fbpx

Eetdagboek – Lunch in oktober


Eetdagboek – lunch in oktober. De afgelopen maand at ik weer lekker gevarieerd tussen de middag. Ik probeer ook bewuster te plannen wat ik ga lunchen, zodat ik ‘s morgens niet in alle haast nog wat in elkaar moet draaien. Dat gaat steeds beter en dat is terug te zien in dit gevarieerde overzicht.

Geen vlees meer eten

Zoals jullie wellicht weten, eten Jens en ik al een tijdje geen vlees meer. Dat betekent eigenlijk dat we zelf geen vlees meer koken. Als we dat wel een keer doen het écht goed, biologisch natuurvlees is. We merken zo’n verschil aan ons lichaam als we ander vlees eten, dat we 1,5 jaar geleden besloten hebben om dat zo te doen. Dat betekent ook zeker niet dat we helemaal vegetarisch zijn, want als we bij anderen eten, eten we ook nog vlees. Ik had ineens zin in de wrapjes die ik altijd maakte toen ik nog thuiswoonde. Een volkoren tortilla wrapje besmeerd met pesto, plakjes kipfilet, rucola én walnoten. Ik besloot daarom biologische plakjes kipfilet mee te nemen en ik genoot hier echt enorm van. Zo lekker om dit weer eens te eten.
eetdagboek, eetdagboek oktober, eetdagboek lunch, eetdagboek lunch oktober, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog
Een andere favoriet van mij zijn de poffertjes geworden, havermout poffertjes met appel en kaneel om precies te zijn. Als ik ‘s ochtends wat meer tijd heb, dan bak ik die met alle liefde voor de lunch. Als ik dan op mijn werk ben, hoef ik ze alleen maar even op te warmen in de oven. Daar worden ze lekker knapperig van, dan doe ik ze vervolgens in een bakje en eet ik ze met wat yoghurt, appel, kaneel en honing. Echt een heerlijke combinatie.
eetdagboek, eetdagboek oktober, eetdagboek lunch, eetdagboek lunch oktober, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog
Ook ontdekte ik vorige maand ineens kaascrackers en wat zijn die lekker!! Ik had lunch meegenomen, maar dat was veel te weinig dus toen ik nog even pauze had en naar de supermarkt ging, kwam ik ineens kaascrackers tegen. De gewone crackers kwamen inmiddels een beetje mijn neus uit, maar deze waren super lekker. Helemaal met een plakje kaas erop natuurlijk haha. Als ik nu ‘s ochtends wat minder tijd heb, neem ik vaak die crackers mee en dan haal ik bij de supermarkt verse biologische kaas voor erop. 
eetdagboek, eetdagboek oktober, eetdagboek lunch, eetdagboek lunch oktober, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog
Op mijn werk hebben we ook een schoonmaakster die twee keer per week komt poetsen. Nu is ze moslim en vanuit haar geloof moest ze iets goed doen voor haar medemens, omdat ze niet naar de bedevaart in Mekka toe kon. Voor haar bestond dat goed doen uit het koken voor ons. Geen straf voor ons natuurlijk zo’n lekkere uitgebreide lunch. De lunch bestond uit rijst met wat noedels er doorheen, kipkluifjes die echt super mals waren daar hoefde je niet aan te kluiven en köfte, een soort mini hamburger haha. Echt zo lekker allemaal!
eetdagboek, eetdagboek oktober, eetdagboek lunch, eetdagboek lunch oktober, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog
In het weekend thuis genoot ik natuurlijk van lekkere pannenkoekjes. Daar ben ik zo dol op! Heerlijk met wat yoghurt en verse granola.
eetdagboek, eetdagboek oktober, eetdagboek lunch, eetdagboek lunch oktober, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog
Een andere favoriet van de afgelopen maand was de muesli die ik van Realflavors heb gekregen. Met die muesli maakte ik ‘s morgens vaak een lekker warm papje met amandelmelk. ‘s Middags maakte ik er ook een lekkere lunch mee met wat yoghurt en appel.
eetdagboek, eetdagboek oktober, eetdagboek lunch, eetdagboek lunch oktober, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog
Een paar keer deze maand had ik ‘s avonds geen zin meer om achter mijn laptop te zitten, maar ook nog niet om te slapen. Toen maakte ik lekker bananenpannenkoekjes voor de volgende dag als lunch. Dat is pas een lekkere luxe lunch, heerlijk met een beetje kaneel.
eetdagboek, eetdagboek oktober, eetdagboek lunch, eetdagboek lunch oktober, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog
Het was qua eten dus weer een super gevarieerde maand, ik wil dat ook echt vasthouden in deze nieuwe maand. De volgende maand kun je alles lezen over mijn avondeten, wellicht dat je daar ook weer wat inspiratie uit kunt halen.
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close