fbpx

Eetdagboek januari

Eetdagboek januari

“De radiatoren zouden er namelijk ook afgaan en dan is een warm soepje best lekker als lunch.


Eetdagboek januari. Soep, soep en nog meer soep. In dit eetdagboek neem ik je mee tijdens de verbouwing en dat was toch voornamelijk soep!

1 januari

De maand én daarmee het nieuwe jaar begonnen natuurlijk op 1 januari. In mijn maandoverzicht zal ik er nog wat meer bij stil staan. Maar de korte versie is dat we bij mijn schoonouders waren, Jens naar nog wat vrienden ging en om half 4 terug kwam en toen besloot dat we naar huis moesten. Ik lag best lekker te slapen, maar kon hem niet op andere gedachten brengen. Dus op naar huis, voordeel was wel dat ik lekker uitsliep tot maar liefst 11.45 uur! En ik maakte lekker de tijd voor een uitgebreid ontbijtje, deze heerlijke chocolade pancakes.

Eetdagboek, Eetdagboek januari, Persoonlijk eetdagboek, Receptinspiratie, Gezonde recepten, Gezonde voeding, Gezond lunchen, Wat eten we vandaag, Gezonde leefstijl, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Klussen

Een prima begin van het nieuwe jaar. 7 januari kregen we eindelijk de sleutel van ons nieuwe huis en dat betekent volop verbouwen en klussen en nog steeds. Want we zijn nog lang niet klaar. Ook hierover meer in mijn maandoverzicht. Daardoor is het eetdagboek ook een stuk minder uitgebreid, want tijdens het klussen dacht ik er meestal niet aan om een foto te maken. Ik besloot wel op de zaterdag voordat we de sleutel zouden krijgen dat het handig was lekker wat soep te maken om in te vriezen. De radiatoren zouden er namelijk ook afgaan en dan is een warm soepje best lekker als lunch.

Eetdagboek, Eetdagboek januari, Persoonlijk eetdagboek, Receptinspiratie, Gezonde recepten, Gezonde voeding, Gezond lunchen, Wat eten we vandaag, Gezonde leefstijl, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Soep

En die soep dat bleek een heel goed idee te zijn. Sowieso is een warme, voedzame lunch heel lekker als je aan het klussen bent. Maar daarnaast ook fijn omdat je er even bij moet gaan zitten en het niet tijdens het werken door kan opeten. En daar heeft Jens nog weleens een handje van haha. Ik maakte deze heerlijke pompoen wortelsoep met broodjes kaas erbij.

Eetdagboek, Eetdagboek januari, Persoonlijk eetdagboek, Receptinspiratie, Gezonde recepten, Gezonde voeding, Gezond lunchen, Wat eten we vandaag, Gezonde leefstijl, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Winkel open op zondag

Toen ik op zondag vergeten was om een lunch te verzorgen, was ik maar wat blij dat de supermarkt gewoon open is op zondag. In het dorp waar we nu wonen is alles dicht op zondag en daar loop ik na bijna 5 jaar nog steeds regelmatig tegenaan. Des te blijer was ik dan ook dat de winkel daar wel open was. En dat betekende natuurlijk tijd voor een lekkere uitgebreide lunch!

Eetdagboek, Eetdagboek januari, Persoonlijk eetdagboek, Receptinspiratie, Gezonde recepten, Gezonde voeding, Gezond lunchen, Wat eten we vandaag, Gezonde leefstijl, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Courgettesoep

Met een overschot aan courgettes in de koelkast bleek een courgettesoep met knoflook en kruiden ook geen overbodige luxe. Super lekker, ik combineerde hem met een Italiaanse bol met wat roomkaas.

Eetdagboek, Eetdagboek januari, Persoonlijk eetdagboek, Receptinspiratie, Gezonde recepten, Gezonde voeding, Gezond lunchen, Wat eten we vandaag, Gezonde leefstijl, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Bananenbrood

In het begin kon ik ook veel doen, maar inmiddels zijn we in een punt van de verbouwing aanbeland waar ik niet zoveel meer kan doen. Dat komt straks zeker weer als er geschilderd en behangen moet worden, maar nu moeten er nog echt technische dingen gedaan worden. Ik bleef daarom een dagje thuis in ons oude huis, terwijl Jens wel aan de klus ging. Voor mij de perfecte gelegenheid om een nieuw receptje uit te proberen. Dit bananenbrood komt vrijdag online, ik at hem als ontbijt met Griekse yoghurt en rood fruit compote, maar hij is zo als tussendoortje ook heerlijk.

Eetdagboek, Eetdagboek januari, Persoonlijk eetdagboek, Receptinspiratie, Gezonde recepten, Gezonde voeding, Gezond lunchen, Wat eten we vandaag, Gezonde leefstijl, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Ondanks dat het een wat kleiner eetdagboek was, hoop ik toch dat je het leuk vond om mijn eetdagboek van januari te lezen. Mocht je het leuk vinden om meer te lezen over de verbouwing die we nu aan het doen zijn, lees dan zeker zaterdag mijn maandoverzicht even waarin ik je meenemen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close