Eetdagboek – diner in november

Eetdagboek – Diner in november


Eetdagboek, diner in november. Weer een keer een eetdagboek van mijn avondeten van de afgelopen maand. Ik merk wel dat ik dat lastig vind, omdat ik het niet gewend ben om avondeten te fotograferen en het daardoor nog weleens vergeet, maar ondanks dat komt er nog genoeg voorbij. Qua gezond eten was het een beetje wisselvallig de afgelopen maand, maar ik heb er wel erg van genoten.
Ik begon de maand met 2 avonden werken, de eerste avond hadden we Chinese rijsttafel met rijst, kipsaté en groente, wat erg lekker was. De volgende dag stond ik op een beurs tot 22.00 ‘s avonds en er waren genoeg eettentjes, maar toen ik deze pizzatent had gespot wist ik het gelijk dit wordt hem. En mijn collega met wie ik stond, dacht daar hetzelfde over. Het was een heel klein standje waar ze de pizza vers belegden en maakten. Verse ingrediënten en kruiden gingen erop en een kwartiertje later kon ik hem ophalen om heerlijk van te genieten.
organic happiness, foodblog, biologische foodblog, gezonde recepten, inspiratie, gezonde inspiratie, persoonlijk, persoonlijke blog, eetdagboek, avondeten, diner, diner inspiratie, gezonde voeding, gezonde leefstijl

Op de vrijdagen werkt Jens altijd tot 21.00 uur en ik had 3 vrijdagen cursus in Rotterdam en daarna maakte ik het mezelf graag makkelijk. Doordat Jens dan ook niet thuis is, is dat echt een momentje van ontspanning voor mezelf. Het begin van het weekend, lekker ontspannen en op het gemakje eten, heerlijk! Deze keren maakte ik dan ook vaak een soepje met brood en roomkaas en dan als guilty pleasure kijk ik er een vlogje bij haha.

organic happiness, foodblog, biologische foodblog, gezonde recepten, inspiratie, gezonde inspiratie, persoonlijk, persoonlijke blog, eetdagboek, avondeten, diner, diner inspiratie, gezonde voeding, gezonde leefstijl

Een andere favoriet die ik graag op vrijdag maak als Jens weg is, zijn roergebakken spruitjes met een uitje, kastanjechampignons en pecannoten. Daar bak ik vervolgens wat zoete aardappelfrietjes bij een een spinazie/kaas burger. Heerlijk vind ik dat, Jens kan er ook wel van genieten maar na 2x spruitjes wil hij toch wel wat anders terwijl ik dit echt wekelijks kan eten, zo heerlijk!

organic happiness, foodblog, biologische foodblog, gezonde recepten, inspiratie, gezonde inspiratie, persoonlijk, persoonlijke blog, eetdagboek, avondeten, diner, diner inspiratie, gezonde voeding, gezonde leefstijl

Oké dan over naar het minder gezonde gedeelte van dit eetdagboek haha. Ik ben voor balans en houd ook zeker van wat minder gezond eten op z’n tijd, alleen soms is de timing wat minder handig haha. Zo gingen Jens en ik spontaan op een donderdagavond naar Intratuin om de Kerstshow te bekijken en planten te kopen voor in huis. We gingen gelijk na mijn werk en ik ging er eigenlijk al met honger naartoe, toen we dan ook langs het restaurant liepen was de keuze om een hapje te eten snel gemaakt haha. Ik ging voor varkenshaassaté met frietjes en dat was echt super lekker! Jens had een burger met vanalles en nog wat erop haha.

organic happiness, foodblog, biologische foodblog, gezonde recepten, inspiratie, gezonde inspiratie, persoonlijk, persoonlijke blog, eetdagboek, avondeten, diner, diner inspiratie, gezonde voeding, gezonde leefstijl

