fbpx

Chocolade ontbijttaartjes

Chocolade ontbijttaartjes. Deze kleine taartjes met chocoladecrème zijn super gezond. Het zijn voedende taartjes met rauwe cacao en avocado.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Ontbijtaartjes

Ik ben dol op het ontbijten met taartjes. Het ziet er zo feestelijk uit op tafel en als het dan lekker voedzaam is, zit je er ook nog eens lang vol van. Wat dat betreft voldoen deze ontbijttaartjes met cacao aan alle eisen. Ze zien er feestelijk uit én ze zijn super gezond en voedzaam. De rauwe cacao in de topping heeft super veel gezondheidsvoordelen en ook de avocado is heel gezond. Zo begin je de dag feestelijk én gezond.

Recept: Chocolade ontbijttaartjes

Chocolade ontbijttaartjes, Chocolade ontbijttaartjes maken, Chocolate ontbijttaartjes recept, Chocolade taartjes, Chocoladetaartjes recept, Chocolade taartjes bakken, Kleine taartjes met chocoladecrème, Cacao ontbijttaartjes, Ontbijttaartje met cacao, Avocado cacao taartjes, Chocoladetaart met cacao, Taartjes met rauwe cacao en avocado, Chocolade avocadotaartjes, Vegan chocoladetaart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Chocolade ontbijttaartjes, Chocolade ontbijttaartjes maken, Chocolate ontbijttaartjes recept, Chocolade taartjes, Chocoladetaartjes recept, Chocolade taartjes bakken, Kleine taartjes met chocoladecrème, Cacao ontbijttaartjes, Ontbijttaartje met cacao, Avocado cacao taartjes, Chocoladetaart met cacao, Taartjes met rauwe cacao en avocado, Chocolade avocadotaartjes, Vegan chocoladetaart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogIngrediënten
100 gram kokosolie
170 gram speltmeel
35 gram kokosbloesemsuiker
60 gram rauwe cacao
45 milliliter havermelk
1 rijpe banaan
1 rijpe avocado
25 milliliter ahornsiroop
Vers fruit

Chocolade ontbijttaartjes, Chocolade ontbijttaartjes maken, Chocolate ontbijttaartjes recept, Chocolade taartjes, Chocoladetaartjes recept, Chocolade taartjes bakken, Kleine taartjes met chocoladecrème, Cacao ontbijttaartjes, Ontbijttaartje met cacao, Avocado cacao taartjes, Chocoladetaart met cacao, Taartjes met rauwe cacao en avocado, Chocolade avocadotaartjes, Vegan chocoladetaart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogHoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie op laag vuur in een pannetje. Doe het speltmeel in de kom van de keukenmachine. Voeg hier vervolgens de kokosbloesemsuiker, 30 gram cacao en 15 milliliter havermelk aan toe. Als de kokosolie is gesmolten, kun je die ook toevoegen. Meng het geheel tot een glad en stevig deeg. Laat even rusten.

Chocolade ontbijttaartjes, Chocolade ontbijttaartjes maken, Chocolate ontbijttaartjes recept, Chocolade taartjes, Chocoladetaartjes recept, Chocolade taartjes bakken, Kleine taartjes met chocoladecrème, Cacao ontbijttaartjes, Ontbijttaartje met cacao, Avocado cacao taartjes, Chocoladetaart met cacao, Taartjes met rauwe cacao en avocado, Chocolade avocadotaartjes, Vegan chocoladetaart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogVet de vormpjes in met wat roomboter of kokosolie. Ik heb hier de restjes uit de pan van de gesmolten kokosolie voor gebruikt. 

Verdeel het deeg vervolgens mooi gelijkmatig over de vormpjes. Zorg ook voor opstaande randjes. Prik met een vork wat gaatjes in de bodempjes om te voorkomen dat ze gaan rijzen. Bak in ongeveer 15 minuten gaar in een voorverwarmde oven.

Chocolade ontbijttaartjes, Chocolade ontbijttaartjes maken, Chocolate ontbijttaartjes recept, Chocolade taartjes, Chocoladetaartjes recept, Chocolade taartjes bakken, Kleine taartjes met chocoladecrème, Cacao ontbijttaartjes, Ontbijttaartje met cacao, Avocado cacao taartjes, Chocoladetaart met cacao, Taartjes met rauwe cacao en avocado, Chocolade avocadotaartjes, Vegan chocoladetaart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogGa ondertussen met de topping van de taartjes aan de slag. maak hiervoor de banaan en avocado schoon en doen in de keukenmachine. Voeg hier de rest van de cacao (30 gram), de rest van de havermelk (30 gram) en de ahornsiroop aan toe. 

Mix vervolgens tot een glad en egaal mengsel.

Chocolade ontbijttaartjes, Chocolade ontbijttaartjes maken, Chocolate ontbijttaartjes recept, Chocolade taartjes, Chocoladetaartjes recept, Chocolade taartjes bakken, Kleine taartjes met chocoladecrème, Cacao ontbijttaartjes, Ontbijttaartje met cacao, Avocado cacao taartjes, Chocoladetaart met cacao, Taartjes met rauwe cacao en avocado, Chocolade avocadotaartjes, Vegan chocoladetaart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblogAls de taartjes goed gebakken zijn, kun je ze uit de oven halen. Laat goed afkoelen, bijvoorbeeld op een rooster. 

Pas als de taartjes afgekoeld zijn, kun je het cacao-avocadomengsel erover verdelen. Verdeel gelijkmatig over de taartjes. Maak het geheel af met wat vers fruit.

Je kunt nu genieten van deze gezonde en voedzame chocolade ontbijttaartjes.

Chocolade ontbijttaartjes, Chocolade ontbijttaartjes maken, Chocolate ontbijttaartjes recept, Chocolade taartjes, Chocoladetaartjes recept, Chocolade taartjes bakken, Kleine taartjes met chocoladecrème, Cacao ontbijttaartjes, Ontbijttaartje met cacao, Avocado cacao taartjes, Chocoladetaart met cacao, Taartjes met rauwe cacao en avocado, Chocolade avocadotaartjes, Vegan chocoladetaart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close