fbpx

Eetdagboek

Eetdagboek

“Dus regelmatig eet ik gewoone een paar bolletjes met wat beleg of zoals nu een krentenbol met kaas.


Eetdagboek, de afgelopen maanden stonden in het teken van de verbouwing. En tussen de bedrijven door probeerde ik toch zo gezond mogelijk te eten. Ik neem je mee in mijn eetdagboek.

Tapas Night

Halverwege februari op een vrijdagavond had ik met mijn collega’s een digitale pubquiz om toch een soort uitje te hebben met z’n allen. Als verrassing kregen we er een flink borrelpakket bij, maar we zijn natuurlijk maar met z’n tweetjes en hadden net gegeten. Voor de dag erna had ik een plaattaart/pizza met pesto, mozzarella en tomaat gepland. En ik besloot er een soort tapas night van te maken, iets wat ik sowieso al een tijdje wilde. Alle hapjes van de borrel combineerden we met het brood en het was super gezellig en lekker om zo van die kleine hapjes te eten.

Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Wat eten we vandaag, Receptinspiratie, Gezonde recepten, Gezond recept, Gezonde voeding, Gezond eten, Recepten, Persoonlijke blog, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Lunchen in de sneeuw?

Het grote voordeel van onze nieuwe tuin is dus dat we tegen het huis aan uit de wind in de zon al heel snel buiten kunnen zitten. En zo ook toen het gesneeuwd had, was het op dat plekje al wel lekker warm en konden we buiten van deze makkelijke lunch genieten. Het lijkt natuurlijk wel of ik elke dag helemaal super healthy lunch, maar laten we eerlijk zijn. Tijdens een verbouwing gaat dat gewoon niet. Dus regelmatig eet ik gewoone een paar bolletjes met wat beleg of zoals nu een krentenbol met kaas.

Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Wat eten we vandaag, Receptinspiratie, Gezonde recepten, Gezond recept, Gezonde voeding, Gezond eten, Recepten, Persoonlijke blog, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Pannenkoekjes met slagroom?

Nadat ik in januari heel veel vrij was, begon ik in februari weer met fulltime werken. Jens kluste ondertussen door in het nieuwe huis terwijl ik in het oude huis thuis werkte. Leyla nam hij vaak mee waardoor ik ‘s middags niet perse mijn pauze aan een wandeling hoefde te besteden, maar ook wat meer tijd voor lunch kon maken. Ik moest daarnaast ook de voorraadkast leegmaken en kwam nog een blik kokosmelk tegen. Dat zette ik in de koelkast en na een paar dagen vond ik het weer terug en was het lekker hard geworden. Door die kokosmelk met een drupje honing te mixen, krijg je een heerlijke kokosslagroom. Ik besloot mijn bananenpannenkoekjes daarmee af te toppen met wat appel en kaneel erop. Dat bleek een super geslaagde combinatie te zijn! Het recept ga ik zeker over een tijdje uitwerken en op de foto zetten om ook met jullie te kunnen delen.

Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Wat eten we vandaag, Receptinspiratie, Gezonde recepten, Gezond recept, Gezonde voeding, Gezond eten, Recepten, Persoonlijke blog, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Granola ontbijttaartjes

Mijn favoriete taartjes als de lente begint, zijn toch wel de granola ontbijttaartjes met vers fruit. Die je overigens ook prima in de winter kunt maken, maar ik denk er vaak pas weer aan in de lente haha. Dit keer deed ik er blauwe bessen, appel en kaneel op maar ook ander vers fruit is er heerlijk op. Ik zat helemaal in mijn kokosslagroom fase en gebruikte dat in plaats van Griekse yoghurt, maar het is allebei heerlijk.

Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Wat eten we vandaag, Receptinspiratie, Gezonde recepten, Gezond recept, Gezonde voeding, Gezond eten, Recepten, Persoonlijke blog, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Nieuwe favoriet

Qua avondeten heb ik ook weer een nieuwe favoriet herontdekt. Waar ik in de winter heel graag spruitjes eet, moet ik in het voorjaar altijd weer op zoek naar een ander alternatief. Ik bedacht deze heerlijke combinatie van sperziebonen die ik eerst kookte. Vervolgens roerbakte ik ze met een uitje in wat sojasaus, daar deed ik tot slot wat gebakken uitjes en pinda’s bij. Ik combineerde het met zoete aardappelblokjes uit de oven en een zalm met kruidenkorst en natuurlijk een beetje mayonaise. Echt een heerlijke combinatie om eens uit te proberen.

Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Wat eten we vandaag, Receptinspiratie, Gezonde recepten, Gezond recept, Gezonde voeding, Gezond eten, Recepten, Persoonlijke blog, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Slapen bij mijn schoonouders

Zoals je in mijn maandoverzicht hebt kunnen lezen, sliepen we 2 nachten bij mijn schoonouders en dat betekende dat we daar ook ontbeten. Ik ontbeet daar met kwark, kiwi en havermout en dat wakkerde mijn liefde voor kiwi ineens weer aan. Bij de Albert Heijn kwam ik van Oatly haveryoghurt tegen, lactosevrij en super lekker. Dat combineerde ik met een nieuwe granola die ik daar tegenkwam, waar ook geen zooi in zit en dus met een lekkere kiwi.

 

Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Wat eten we vandaag, Receptinspiratie, Gezonde recepten, Gezond recept, Gezonde voeding, Gezond eten, Recepten, Persoonlijke blog, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Thuis werken

Hét grote voordeel van thuis werken, vind ik toch wel dat ik zo heerlijk kan variëren met de lunch. Zo bakte ik vorige week lekker een eitje voor Jens en mij. Voor mij met een kapotte dooier, een klein beetje melk en kaas. Voor Jens met een hele dooier op een broodje met ham.

Eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek, Wat eten we vandaag, Receptinspiratie, Gezonde recepten, Gezond recept, Gezonde voeding, Gezond eten, Recepten, Persoonlijke blog, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Ondanks dat het druk is qua verbouwen en verhuizen, probeer ik toch grotendeels gezond te eten. En in het weekend lunchen we toch vaak met een croissantje en broodje. Maar dat is nu eenmaal makkelijk tijdens het werken door. Hiermee wil ik ook laten zien dat het helemaal niet erg is als je soms wat minder gezonde keuzes maakt. Als je op andere momenten juist weer gezondere keuzes maakt, we eten ‘s avonds eigenlijk altijd gezond, dan houd je balans.

Ik hoop dat je het leuk vond om dit eetdagboek te lezen en dat je er inspiratie uit hebt kunnen halen voor jezelf.

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close