De avond erna stond ik voor mijn werk op een open dag. Nu ik dit zo aan het schrijven ben, kom ik er pas achter hoeveel avonden ik gewerkt heb deze maand haha. Maar goed hier stond de frietkraam en daar konden we ons avondeten halen. Weer frietjes dus, met een lekker klot mayonaise, heerlijk!

organic happiness, foodblog, biologische foodblog, gezonde recepten, inspiratie, gezonde inspiratie, persoonlijk, persoonlijke blog, eetdagboek, avondeten, diner, diner inspiratie, gezonde voeding, gezonde leefstijl

Daarna probeerde ik een experiment waar ik me al de hele dag op verheugd had, maar het pakte totaal niet uit zoals ik had gehoopt. Het was wel lekker hoor, maar niet wat ik ervan had verwacht. Ik deed pompoenblokjes met kruiden in de oven, in de hoop dat ze, net als in het recept, knapperig zouden worden. Helaas was dat niet het geval haha. Daarbij maakte ik crispy tofu, maar dit keer niet met cornflakes, maar met gemalen noten. Alleen werd dit een stuk minder crispy en dus wat flauw en zacht haha. Allemaal wel oké, maar zeker niet zo lekker als ik had gehoopt helaas.

organic happiness, foodblog, biologische foodblog, gezonde recepten, inspiratie, gezonde inspiratie, persoonlijk, persoonlijke blog, eetdagboek, avondeten, diner, diner inspiratie, gezonde voeding, gezonde leefstijl

In het weekend maken we vaak lekker een pizza van de courgettebodem van Magioni. Ideaal want je hoeft hem alleen maar te beleggen en te bakken en je hebt een super lekkere én gezonde pizza te pakken. De tomatensaus maak ik altijd zelf van tomaten, zongedroogde tomaatjes, olijfolie en Italiaanse kruiden. Vervolgens beleg ik de pizza met veel verse groenten. Meestal is dat courgette, paprika, kastanjechampignons, rode ui en prei, maar het ligt er een beetje aan wat ik in huis heb. Tot slot top ik hem af met wat mozzarella en bij Jens ook nog met wat feta en tonijn.

organic happiness, foodblog, biologische foodblog, gezonde recepten, inspiratie, gezonde inspiratie, persoonlijk, persoonlijke blog, eetdagboek, avondeten, diner, diner inspiratie, gezonde voeding, gezonde leefstijl

Een ander favorietje wat we vaak in het weekend eten zijn de burgers. Ook hiermee variëren we ontzettend veel, de laatste keer was het deze broccoliburger, maar we hebben ook al een Italiaanse burgers, pompoenburgers, paprikaburgers en bloemkoolburgers gemaakt en allemaal even lekker. Vaak combineren we dat met een Italiaanse bol en wat zoete aardappelfrietjes, een echt feestmaaltje!

organic happiness, foodblog, biologische foodblog, gezonde recepten, inspiratie, gezonde inspiratie, persoonlijk, persoonlijke blog, eetdagboek, avondeten, diner, diner inspiratie, gezonde voeding, gezonde leefstijl

Tot slot maakte ik deze maand ook een nieuwe ovenschotel van Francesca Kookt en dat is ook echt een nieuwe favoriet. De groente met de pasta en de gesmolten kaas is echt heerlijk, maar het kan ook zijn door die gesmolten kaas dat ik deze zo lekker vind haha.

organic happiness, foodblog, biologische foodblog, gezonde recepten, inspiratie, gezonde inspiratie, persoonlijk, persoonlijke blog, eetdagboek, avondeten, diner, diner inspiratie, gezonde voeding, gezonde leefstijl

Ik vond het weer erg leuk om mijn avondeten met jullie te delen en ik hoop natuurlijk dat je hier inspiratie uit hebt kunnen halen om zelf mee aan de slag te gaan de komende weken.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Bestel dan het “lekker in je vel E-book” met maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten. Met daarnaast ook nog meer informatie over gezonde voeding en mijn online coachingsprogramma.

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close