fbpx

Eetdagboek mei

Eetdagboek mei

“Eindelijk hebben we een leuke tuinset staan waardoor we nu ook lekker buiten kunnen eten en werken.


Eetdagboek mei. Deze maand een maand bomvol vers fruit en lekker zomerse recepten, want de temperaturen waren over het algemeen ook heerlijk zomers.

Soep?

Ondanks het super mooie weer was er af en toe een wat mindere (koude, regenachtige) dag bij. Ik had nog wat restjes in de koelkast liggen en besloot er een lekker soepje van te maken om een beetje op te warmen. Ik weet het niet meer helemaal precies, maar volgens mij ging ik voor ui, knoflook, courgette en spinazie en wat kruiden om het op smaak te brengen. Daarbij maakte ik een tosti en er ging een scheutje plantaardige room in. Een lekker soepje voor een regenachtige middag.

eetdagboek mei, eetdagboek, persoonlijk eetdagboek, persoonlijke blog, gezond eten, gezonde inspiratie, receptinspiratie, lunchinspiratie, lenterecepten, vers fruit recepten, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Buiten lunchen

Eindelijk hebben we een leuke tuinset staan waardoor we nu ook lekker buiten kunnen eten en werken. Ik profiteerde ervan en at lekker buiten deze fijne lunch op. Ik maakte pannenkoekjes die besmeerde ik met wat cashewpasta en daar deed ik verse aardbeien op, echt een aanrader want het was super lekker!

eetdagboek mei, eetdagboek, persoonlijk eetdagboek, persoonlijke blog, gezond eten, gezonde inspiratie, receptinspiratie, lunchinspiratie, lenterecepten, vers fruit recepten, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Poffertjes

Het was alweer even geleden dat ik ze gemaakt had, maar ik had weer zin om lekker poffertjes te eten. In de winter maak ik ze vaak met appel en kaneel, lekkere warme smaken. Maar nu was het tijd voor een variant met aardbeien die ook super lekker was.

eetdagboek mei, eetdagboek, persoonlijk eetdagboek, persoonlijke blog, gezond eten, gezonde inspiratie, receptinspiratie, lunchinspiratie, lenterecepten, vers fruit recepten, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Granola

Het liefste eet ik elke dag havermoutpap, maar als het ‘s morgens al zo warm is, heb ik toch niet altijd zin in een warm ontbijt. Dan ga ik vaak voor yoghurt met granola en vers fruit. Ik maakte deze heerlijke cacao granola weer eens na lange tijd. En toen ik hem proefde wist ik gelijk weer waarom ik die altijd zo lekker vond.

eetdagboek mei, eetdagboek, persoonlijk eetdagboek, persoonlijke blog, gezond eten, gezonde inspiratie, receptinspiratie, lunchinspiratie, lenterecepten, vers fruit recepten, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Zondag bakdag

Eten speelt voortdurend een rol in mijn hoofd en ik vraag me dan ook regelmatig op een dag af wat ik hierna wil gaan eten of wat mijn volgende maaltijd word. Het is maar goed dat ik zo gezond eet, anders was ik allang een tientonner geweest denk ik haha. Maar goed op deze regenachtige zondag was het niet anders dan anders, maar ik wist niet goed wat ik wilde. En ineens schoot er een beeld door mijn hoofd van een warm bananenbrood met een heerlijke topping dus ik besloot die te maken en dat was een heel groot succes. Het was echt super lekker én precies zoals ik mijn hoofd had bedacht. Volgende week komt het recept online dus dan kun je er zelf ook van gaan genieten.

eetdagboek mei, eetdagboek, persoonlijk eetdagboek, persoonlijke blog, gezond eten, gezonde inspiratie, receptinspiratie, lunchinspiratie, lenterecepten, vers fruit recepten, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Ik hoop dat je het leuk vond om dit eetdagboek te lezen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

 
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.
 
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close