fbpx

Eetdagboek – diner in augustus


Eetdagboek – diner in augustus. Een keer een ander eetdagboek dan wat je van me gewend bent en eerlijk gezegd, moest ik er zelf ook aan wennen. Ik ben namelijk wel regelmatig vergeten een foto te maken, maar ondanks dat heb ik wel gevarieerd gegeten en ik zal je in dit eetdagboek wat meer laten zien.

Pizza

Eetdagboek diner augustus, Eetdagboek, Eetdagboek diner, Eetdagboek augustus, Persoonlijk eetdagboek, Diner in augustus, Avondeten, Wat eten we vandaag, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Pizza is toch wel een van mijn favorieten en ook Jens is er dol op. Als we een keer minder zin hebben om te koken, kiezen we vaak voor deze toch wel gezonde pizza. Ik kies eigenlijk altijd de courgette pizzabodem van Magioni, die is toch relatief gezond. Die beleg ik vervolgens met zelfgemaakte tomatensaus en groenten. Meestal is dat een combinatie van kastanjechampignons, paprika, courgette, prei en rode ui, maar het varieert ook wel. Die van mij top ik af met mozzarella. Bij Jens gaat er nog tonijn en feta extra overheen en vervolgens de mozzarella. 10 minuutjes in de oven en klaar is Kees haha.

Soepje

Eetdagboek diner augustus, Eetdagboek, Eetdagboek diner, Eetdagboek augustus, Persoonlijk eetdagboek, Diner in augustus, Avondeten, Wat eten we vandaag, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Het weer werd weer wat kouder en ineens kreeg ik heel sterk de behoefte om een tomatensoepje te maken. Jens was niet thuis en ik besloot lekker een soepje te maken en ik genoot er echt heel erg van. Tomaten, paprika, wortel, ui, knoflook en uiteraard wat tomatenpuree, bouillon (biologische bouillonpoeder zonder toevoegingen) en wat kruiden. Er stond een heerlijk soepje op tafel, het voordeel dat ik wat meer had gemaakt, was dat ik de volgende dag ook gelijk een lunch had.

Zeekraal

Eetdagboek diner augustus, Eetdagboek, Eetdagboek diner, Eetdagboek augustus, Persoonlijk eetdagboek, Diner in augustus, Avondeten, Wat eten we vandaag, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Ondanks dat de maand wat minder warm eindigde, begon de maand wel heel zomers. En dus kon ik lekker nog genieten van zeekraal, daar ben ik dol op. Ik wokte het met een uitje en kastanjechampignons. In de oven bakte ik zoete aardappelfrietjes en ik at er een spinazie/kaasburger bij een lekker maaltje zo.

Salade

Eetdagboek diner augustus, Eetdagboek, Eetdagboek diner, Eetdagboek augustus, Persoonlijk eetdagboek, Diner in augustus, Avondeten, Wat eten we vandaag, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Nog een heerlijk recept waar we van genoten. Ik moest werken en Jens moest ‘s avonds weg voordat ik thuis kwam en dat betekende dat hij mocht koken. Ik had het recept klaargelegd en hij kon aan de slag. En dat kwam helemaal goed , want dit was echt super lekker. Hij had nog wat extra cashewnoten en kruiden toegevoegd en dat maakte deze couscous salade met falafel helemaal compleet. Ik bakte er lekker nog een spelt pitabroodje bij af met wat hummus en ik was gelukkig haha.

Crispy Tofu

Eetdagboek diner augustus, Eetdagboek, Eetdagboek diner, Eetdagboek augustus, Persoonlijk eetdagboek, Diner in augustus, Avondeten, Wat eten we vandaag, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
En dan tot slot over naar mijn ultimate favorite van deze maand. Deze crispy tofu maakte ik met geplette cornflakes en ze zijn zo ontzettend lekker. De wrapjes heb ik zelfgemaakt van glutenvrije havermout, ik vulde ze dus met de crispy tofu en versgewokte groenten. Het sausje is gemaakt op basis van biologische mayonaise zonder toevoegingen met een pittige chilisaus (uiteraard ook zonder toevoegingen). Ik kreeg er echt een Mexicaans gevoel bij, je pakt je wrapje besmeert het en belegt het vervolgens met wat je lekker vindt. En ik krijg er echt geen genoeg van!
Ik hoop dat je het leuk vond om ook eens een ander soort eetdagboek te lezen in plaats van altijd ontbijt, lunch of tussendoortjes. De komende maand staat weer in het teken van ontbijtrecepten.
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close