fbpx

Eetdagboek januari

Eetdagboek, eetdagboek januari, wat eten we vandaag, Receptinspiratie, Persoonlijk eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek januari, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Eetdagboek, eetdagboek januari, wat eten we vandaag, Receptinspiratie, Persoonlijk eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek januari, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Eetdagboek, eetdagboek januari, wat eten we vandaag, Receptinspiratie, Persoonlijk eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek januari, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

“Ook kom je verrassende combinaties tegen die wel heel goed uitpakken.”

Eetdagboek januari. In dit eetdagboek ver januari vertel ik je meer over de gezonde recepten die ik deze maand at en geef ik je graag wat inspiratie.

Eetdagboek, eetdagboek januari, wat eten we vandaag, Receptinspiratie, Persoonlijk eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek januari, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Pannenkoekjes

In de eerste week van januari had ik nog vakantie. En als ik vrij ben, neem ik altijd wat meer tijd voor mijn ontbijt en lunch. Pannenkoekjes vind ik dan altijd een goede optie. Vaak maak ik bananenpannenkoekjes. Die kun je heel makkelijk maken door 2 eieren, 2 bananen en een beetje havermout te mixen tot een glad beslag. Je kunt eraan toevoegen of op doen wat je lekker vindt.

Dit keer maakte ik boekweit pannenkoeken. Ook hiermee kun je lekker variëren qua topping. Dit keer deed ik er wat appel met kaneel en granola op. 

Nieuwe recepten uitproberen

Van mijn schoonzusje kreeg ik voor Kerst het nieuwe boek van Rens Kroes. Dus ik heb heel erg veel nieuwe recepten uitgeprobeerd de afgelopen maand. De één iets succesvoller dan de ander, maar over het algemeen hebben we super lekker en gezond gegeten. Het grote voordeel van dit boek vind ik dat alles binnen een half uur ongeveer op tafel staat. Ideaal als je weinig tijd hebt en snel wilt eten.

Ook kom je verrassende combinaties tegen die wel heel goed uitpakken. Zoals een macaroni met geitenkaas en pindakaas, je verwacht niet dat het lekker wordt, maar dat is het wel haha.

Eetdagboek, eetdagboek januari, wat eten we vandaag, Receptinspiratie, Persoonlijk eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek januari, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Taartje eten met mama

De eerste week dat ik weer aan het werk ging, was ik de vrijdag vrij. Ik had een afspraak in Middelburg en besloot dit gelijk te combineren. Samen met mijn moeder at ik een heerlijk taartje bij Expresszo, één van mijn favoriete plekjes voor een gezonde tussenstop in Middelburg. Naast deze heerlijke cheesecake genoot ik van mijn matcha latte. Mijn moeder had een notenboterkoek die ook super lekker was. En naast al het lekkers, hebben we vooral lekker bijgekletst.

Eetdagboek, eetdagboek januari, wat eten we vandaag, Receptinspiratie, Persoonlijk eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek januari, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Rijstdag

Vorige week moest ik een avond overwerken. Het voordeel daarvan is dat we dan lekker eten kunne bestellen. Dit keer gingen we voor deze heerlijke pokebowl met krokante kip. Verder zat er natuurlijk rijst in, maar ook edamame boontjes, wortel, wakame en mais. Toevallig had onze schoonmaakster voor de lunch ook voor ons gekookt. Kip met rijst, een echte rijstdag dus haha. Iedere keer verbaas ik me er weer over hoe ze de kip zo ontzettend mals krijgt, echt super lekker!

In het boek van Rens Kroes stond trouwens ook een heerlijk pokebowl recept wat ik vorige week maakte. Deze maak je onder andere met zalm uit de oven en een heerlijke dressing.

Ik hoop dat je het leuk vond om dit eetdagboek van januari te lezen. En ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om met nieuwe recepten aan de slag te gaan deze maand.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close