fbpx

Cranberry smoothie met mango

 

 
 
Cranberry smoothie met mango. Een heerlijk zomers cranberry smoothie recept. Dat is deze gezonde smoothie met cranberry en mango.
 

Sneeuw?

Het is begin maart en er ligt sneeuw en best een flink pak ook. Van mij mag de lente nu wel beginnen, maar ja daar denkt iedereen wel hetzelfde over denk ik. Alhoewel onze hond enorm geniet van de sneeuw, wat vindt ze het leuk om doorheen te rennen en vooral ook het feit dat je de sneeuw gewoon kunt eten haha. Een heel leuk gezicht om ze zo bezig te zien. Ik moet zeggen dat ik het ook wel heel mooi vind en de afgelopen dagen ook echt wel heb genoten van het mooie weer. Ja het was enorm koud, maar wel een strakblauwe lucht én een zonnetje. Dat maakt het allemaal iets minder erg.

 

Koud

En ‘s morgens vroeg kleed ik me dik aan als ik met Leyla naar buiten ga en ik vind het eigenlijk best meevallen met de kou. Laat ik het zo zeggen, ik had het kouder verwacht. En afgelopen donderdag toen het echt heel koud was, vanwege de snijdende wind hadden we voor het eerst sinds de zomer weer een cursus met Leyla. Ik vond het stiekem wel een beetje spannend, normaal neemt Jens de leiding en ik ben dan vaak een beetje de assistent. Maar Jens was echt niet fit, had hoofdpijn en koorts dus die wilde echt graag zijn bed in. Logisch en begrijpelijk natuurlijk, maar dat betekende wel dat ik er alleen voor stond.
 
En ik zag daar toch wel een beetje tegenop. Maar het ging uiteindelijk super goed! Ondanks dat er 7 andere hondjes waren, luisterde ze erg goed en had ze veel aandacht voor mij. De training ging ook over aandacht dus dat was een goed begin. Ik ben benieuwd hoe de komende 6 weken gaan verlopen, maar als het zo blijft gaan, dan komt dat zeker goed. Voor mij was dit ook weer een stukje bevestiging dat het soms goed is om uit je comfortzone te gaan, ook al is dat even spannend. Dat werkt eigenlijk in elke situatie zo en meestal ben je achteraf alleen maar super blij dat je het hebt gedaan, dat was bij mij in elk geval wel zo.
 
En om alvast een beetje dat lentegevoel aan te wakkeren, maakte ik deze lekkere zomerse smoothie. Zo kom je helemaal in tropische sferen.

 

Recept Cranberry smoothie met mango

 
Bereidingstijd: 5 minuten
Blendertijd:      3 minuten
Aantal:               2 smoothies (ongeveer 750 milliliter)
 
Bijzondere Benodigdheden:
Cranberry smoothie met mango, Smoothie cranberry mango, Cranberry peer smoothie, Cranberry smoothie, Cranberry smoothie maken, Cranberry smoothie recept, Cranberry smoothie met peer, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Cranberry smoothie met mango, Smoothie cranberry mango, Cranberry peer smoothie, Cranberry smoothie, Cranberry smoothie maken, Cranberry smoothie recept, Cranberry smoothie met peer, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
 
 
Ingrediënten
 
  • 150 gram cranberries
  • 240 milliliter kokosmelk
  • 1 grote appel
  • 2 peren
  • 1 mango

 

Hoe maak je het?

Je kunt de cranberries en de kokosmelk alvast in de blender doen. Het gezondste is als je voor biologische cranberries kiest, omdat je ze niet schilt en je de bestrijdingsmiddelen er niet af kunt wassen.

Omdat ik ook voor biologische peren, appel en mango heb gekozen, heb ik die ook niet geschild.

 

 

Cranberry smoothie met mango, Smoothie cranberry mango, Cranberry peer smoothie, Cranberry smoothie, Cranberry smoothie maken, Cranberry smoothie recept, Cranberry smoothie met peer, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Allereerst heb ik van de peer het klokhuis en het kopje verwijderd. Daarna heb ik de peer in kleinere stukken gesneden. Met de appel heb ik hetzelfde gedaan. Ik heb het klokhuis verwijderd en vervolgens de appel met schil en al in kleinere stukken gesneden en aan de blender toegevoegd. Zo verspil je geen voedsel en de meeste voedingsstoffen zitten net onder de schil.

Je kunt de appel en peren vervolgens aan de blender toevoegen.

 

 

Cranberry smoothie met mango, Smoothie cranberry mango, Cranberry peer smoothie, Cranberry smoothie, Cranberry smoothie maken, Cranberry smoothie recept, Cranberry smoothie met peer, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Doordat de stukken best groot waren, paste de mango er niet meer bij in de blender. Ik heb daarom het eerste gedeelte van cranberries, kokosmelk, appel en peren alvast kort geblenderd. Zo had ik wat meer ruimte in de blender.

Vervolgens heb ik de mango zo dicht mogelijk langs de pit gesneden en de stukken mango (met schil) aan de blender toegevoegd. Als je het geheel nu voor nog ongeveer 3 minuten blendert, heb je een gladde smoothie!

Na die 3 minuten kun je gaan genieten van deze healthy, biologische zomerse smoothie.

Cranberry smoothie met mango, Smoothie cranberry mango, Cranberry peer smoothie, Cranberry smoothie, Cranberry smoothie maken, Cranberry smoothie recept, Cranberry smoothie met peer, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close