fbpx

Eetdagboek april

Eetdagboek april

“Nu ik meer tijd heb, meer thuis ben én geen reistijd meer heb, heb ik meer tijd om nieuwe recepten uit te proberen.


Eetdagboek april, deze maand stond in het teken van veel vers fruit. En ik ontdekte weer wat heerlijke nieuwe combinaties.

Thuiswerken

Het voordeel van thuiswerken, is dat je meer mogelijkheden hebt om een lekkere en gezonde lunch te maken en hier niet de avond vantevoren al over na hoeft te denken. Deze maand werkte ik gemiddeld 1 dag per week op kantoor en de andere dagen thuis. En in deze tijd van het jaar is er weer heerlijk veel vers fruit beschikbaar en daar maakte ik gebruik van. Ik maakte deze granola taartjes en maakte de topping van kokosyoghurt, frambozen, aardbeien en blauwe bessen.

Eetdagboek april, Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Gezonde recepten, Gezonde inspiratie, Lunchinspiratie, Gezonde lunch, Lunchgerechten, Lunchrecepten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Fruithapje

En als ik dan toch fruit aan het snijden was, maakte ik ook gelijk een fruithapje voor ‘s middags. Dat is toch lekkerder dan een appel op kantoor haha. Deze fruitsalade maakte ik met mango, ananas, frambozen, aardbeien en blauwe bessen.

Eetdagboek april, Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Gezonde recepten, Gezonde inspiratie, Lunchinspiratie, Gezonde lunch, Lunchgerechten, Lunchrecepten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Pannenkoeken

Pannenkoeken komen elke maand wel terug, want ik ben er zo dol op. Maar ik probeer er ook veel mee te variëren. Deze glutenvrije pannenkoeken besmeerde ik met cashewpasta en ik deed er aardbeien op. Super lekker en de aardbeien blijven lekker liggen door de cashewpasta.

Eetdagboek april, Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Gezonde recepten, Gezonde inspiratie, Lunchinspiratie, Gezonde lunch, Lunchgerechten, Lunchrecepten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Balans

Balans vind ik super belangrijk, er bestaat in mijn ogen niet zoiets als ‘goed’ en ‘slecht’ eten. Het ene geeft je meer energie en is beter voor je lichaam dan het andere, maar de balans is juist zo belangrijk. Af en toe genieten van iets wat misschien wat minder gezond is, maakt dat je het tot een leefstijl kan maken om gezonder te gaan eten. De vrijdag voor Koningsdag was ik vrij en dat maakte dat ik een lekker lang weekend had en 4 dagen vrij was. Dat moesten we natuurlijk even vieren dus we besloten lekker een frietje te halen, maar bij de snackbar konden we natuurlijk niet eten. Dus liepen we met z’n drietjes naar het strand om het daar op te eten. En terwijl wij lekker genoten van onze frietjes, rende Leyla lekker door het water en kon ze met een ander hondje spelen.

Nieuwe recepten

Op zondagmiddag had Jens zin in broodjes, maar die waren op en de winkels zijn hier dicht op zondag. Hij was een beetje aan het mopperen, want hij had er zoveel zin in. Ik ging met Leyla wandelen en ineens kreeg ik een ingeving. Ik had nog ciabatta broodjes in de voorraadkast liggen en tomaat, mozzarella en pesto in de koelkast. Dus ik stelde voor om caprese broodjes te maken en dat viel heel goed in de smaak. Ze waren echt heel goed gelukt, zo goed zelfs dat het recept binnenkort online komt.

Eetdagboek april, Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Gezonde recepten, Gezonde inspiratie, Lunchinspiratie, Gezonde lunch, Lunchgerechten, Lunchrecepten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Nog meer ciabatta’s

Tijdens het boodschappen doen, kwam ik (verse) ananasblokjes tegen en ik kreeg spontaan zin in een broodje hawaii uit de oven. Dus deze keer maakte ik de ciabattabroodjes met kaas, ham en ananas en ook dat was weer een heel goed experiment.

Nog meer nieuwe recepten

Nu ik meer tijd heb, meer thuis ben én geen reistijd meer heb, heb ik meer tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Bij Beaufood kwam ik een recept tegen voor zalm in een citroen-roomsaus. Ik besloot er tagliatelle bij te koken en dat bleek een super geslaagd experiment, dit was echt heel lekker en het staat toevallig vanavond weer op het menu.

Ik hoop dat je het leuk vond om dit eetdagboek te lezen en dat je er inspiratie uit op hebt gedaan om zelf lekker mee aan de slag te gaan.

Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close