebben er zeker nog een week van gesmuld samen.

Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Wat eten we vandaag, Receptinspiratie, Gezonde recepten, Gezond recept, Gezonde voeding, Gezond eten, Recepten, Persoonlijke blog, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Weinig inspiratie

De laatste weken heb ik maar weinig lunchinspiratie merk ik. Ik weet niet precies hoe het komt, maar dat gaat vaker in fases. Soms weet ik elke dag wat nieuws te verzinnen en soms kan ik niks bedenken waar ik zin in heb. Ik verval dan vaak in herhaling en eentje die dan vaak terug blijft komen, zijn de granola taartjes want dat is altijd een goed idee. Ik maakte ze dit keer met Griekse Yoghurt en aardbeitjes.

Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Wat eten we vandaag, Receptinspiratie, Gezonde recepten, Gezond recept, Gezonde voeding, Gezond eten, Recepten, Persoonlijke blog, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Werken en lunchen

Vorige week had ik een afspraak in Goes, een paar uur over en daarna een afspraak in Middelburg. Ik vond het zonde om heen en weer te rijden, dus besloot bij Katoen te blijven werken. En omdat het ook langzaam lunchtijd werd, besloot ik er ook lekker te eten. Ik nam mijn ultieme favoriet: de broodrolletjes. Echt als je een keer bij Katoen gaat eten, raad ik je die van harte aan.

Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Wat eten we vandaag, Receptinspiratie, Gezonde recepten, Gezond recept, Gezonde voeding, Gezond eten, Recepten, Persoonlijke blog, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Ik hoop dat je het leuk vond om dit eetdagboek van mei en juni te lezen. Zelf hoop ik de komende maand weer wat meer inspiratie te vinden om te variëren met lunch en avondeten. Maar dat komt vanzelf als ik wat meer rust krijg en de verbouwing straks klaar is.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.
 
Volg je Organic Happiness al op Social Media?
Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close